ΑρχικήSecurityΤο DuckDuckGo αποκτά νέο χαρακτηριστικό Sync & Backup με κρυπτογράφηση end-to-end

Το DuckDuckGo αποκτά νέο χαρακτηριστικό Sync & Backup με κρυπτογράφηση end-to-end

Ο browser DuckDuckGo αποκάλυψε μια νέα δυνατότητα Sync & Backup με κρυπτογράφηση end-to-end, που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τις σελιδοδείκτες, τους κωδικούς πρόσβασης και τις ρυθμίσεις προστασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε πολλές συσκευές.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo: Ο CEO λέει ότι η Google σκοτώνει τον ανταγωνισμό
DuckDuckGo κρυπτογράφηση end-to-end

Η νέα δυνατότητα Sync & Backup δεν απαιτεί από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό ή να συνδεθούν στους υπάρχοντες λογαριασμούς τους για να τη χρησιμοποιήσουν, ενώ καθώς είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο, εξασφαλίζει ότι η DuckDuckGo δεν έχει πρόσβαση σε κανένα από τα μεταφερόμενα δεδομένα.

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης DuckDuckGo για Windows, macOS, iOS και Android. Έτσι, ο συγχρονισμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο μεταξύ συσκευών που εκτελούν αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Ο browser DuckDuckGo είναι ένας περιηγητής ιστού που εστιάζει στην ιδιωτικότητα, με πολλαπλούς μηχανισμούς προστασίας και αποκλεισμού, που εξασφαλίζουν την προστασία του χρήστη και τώρα προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end.

Το DuckDuckGo ξέρει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες όταν μεταβαίνουν από το Chrome ή άλλους φυλλομετρητές είναι η αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης.

Το νέο σύστημα Sync & Backup, τους επιτρέπει να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε νέες συσκευές με απόλυτο απόρρητο. Σύμφωνα με την εξήγηση της DuckDuckGo, το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τοπική κρυπτογράφηση end-to-end για την αποθήκευση των ευαίσθητων δεδομένων, ενώ τα δεδομένα κρυπτογραφούνται όταν μεταδίδονται (κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού) με ένα τοπικά αποθηκευμένο κλειδί.

Δείτε ακόμα: Top Μηχανές Αναζήτησης Εύρεσης Αποτελεσμάτων και Διασφάλισης Απορρήτου

Για να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας μεταξύ διαφορετικών συσκευών που εκτελούν τον browser DuckDuckGo, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του περιηγητή και επιλέξτε “Συγχρονισμός και Αντίγραφα Ασφαλείας” → “Συγχρονισμός με άλλη συσκευή”.

Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα που εμφανίζει έναν κωδικό QR και έναν κωδικό κειμένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμιστεί o συγχρονισμός μεταξύ συσκευών. Οι κινητές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παραγόμενο κωδικό QR, ενώ οι χρήστες υπολογιστών χρειάζεται να εισάγουν τον παρεχόμενο αλφαριθμητικό κωδικό για να συγχρονίσουν τα δεδομένα τους.

Μόλις μια συσκευή έχει λάβει τα ευαίσθητα δεδομένα, εμφανίζεται στην ενότητα “Συγχρονισμένες Συσκευές“, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους και να αλλάζουν τις ρυθμίσεις.

Ο browser δημιουργεί επίσης ένα έγγραφο PDF που περιέχει κωδικούς ανάκτησης που είναι απαραίτητοι για να ανακτήσετε δεδομένα εάν η συσκευή φιλοξενίας υποστεί ζημιά ή κλοπή, ή όταν προστίθενται νέες συσκευές. Εάν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τον browser DuckDuckGo, μπορείτε να τον κατεβάσετε για τα Windows ή το macOS. Οι χρήστες Android και iOS συνιστούνται να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Google Play και το App Store.

Σημειώστε ότι ο browser εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης beta, οπότε κάποια αστάθεια ή ακόμη και προβλήματα απόδοσης είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo λανσάρει το AI εργαλείο αναζήτησης DuckAssist

Ποια είναι τα προτερήματα της κρυπτογράφηση end-to-end για την ασφάλεια των δεδομένων;

Η κρυπτογράφηση end-to-end προσφέρει αυξημένη προστασία των δεδομένων, καθώς μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή ακόμη και αν πέσουν σε λάθος χέρια. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση end-to-end προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Καθώς τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, οι πάροχοι υπηρεσιών δεν μπορούν να δουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων, προσφέροντας έτσι μια επιπλέον στρώση ιδιωτικότητας.

Η κρυπτογράφηση end-to-end επίσης μειώνει τον κίνδυνο των επιθέσεων ‘man-in-the-middle’. Ακόμη και αν ένας επιτιθέμενος καταφέρει να παραβιάσει τα δεδομένα, δεν θα μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει χωρίς το κατάλληλο κλειδί. Τέλος, η κρυπτογράφηση end-to-end προσφέρει μια ισχυρή λύση για την προστασία των δεδομένων σε περιβάλλοντα όπου η ασφάλεια είναι κρίσιμη, όπως η τηλεϊατρική, οι τραπεζικές συναλλαγές και οι κυβερνητικές επικοινωνίες.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS