ΑρχικήsecurityAzure Operator Call Protection: Η Microsoft καταπολεμά τις spam κλήσεις

Azure Operator Call Protection: Η Microsoft καταπολεμά τις spam κλήσεις

Η Microsoft προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των ανεπιθύμητων κλήσεων (spam) φέρνοντας την υπηρεσία Azure Operator Call Protection, η οποία αναλύει τις συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί τον χρήστη εάν ο καλών φαίνεται ύποπτος. Η Microsoft εφαρμόζει πιλοτικά το πρόγραμμα με την BT Group.

Microsoft Azure Operator Call Protection

Οι ανεπιθύμητες κλήσεις εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Σε μια μελέτη που αφορούσε την ανάλυση 98 δισεκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων παγκοσμίως, η πλατφόρμα φωνητικής ασφάλειας Hiya ανέφερε ότι ο μέσος χρήστης λαμβάνει περίπου 14 spam κλήσεις το μήνα.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Επιτρέπει τον αποκλεισμό spam μηνυμάτων από την οθόνη κλειδώματος

Η εταιρείες τηλεφωνίας θα μπορούν να προσφέρουν το Azure Operator Call Protection της Microsoft ως επιλογή ασφαλείας στους συνδρομητές τους. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει μια συνομιλία σε πραγματικό χρόνο και να παρατηρήσει σημάδια απάτης. Τέτοιοι δείκτες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν γλώσσα που ενθαρρύνει τον παραλήπτη να δίνει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι απατεώνες καλούν τους χρήστες και υποδύονται εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών, όπως η Amazon, ασφαλιστικοί πάροχοι και εταιρείες πιστωτικών καρτών. Οι απατεώνες προσπαθούν συνήθως να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες.

Η Microsoft σκοπεύει να εξελίξει περεταίρω το μοντέλο AI, καθώς συνεχώς εμφανίζονται νέοι τύποι απειλών.

Δείτε επίσης: Google Groups: Σταματά να υποστηρίζει το Usenet για να καταπολεμήσει spam περιεχόμενο

Η τρέχουσα έκδοση του Azure Operator Call Protection διακόπτει την κλήση για να ειδοποιήσει τον χρήστη για ύποπτα σημάδια. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να τερματίσει την κλήση ή να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον υποτιθέμενο κίνδυνο. Επομένως, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον χρήστη και εκείνος αποφασίζει αν θέλει να τερματίσει την κλήση ή να συνεχίσει τη συνομιλία.

Η υπηρεσία θα είναι opt-in, που σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να συναινέσουν. Επίσης, η εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα από τις κλήσεις δεν αποθηκεύονται ούτε χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μοντέλων AI της Microsoft.

spam κλήσεις

Η Microsoft συνεργάζεται με την BT Group για να δοκιμάσει την τεχνολογία, αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία ευρύτερης κυκλοφορίας. Οι προσπάθειες της Microsoft αποτελούν μέρος του ευρύτερου κινήματος για την καταπολέμηση των τηλεφωνικών απατών, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: Οι Αμερικανοί δέχτηκαν δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον Οκτώβριο

Το Azure Operator Call Protection της Microsoft θα μπορούσε σίγουρα να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την προστασία από ύποπτες κλήσεις. Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στην ικανότητά του να αναγνωρίζει και να αντιδρά σε πιθανές απειλές σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να προστατευτούν από επιθέσεις που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ευπιστία και την έλλειψη γνώσης για τις τεχνικές απάτης.

Επιπλέον, το Azure Operator Call Protection είναι σχεδιασμένο για να είναι εύκολο στη χρήση και να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο υπάρχον σύστημα τηλεφωνίας ενός οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ή να κάνουν σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις τους για να επωφεληθούν από την προστασία που παρέχει.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Azure Operator Call Protection μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία, αλλά οι χρήστες πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνουν άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως η εκπαίδευση στην ασφάλεια των πληροφοριών.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS