ΑρχικήinetHeavy Picker & Fast Picker: AI ρομπότ για διαλογή απορριμμάτων

Heavy Picker & Fast Picker: AI ρομπότ για διαλογή απορριμμάτων

Τα AI ρομπότ έχουν αναλάβει την εκτέλεση της ταξινόμησης των απορριμμάτων μας και τη μετατροπή τους σε πολύτιμους πόρους.

AI ρομπότ απορρίμματα

Αυτά τα έξυπνα ρομπότ χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναγνωρίζουν και να διαχωρίζουν διάφορες κατηγορίες απορριμμάτων με ασυναγώνιστη ταχύτητα και ακρίβεια.

Διαβάστε σχετικά: Sophia: Το ανθρωποειδές AI ρομπότ έρχεται στην Ελλάδα για το Greek Festival

Τα ρομπότ αυτά αποτελούν το αποκορύφωμα της τεχνολογίας της ZenRobotics, μιας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της έξυπνης ρομποτικής ανακύκλωσης. Πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε το ZenRobotics 4.0, την τέταρτη γενιά ρομπότ διαλογής απορριμμάτων, με νέα χαρακτηριστικά και βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη που ενισχύει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών διαλογής απορριμμάτων.

Ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις βελτιώσεις αυτές και πώς λειτουργούν, εστιάζοντας στα δύο μοντέλα της ZenRobotics 4.0: το Heavy Picker 4.0 και το Fast Picker 4.0.

Το Heavy Picker 4.0 είναι ένα ρομπότ πολλαπλών χρήσεων διαλογής απορριμμάτων το οποίο μπορεί να χειριστεί μεγάλα όγκωδη υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, πλαστικό και χαρτόνι. Μπορεί να ταξινομήσει αντικείμενα που ζυγίζουν μέχρι 88 λίβρες το καθένα, πραγματοποιώντας μέχρι και 2.300 επιλογές ανά ώρα για κάθε ρομπότ σε μια γραμμή ταξινόμησης. Διαθέτει ένα συμπαγές σύστημα ατομικής αναγνώρισης (ZenBrain) που βελτιώνει την ακρίβεια και αυξάνει την απόδοση κατά 60%-100% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα της ZenRobotics.

AI ρομπότ heavy picker

Το Heavy Picker 4.0 εκμεταλλεύεται την προηγμένη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, με μια παγκόσμια βάση δεδομένων που επιτρέπει στα ρομπότ να αναγνωρίζουν πάνω από 500 κατηγορίες απορριμμάτων. Αυτό μειώνει σημαντικά τους χρόνους εγκατάστασης, καθώς το Heavy Picker 4.0 είναι προεκπαιδευμένο για την αναγνώριση διαφόρων τύπων απορριμμάτων. Επιπλέον, το βελτιωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνει τον έλεγχο της κίνησης και επιτρέπει στο Heavy Picker 4.0 να δίνει προτεραιότητα στην επιλογή του αντικειμένου με τη μεγαλύτερη αξία για τον πελάτη.

Το Fast Picker 4.0 είναι ένα ρομπότ υψηλής ταχύτητας για τη διαλογή απορριμμάτων, ιδανικό για ελαφριά υλικά όπως χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Διαθέτει τη λειτουργία Heavy Picker με ρυθμό 80 επιλογών ανά λεπτό ή 4.800 επιλογών ανά ώρα. Αυτό είναι διπλάσιο από το μέσο ποσοστό επιλογής ενός ανθρώπινου ταξινομητή, το οποίο επιλέγει με ρυθμό 30-40 φορές ανά λεπτό.

Το Fast Picker 4.0 διαθέτει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 2,2 λίβρες. Το αναβαθμισμένο AI στο Fast Picker 4.0 επιφέρει υψηλότερες επιδόσεις σε ακρίβεια, παρέχοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης πάνω από 500 κατηγοριών απορριμμάτων, όπως και το Heavy Picker 4.0.

ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη fast picker

Μία από τις κύριες διαφορές του Fast Picker 4.0 είναι η προσαρμοσμένη σχεδίαση που προσφέρει, με ρυθμιζόμενη πλάτη και πλαίσιο, για ομαλή ενσωμάτωση σε διάφορους σταθμούς συλλογής. Το Fast Picker 4.0 καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της μεταφορικής ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Σας ταλαιπωρεί η εύρεση parking; Έρχεται το parking robot “Parkie”

Το Fast Picker 4.0 μπορεί να προστεθεί στο τέλος μιας σειράς Heavy Pickers για να ενσωματώσει ροές απορριμμάτων, όπως ξύλο, σκραπ και άκαμπτα πλαστικά, ταξινομώντας μικρότερα κομμάτια υλικού αφού τα Heavy Pickers αφαιρέσουν το μεγάλο υλικό. Επιπλέον, το Fast Picker μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε πλευρικές ροές, να απορρίψει τις γραμμές ανάκτησης και να ελέγξει την ποιότητα.

Οι φορείς επεξεργασίας απορριμμάτων γνωρίζουν πόσο προβληματική είναι η διαχείριση και ανάκτηση πολύτιμων υλικών από τα ανάμεικτα αποβλήτα. Η χειρωνακτική ταξινόμηση είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και επικίνδυνη, οδηγώντας συχνά σε ανακυκλώσιμα υλικά χαμηλής ποιότητας που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρωτήρες. Εδώ είναι που εμφανίζονται τα ρομπότ για διαλογή απορριμμάτων. Μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 μιας εταιρείας, να εξοικονομήσουν φυσικούς πόρους και να προάγουν μια κυκλική οικονομία, ένα μέλλον, όπου τίποτα δεν χάνεται.

Τα ρομπότ της ZenRobotics με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να ταξινομούν απορρίμματα ασταμάτητα, με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα. Μπορούν να αναγνωρίσουν και να διαχωρίσουν διάφορα υλικά, όπως μέταλλα, πλαστικά, ξύλο, χαρτί και άλλα, αξιοποιώντας ακόμη και νέες αξίες από απορρίμματα που υπό άλλες συνθήκες θα παραμερίζονταν. Με τη χρήση της τεχνολογίας ZenRobotics, οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να συμμορφωθούν με τους αυξανόμενους στόχους και κανονισμούς ανακύκλωσης.

ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη zenrobotics

Δείτε ακόμη: Ακυρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ Amazon και iRobot

Η νέα έκδοση του ZenRobotics 4.0 επαναπροσδιορίζει τον χώρο της διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων. Με τη χρήση έξυπνων και γρήγορων ρομπότ, παρέχει μια λύση που όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη.

Πηγή: foxnews.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS