ΑρχικήsecurityΣύλληψη hacker για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στο dark web

Σύλληψη hacker για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στο dark web

Οι αρχές της Ουκρανίας συνέλαβαν έναν 31χρονο hacker εξαιτίας της εμπλοκής του στην κλοπή και την πώληση τραπεζικών λογαριασμών Αμερικανών και Καναδών χρηστών στο dark web.

τραπεζικοί λογαριασμοί dark web

Ο ύποπτος διένειμε trojanized λογισμικό δωρεάν (για desktop και mobile OS), χρησιμοποιώντας διάφορους ιστότοπους που διαχειριζόταν. Προώθησε επίσης αυτούς τους ιστότοπους μέσω διαφημιστικών καμπανιών.

Ο ύποπτος ξεκίνησε μια ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο για να «προωθήσει» τους ελεγχόμενους πόρους“.

Τα κακόβουλα payloads μόλυναν τις συσκευές των θυμάτων και έκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα, τα οποία χρησιμοποίησε ο hacker για να παραβιάσει τους λογαριασμούς Google του θύματος και τα online banking accounts του.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατάσχεση υποδομής του Warzone RAT και σύλληψη μελών

Στη συνέχεια, ο hacker πούλησε την πρόσβαση στους παραβιασμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, σε άλλους κυβερνοεγκληματίες, μέσω του dark web.

Οι αρχές στην Ουκρανία λένε ότι ο ύποπτος είχε συνεργούς, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς darknet. Η ταυτότητά τους είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά οι αρχές τους αναζητούν.

Το δελτίο τύπου από την αστυνομία αναφέρει επίσης ότι ο hacker δραστηριοποιείται από το 2017 και στράφηκε στο phishing το 2021. Προς το παρόν, υπολογίζεται ο 31χρονος κατάφερε να αποκτήσει τουλάχιστον 92.000 $ από αυτές τις δραστηριότητες, αλλά τα κέρδη του μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.

Η σύλληψη έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, στο σπίτι του υπόπτου. Η αστυνομία κατάσχεσε παράλληλα και διάφορα αντικείμενα κατά τη διάρκεια τριών χωριστών ερευνών, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς SUV Mercedes-Benz αξίας περίπου 65.000 δολαρίων.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Σύλληψη hacker για παροχή βοήθειας στη Ρωσία

Σύλληψη hacker
Σύλληψη hacker για πώληση τραπεζικών λογαριασμών στο dark web

Ο ύποπτος hacker αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και 8 ετών και κατάσχεση όλης της περιουσίας του, για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας που σχετίζονται με ξέπλυμα περιουσίας που αποκτήθηκε με εγκληματικά μέσα, μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στη λειτουργία συστημάτων πληροφοριών, δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δημιουργία επιβλαβούς λογισμικού με σκοπό την παράνομη χρήση, διανομή ή πώλησή του, καθώς και τη διανομή ή πώληση κλεμμένων δεδομένων.

Η επιχείρηση των αρχών επηρεάζει την κυβερνοασφάλεια γενικά, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος. Με τη σύλληψη ενός hacker που εμπλέκεται στην κλοπή και την πώληση τραπεζικών λογαριασμών στο dark web, επιδεικνύεται η αποφασιστικότητα και η ικανότητα των αρχών να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους απειλές.

Αυτή η επιχείρηση βοηθά επίσης στην αύξηση της επίγνωσης για την κυβερνοασφάλεια. Όλο αυτό δείχνει τη σημασία της προστασίας των ψηφιακών λογαριασμών και των προσωπικών δεδομένων.

Δείτε επίσης: Grandoreiro Banking Trojan: Οι αρχές της Βραζιλίας συνέλλαβαν τους υπευθύνους

Επιπλέον, η επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους κυβερνοεγκληματίες. Η αποκάλυψη και η καταστολή τέτοιων δραστηριοτήτων μπορεί να αποθαρρύνει άλλους που ενδέχεται να σκέφτονται να ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες.

Τέλος, ενισχύεται η εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της συνολικής ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS