ΑρχικήinetApple: Μην τοποθετείτε το βρεγμένο σας iPhone μέσα σε ρύζι

Apple: Μην τοποθετείτε το βρεγμένο σας iPhone μέσα σε ρύζι

Αν και τα πιο πρόσφατα iPhones έχουν καλύτερη αντοχή στο νερό από τα παλαιότερα μοντέλα, παραμένουν ευάλωτα στη ζημιά από νερό. Μία από τις συχνότερες συμβουλές που θα βρείτε στο διαδίκτυο είναι να βάλετε το βρεγμένο iPhone σε ρύζι για να βοηθήσετε στο στέγνωμά του.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεκλειδώσετε την κρυφή και πιο ισχυρή κάμερα στο iPhone 15;

βρεγμένο iPhone ρύζι

Ακόμα και αξιόπιστες πηγές όπως το BBC Science Focus αναφέρουν ότι λειτουργεί, ακόμα κι αν δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Μια νέα ενημέρωση υποστήριξης από την Apple, που εντοπίστηκε από το Macworld συγκεκριμένα, αποτρέπει αυτήν την ενέργεια, καθώς μπορεί να προκαλέσετε πρόβλημα αν βυθίσετε σε ρύζι το βρεγμένο σας iPhone.

  • Αποφύγετε να στεγνώσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή θερμότητας ή συμπιεσμένο αέρα.
  • Αποφύγετε να εισάγετε ξένο αντικείμενο, όπως ένα μαντηλάκι από βαμβάκι ή μια χαρτοπετσέτα, στη θύρα φόρτισης.
  • Αποφύγετε να τοποθετήσετε το βρεγμένο iPhone σας σε σακούλα με ρύζι. Μικρά σωματίδια ρυζιού μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η Apple, το κλειδί είναι η υπομονή.

Δείτε ακόμα: iPhone 15 Pro: Το Action Button θα υποστηρίζει το “Translate”

  1. Χτυπήστε απαλά το iPhone σας πάνω στο χέρι σας με τη θύρα φόρτισης προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική υγρασία. Αφήστε το iPhone σας σε ξηρό μέρος με αερισμό.
  2. Μετά από 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε με καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ.
  3. Εάν εμφανιστεί ξανά η ειδοποίηση, σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα υγρό στον συνδέσμο ή κάτω από τις ακίδες του καλωδίου. Αφήστε το iPhone σας σε ξηρό μέρος με καλό αερισμό για μέχρι και μία ημέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά να φορτίσετε ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.
  4. Αν το τηλέφωνό σας έχει στεγνώσει αλλά δεν φορτίζει ακόμη, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και τον προσαρμογέα από τον τοίχο (εάν είναι δυνατόν) και μετά ενώστε τα ξανά.

Αν αυτό δεν λειτουργεί, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple. Αν και έχει επικρατήσει ως μία καλή πρακτική, η χρήση ρυζιού για το βρεγμένο σας iPhone μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Κάποια USB-C Power Banks δεν είναι συμβατά με το iPhone 15

Το νερό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο iPhone. Η επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της συσκευής, προκαλώντας την αποτυχία τους. Επιπλέον, το νερό μπορεί να διαβρώσει τα μεταλλικά εξαρτήματα του iPhone, προκαλώντας μακροπρόθεσμες βλάβες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η απώλεια της λειτουργικότητας της οθόνης ή της μπαταρίας.

Τέλος, το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο λογισμικό του iPhone, καθώς τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που ελέγχουν το λογισμικό μπορεί να επηρεαστούν από την υγρασία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως απώλεια δεδομένων ή αποτυχία εκκίνησης της συσκευής.

Πηγή: 9to5mac.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS