ΑρχικήsecurityHackers έκλεψαν 290 εκατομμύρια σε crypto από το PlayDapp

Hackers έκλεψαν 290 εκατομμύρια σε crypto από το PlayDapp

Πιστεύεται ότι hackers χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο ιδιωτικό κλειδί για να κλέψουν πάνω από 290 εκατομμύρια δολάρια σε crypto PLA, ένα κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται μέσα στο οικοσύστημα PlayDapp.

Δείτε επίσης: Βορειοκορεάτες hackers έκλεψαν crypto αξίας $600 εκατ. το 2023

hackers PlayDapp crypto

Η βασική λειτουργία της πλατφόρμας παιχνιδιών PlayDapp είναι να παρέχει ένα ασφαλές και διαφανές περιβάλλον για την αγορά, την πώληση και την ανταλλαγή ψηφιακών αγαθών μέσω της τεχνολογίας blockchain. Η PlayDapp υποστηρίζει την ανάπτυξη και την κατανόηση των παιχνιδιών blockchain, προσφέροντας μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να αγοράζουν και να πωλούν NFTs (Non-Fungible Tokens) μέσα στο παιχνίδι.

Επιπλέον, η PlayDapp προσφέρει μια πλατφόρμα δημιουργίας παιχνιδιών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να διανέμουν τα δικά τους παιχνίδια blockchain, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στον τομέα των ψηφιακών παιχνιδιών. Τέλος, η PlayDapp επιτρέπει την εύκολη μετατροπή των ψηφιακών αγαθών σε κρυπτονομίσματα, προσφέροντας μια ευέλικτη και ασφαλή λύση για τη διαχείριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024, ένα μη εξουσιοδοτημένο πορτοφόλι δημιούργησε 200 εκατομμύρια κέρματα PLA, αξίας 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ασφαλείας blockchain, PeckShield υπέδειξε την πιθανότητα να χρησιμοποιεί ο δράστης ένα ιδιωτικό κλειδί που είχε διαρρεύσει.

Η PlayDapp ενημέρωσε αμέσως την κοινότητά του ότι το συμβόλαιο PLA token είχε υποστεί επίθεση από hackers και έχουν κλαπεί crypto, προειδοποιώντας ότι έλαβαν αμέσως μέτρα.

Για να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του PLA μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση, η πλατφόρμα μετέφερε όλα τα (κλειδωμένα και ξεκλείδωτα) κρυπτονομίσματα που κατέχονταν από την PlayDapp σε ένα νέο, ασφαλές πορτοφόλι.

Την επόμενη ημέρα, η PlayDapp έστειλε μηνύματα στον hacker μέσω αλυσίδας, προσφέροντας αμοιβή “white hat” 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αν συμφωνούσε να επιστρέψει τα κλεμμένα συμβόλαια και τα περιουσιακά στοιχεία έως τις 13 Φεβρουαρίου 2024. Η εταιρεία απείλησε επίσης ότι θα ενημερώσει το FBI και τις αρχές επιβολής του νόμου και θα καταδιώξει τον hacker με όλα τα διαθέσιμα μέσα αν αρνηθεί να επιστρέψει τα περιουσιακά στοιχεία. Η προσφορά ωστόσο δεν έπεισε τους hackers, καθώς στις 12 Φεβρουαρίου, 01:01:47 μ.μ. +UTC, δημιούργησαν μια τεράστια ποσότητα 1,59 δισεκατομμυρίων νομισμάτων PLA, αξίας 253,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 290,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η τεράστια απώλεια ώθησε την PlayDapp να ζητήσει την αναστολή όλων των συναλλαγών crypto σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια και την απόσυρση όλων των κέρματων PLA από τις δεξαμενές ρευστότητας, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους hackers.

Δείτε ακόμα: Το account της Mandiant στο X παραβιάστηκε στα πλαίσια crypto scam

Σήμερα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις και παγώνει τα πορτοφόλια του hacker σε μεγάλες ανταλλαγές, προσπαθώντας να μειώσει τις επιπτώσεις της παραβίασης.

Οι κάτοχοι των PLA token καλούνται να αποφύγουν την πραγματοποίηση συναλλαγών μέχρις ότου η PlayDapp μετακινηθεί σε ένα ασφαλές σύστημα χρησιμοποιώντας το τρέχον snapshot. Οι χρήστες συνιστάται επίσης να παραμείνουν επιφυλακτικοί για την πιθανότητα phishing και απάτης, που συνήθως συνοδεύουν σημαντικά περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας όπως αυτό.

Οι ειδικοί σε κρυπτονομίσματα της Elliptic ανέφεραν ότι παρά την συντονισμένη ενέργεια της PlayDapp και των μεγάλων ανταλλακτηρίων για να δυσκολέψουν τη διάχυση των κλεμμένων τοκεν PLA, τα χρήματα ήδη μετακινούνται σε διάφορους λογαριασμούς και ξεπλένονται. Επίσης, η Elliptic παρατηρεί ότι το ποσό των crypto που έκλεψαν οι hackers από την PlayDapp, υπερβαίνει τον συνολικό αριθμό των PLA tokens που κυκλοφορούσαν πριν από την παραβίαση, επομένως αυτά δεν μπορούν να πωληθούν στην κανονική τους αξία στην αγορά.

Δυστυχώς, αυτή η μείωση της αξίας θα επηρεάσει τους νόμιμους κατόχους των token PLA, με την τιμή του PLA να έχει ήδη πέσει από $0.18 σε $0.14 ανά token.

Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Hackers έχουν κλέψει crypto για χρηματοδότηση προγραμμάτων πυρηνικών όπλων

Προς το παρόν, καμία γνωστή ομάδα hacking δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS