ΑρχικήsecurityΟι hackers Al-Toufan έκλεψαν δεδομένα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Οι hackers Al-Toufan έκλεψαν δεδομένα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν αναφορές που λένε ότι hackers από το Μπαχρέιν παραβίασαν συστήματα υπολογιστών του Πέμπτου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και απέκτησαν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα. Οι hackers που είναι γνωστοί ως Al-Toufan (Flood) ανακοίνωσαν την παραβίαση χθες, μέσω ανάρτησης στο X.

hackers Al-Toufan

Η ομάδα είπε ότι έχει λάβει έγγραφα που περιείχαν φωτογραφίες και λεπτομερείς χάρτες από το εσωτερικό της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στο Gulf state. Δημοσίευσε ένα μικρό δείγμα των εγγράφων, λέγοντας: “Αυτό που έχουμε είναι μεγαλύτερο και θα φτάσει σε αυτούς [που] ενδιαφέρονται και υποστηρίζουν… τις επιχειρήσεις του Άξονα Αντίστασης ενάντια στον Αμερικανικό Άξονα του Κακού“.

Δείτε επίσης: Πώς οι hackers χρησιμοποιούν τα δημόσια WiFi για να κλέψουν δεδομένα σας;

Οι hackers Al-Toufan είπαν ότι η επίθεση στον Πέμπτο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και η διαρροή δεδομένων έγινε για “τους ήρωες της γενναίας και έντιμης αντίστασης στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ. Και τους δίκαιους μάρτυρες που μαρτύρησαν στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ“.

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει τον πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Ως απάντηση στις θηριωδίες που συμβαίνουν, αντιστασιακές φατρίες στην περιοχή έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον των βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι hackers Volt Typhoon βρίσκονταν σε δίκτυο κρίσιμης υποδομής για 5 χρόνια

Κλοπή εμπιστευτικών δεδομένων

Η πρώτη και πιο άμεση συνέπεια αυτής της διαρροής από τους hackers Al-Toufan είναι η αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει στρατηγικές, τακτικές, τεχνολογίες, πληροφορίες προσωπικού και άλλα σημαντικά δεδομένα που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι εχθροί.

Δεύτερον, η διαρροή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης προς την ικανότητα του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ να προστατεύει τις ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις και στην αξιοπιστία των ΗΠΑ ως στρατιωτικής δύναμης.

Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ Πέμπτος Στόλος

Τρίτον, η παραβίαση από τους hackers Al-Toufan μπορεί να προκαλέσει νομικές και πολιτικές συνέπειες. Ανάλογα με το περιεχόμενο των εγγράφων, θα μπορούσε να υπάρξουν ερευνητικές επιτροπές, δικαστικές διαδικασίες ή ακόμη και πολιτικές κρίσεις.

Δείτε επίσης: Κινέζοι hackers παραβίασαν το δίκτυο υπουργείου της Ολλανδίας

Τέλος, η επίθεση στο Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την αναθεώρηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας του Πέμπτου Στόλου. Αυτό θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων πρόσβασης και την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας.

Πηγή: www.middleeastmonitor.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS