ΑρχικήSecurityΜετρό Λονδίνου: Ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις με τη χρήση AI

Μετρό Λονδίνου: Ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις με τη χρήση AI

Η TfL του Λονδίνου δοκίμασε λογισμικό AI για την παρακολούθηση των επιβατών στο μετρό, προσπαθώντας να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις.

μετρό επικίνδυνες καταστάσεις

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στον σταθμό Willesden Green και εξετάστηκαν 11 αλγόριθμοι, εκδίδοντας 44.000 ειδοποιήσεις. Το σύστημα επιδίωξε να ανιχνεύσει απειλητική συμπεριφορά και κινήσεις όπλων, αλλά και να παράσχει βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης: NCSC: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξήσει τις ransomware επιθέσεις

Η έρευνα αποκαλύπτει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το Transport for London (TfL) για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των επιβατών στο μετρό. Σύμφωνα με το πείραμα που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό Willesden Green, εξετάστηκαν 11 αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη συνδέθηκε με την κλειστού κυκλώματος τηλεόραση (CCTV) για τον εντοπισμό ανωμαλιών και επικίνδυνων καταστάσεων. Παρότι υπήρξαν περιορισμένες ανακρίβειες και λάθη, οι ανησυχίες αυξάνονται σχετικά με την επέκταση της χρήσης τέτοιων συστημάτων στο μέλλον, οι οποίες προκαλούν ερωτήματα επιστημονικής, ηθικής και νομικής φύσης. Αν και το πείραμα δεν περιελάμβανε αναγνώριση προσώπου, η χρήση τέτοιων τεχνολογιών εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Η Transport for London (TfL) απάντησε σε ένα αίτημα για ελευθερία πληροφοριών από το περιοδικό WIRED, αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε εικόνες από το κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα ανίχνευσης για να ανιχνεύσει πρότυπα συμπεριφοράς. Ο σκοπός είναι να παρέχεται πληροφόρηση και ειδοποιήσεις στο προσωπικό των σταθμών για την κίνηση και τη συμπεριφορά των επιβατών, προκειμένου να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα σε πιθανές καταστάσεις.

μετρό επικίνδυνες καταστάσεις

Δείτε ακόμα: Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με τη στρατηγική άμυνα σε βάθος

Η TfL εκφράζει την πρόθεσή της να συνεχίσει την ανάλυση των αποτελεσμάτων και να εξετάσει τη δυνατότητα δοκιμής μιας δεύτερης φάσης, τονίζοντας τη σημασία της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινότητες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς πριν από οποιαδήποτε επέκταση της τεχνολογίας.

Πηγή: wired.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS