ΑρχικήinetΟ Elon Musk θα καταθέσει για την έρευνα της SEC στο Twitter

Ο Elon Musk θα καταθέσει για την έρευνα της SEC στο Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος των Tesla και SpaceX, Elon Musk, θα πρέπει να καταθέσει σε έρευνα που διενεργείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (SEC) των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με την εξαγορά του Twitter το 2022, όπως αποφάσισε ένας αμερικανός δικαστής σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Twitter

Elon Musk SEC Twitter

Όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC, η SEC διερευνά εάν ο Elon Musk, ή οποιοσδήποτε άλλος, διέπραξε απάτη το 2022, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές στο Twitter και να δημιουργεί μια επένδυση πριν από τη μερική εξαγορά της κοινωνικής πλατφόρμας. Ο Musk ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter τον Οκτώβριο του 2022 σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από τότε το μετονόμασε σε X.

Στην εντολή που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2024, η ομοσπονδιακή δικαστής Laurel Beeler έγραψε ότι παρόλο που ο Musk και η νομική του ομάδα προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι η έρευνα της SEC σε αυτήν την υπόθεση, αποτελεί παρενόχληση του δισεκατομμυριούχου, το ομοσπονδιακό οικονομικό ρυθμιστικό όργανο βρισκόταν “μέσα στις αρμοδιότητές του” και η έρευνά του ήταν “σαφής και για σχετικές πληροφορίες“.

Η SEC και ο Musk έχουν τώρα μία εβδομάδα να ορίσουν μία ημερομηνία και τοποθεσία για την μαρτυρία του. Ο Musk επανειλημμένα προσπαθεί να προκαλέσει, εάν όχι να απογυμνώσει, την αρχή από τις ομοσπονδιακές κανονιστικές αρχές.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Αποθαρρύνει τη χρήση στολών ασφαλείας λόγω…χρώματος

Παραδείγματος χάριν, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναιρέσει μια συμφωνία εξόφλησης που είχε συνάψει προηγουμένως με την SEC, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με την Tesla. Η συμφωνία απαιτούσε από τον Musk να έχει έναν “επόπτη Twitter” που θα εγκρίνει τα tweets του σχετικά με την επιχείρηση των ηλεκτρικών οχημάτων πριν τα δημοσιεύσει. Οι δικηγόροι του Musk έχουν υποστηρίξει ότι η συμφωνία θέτει μια αντισυνταγματική προϋπόθεση στον Musk και αντιπροσωπεύει μια παραβίαση των δικαιωμάτων του ελεύθερου λόγου.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, η SpaceX, η εταιρεία άμυνας που ηγείται ο Musk, υπέβαλε αγωγή εναντίον του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων μετά από την καταγγελία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τον τρόπο που η εταιρεία απέλυσε παράνομα υπαλλήλους που υπέγραψαν ένα ανοιχτό γράμμα κριτικής για τον Musk. Το γράμμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η “δημόσια συμπεριφορά του Musk είναι συχνά πηγή αποδιοργάνωσης και εμπαιγμών για εμάς.

Η SpaceX κατέθεσε μήνυση κατά της NLRB στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια του Τέξας στο Brownsville. Οι δικηγόροι της SpaceX υποστήριξαν στην αγωγή τους ότι η ίδια η δομή του ομοσπονδιακού οργανισμού εργασίας παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Η αγωγή τους μοιάζει με μια άλλη που κατέθεσε ένας πρώην υπάλληλος της Starbucks κατά της NLRB και επιδιώκει να εμποδίσει την περαιτέρω προκοπή της προηγούμενης καταγγελίας της NLRB κατά της SpaceX.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk απαιτεί μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών από την Tesla

Πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επηρεάζει τους επενδυτές;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επηρεάζει τους επενδυτές με διάφορους τρόπους. Καταρχάς, η SEC δημιουργεί και επιβάλλει κανονισμούς που προστατεύουν τους επενδυτές από απάτες και από την παραπληροφόρηση. Αυτό τους δίνει την εμπιστοσύνη να επενδύουν στις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων.

Επιπλέον, η SEC διασφαλίζει τη διαφάνεια της αγοράς μέσω της απαίτησης από τις εταιρείες να δημοσιεύουν πληροφορίες που είναι σημαντικές για τους επενδυτές. Αυτό επιτρέπει στους επενδυτές να παίρνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις επένδυσης.

Τέλος, η SEC επιβάλλει την τήρηση των κανονισμών της αγοράς και τιμωρεί τις εταιρείες που παραβιάζουν αυτούς τους κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι εταιρείες στις οποίες επενδύουν τηρούν τους κανονισμούς και δεν θα υποστούν απώλειες λόγω παράνομων δραστηριοτήτων.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS