ΑρχικήsecurityHackers στοχεύουν ταξιδιωτικούς λογαριασμούς - πώς θα προστατευτείτε

Hackers στοχεύουν ταξιδιωτικούς λογαριασμούς – πώς θα προστατευτείτε

Hackers απειλούν τους ταξιδιωτικούς λογαριασμούς των πολιτών. Υπάρχει τρόπος να τους προστατεύσουν αποτελεσματικά;

Δείτε επίσης: Halara: Hacker διέρρευσε δεδομένα 950.000 πελατών
Hackers ταξιδιωτικοί λογαριασμοί

Μερικές ημέρες μετά από την κράτηση ενός δωματίου ξενοδοχείου στο Τσιανγκ Μάι, Ταϊλάνδη, μέσω της Booking.com, η Kay Pedersen έλαβε ένα ανησυχητικό email. Ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα από την Booking.com σε σπαστά αγγλικά, που ανέφερε ότι είχαν σημειωθεί “κάποιες κακόβουλες δραστηριότητες” στον λογαριασμό της.

Και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Μερικές μέρες αργότερα, ο σύζυγός της, Steven, παρατήρησε μια νέα κράτηση σε ένα άλλο ξενοδοχείο. Και μετά άλλη μία. Το ζευγάρι ανέφερε αμέσως την απάτη και η Booking.com ακύρωσε όλα τα ξενοδοχεία τους, συμπεριλαμβανομένου εκείνου στην Τσιάνγκ Μάι.

Οι Pedersen δεν είναι μόνοι. Μια νέα κακόβουλη επίθεση έπληξε πολλούς ταξιδιώτες. Πριν από λίγες εβδομάδες, hackers αναφέρεται ότι έκλεψαν κωδικούς πρόσβασης από ταξιδιωτικούς λογαριασμούς της Booking.com μέσω του εσωτερικού της συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων. Άλλοι δημοφιλείς στόχοι περιλαμβάνουν λογαριασμούς προγραμμάτων πιστότητας και άλλoυς ταξιδιωτικούς λογαριασμούς.

Γιατί οι ταξιδιωτικοί λογαριασμοί είναι τόσο ευάλωτοι σε επιθέσεις;

Όπως εξηγεί η Caroline McCaffery, διευθύνουσα σύμβουλος της ClearOPS, μιας πλατφόρμας διαχείρισης προγραμμάτων ασφαλείας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αυτά τα έγγραφα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως διαβατήρια, άδειες οδήγησης, ημερομηνίες γέννησης και ημερομηνίες ταξιδιού.

Δείτε ακόμα: Greater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε να κάνετε online, για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή.

Πώς να διατηρείτε ασφαλή τους online ταξιδιωτικούς λογαριασμούς σας από hackers:

  • Χρησιμοποιήστε έλεγχο δύο παραγόντων: Η διπλή επαλήθευση (2FA) απαιτεί έναν ειδικό κωδικό, μαζί με τον κωδικό πρόσβασής σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Εάν χρησιμοποιείτε 2FA, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή επαλήθευσης αντί για κείμενα για τη λήψη κωδικών 2FA, αφού οι χάκερ μπορούν επίσης να κλέψουν μηνύματα από τον αριθμό του τηλεφώνου σας.
  • Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων σύνδεσης: Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε εάν κάποιος έχει αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.
  • Μην επαναλαμβάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας: Ποτέ μη χρησιμοποιείτε έναν απλό κωδικό πρόσβασης και ποτέ μη χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλούς λογαριασμούς.
  • Επιλέξτε ασφαλή Wi-Fi: Αποφύγετε τη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, αλλά εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Οι χάκερ μπορούν εύκολα να καταγράψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες σε ένα δημόσιο δίκτυο.
  • Ναι, είστε μέρος του προβλήματος:Φυσικά, οι ταξιδιώτες αποτελούν μέρος του προβλήματος. Χρησιμοποιούν μη ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης, δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και συνδέονται σε επικίνδυνα ασύρματα δίκτυα. Αποφύγετε τις παραπάνω ενέργειες για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών;

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούν οι χάκερς για την κλοπή λογαριασμών;

Οι χάκερς χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές για την κλοπή λογαριασμών. Μία από αυτές είναι η τεχνική του phishing, όπου ο χάκερ δημιουργεί μια ψεύτικη σελίδα σύνδεσης και προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να εισάγει τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Μια άλλη τεχνική είναι η επίθεση brute force, όπου ο χάκερ προσπαθεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης ενός λογαριασμού μέσω της επαναλαμβανόμενης εισαγωγής διαφορετικών συνδυασμών.

Επίσης, οι χάκερς μπορεί να χρησιμοποιήσουν την τεχνική του keylogging, όπου εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του χρήστη που καταγράφει κάθε πληκτρολόγηση, αποκαλύπτοντας έτσι τους κωδικούς πρόσβασης.

Μια τελευταία τεχνική είναι η επίθεση Man-in-the-Middle, όπου ο χάκερ παρεμβάλλεται μεταξύ της επικοινωνίας του χρήστη και του διακομιστή, καταγράφοντας ή τροποποιώντας τα δεδομένα που ανταλλάσσονται.

Πηγή: eu.usatoday

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS