ΑρχικήinetΗ πλατφόρμα Inkitt χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει bestsellers

Η πλατφόρμα Inkitt χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει bestsellers

Η Inkitt, η πλατφόρμα self-publishing που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία bestsellers, αποκτά $37 εκατομμύρια.

Inkitt πρωτοπορεί στη λογοτεχνία με τεχνητή νοημοσύνη, αξία $37 εκατομμυρίων, μετασχηματίζοντας  την ανάγνωση για τους λάτρεις της λογοτεχνίας

Κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία μέσα του, όπως είπε κάποτε κάποιος διάσημος. Μια νεοφυής εταιρεία με το όνομα Inkitt πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να μετατρέψει τις ισχυρότερες από αυτές σε επιτυχημένες ταινίες και να δημιουργήσει ένα νέο “Disney” για τον 21ο αιώνα με βάση αυτό το περιεχόμενο. Τώρα, έχει συγκεντρώσει 37 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει αυτήν τη φιλοδοξία.

Η εφαρμογή με το ίδιο όνομα της εταιρείας επιτρέπει στους ανθρώπους να δημοσιεύουν μόνοι τους ιστορίες και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστήμη δεδομένων, επιλέγει αυτές που πιστεύει ότι είναι οι πιο ελκυστικές για να τις τροποποιήσει και στη συνέχεια να τις διανέμει και να τις πουλήσει σε μια δεύτερη εφαρμογή, την Galatea.

Δείτε επίσης: Google: Εισάγει το Gemini AI στην εφαρμογή Messages

Η επιχείρησή της έχει ήδη προσελκύσει 33 εκατομμύρια χρήστες και δεκάδες bestsellers, δήλωσε η εταιρεία. Τα νέα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει, μια Σειράς C, θα χρησιμοποιηθούν για τη διεύρυνση του είδους του περιεχομένου που παράγει: τεχνητή νοημοσύνη για τη συγγραφή ιστοριών βασισμένων στις αρχικές σας ιδέες και για την παραγωγή εκδόσεων των φανταστικών της που εξατομικεύονται για συγκεκριμένους αναγνώστες. Επιπλέον, σχεδιάζει να εισέλθει στα παιχνίδια και στα ηχοβιβλία, καθώς και σε περισσότερο βίντεο περιεχόμενο που προέρχεται από την πλατφόρμα της λογοτεχνίας της – βίντεο που παράγεται με ανθρώπους σήμερα αλλά, τελικά, θα δημιουργηθεί επίσης με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μακροπρόθεσμη όραση, λέει ο CEO και ιδρυτής Αλί Αλμπάζαζ, είναι να διευρύνει τη βιβλιοθήκη του περιεχομένου της και να δημιουργήσει ένα πολυμεσικό αυτοκράτορα γύρω από αυτό. Λιγότερο ένας ανταγωνιστής στα πρότυπα του Wattpad και περισσότερο “το Disney του 21ου αιώνα”, όπως το αποκαλεί.

Δείτε ακόμα: Η Google διακόπτει τη δημιουργία εικόνων Gemini AI

Τα 37 εκατομμύρια δολάρια, μια Σειράς C, ηγείται από τον Βινόντ Κοσλά των Khosla Ventures. Προηγούμενοι επενδυτές όπως οι NEA, Kleiner Perkins και Redalpine, μαζί με άλλους μη αποκαλυφθέντες επενδυτές, συμμετείχαν επίσης.

Η επένδυση αυξάνει το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η Inkitt μέχρι σήμερα σε 117 εκατομμύρια δολάρια (άλλες γύροι περιλάμβαναν ένα seed $3.9 εκατομμύρια, μια Σειρά A $16 εκατομμύρια και μια Σειρά Β $59 εκατομμύρια). Έχει ήδη προσεγγιστεί από τουλάχιστον έναν εκδότη για εξαγορά, και τη στιγμή που υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα εταιρειών εστιασμένων στον καταναλωτή που συγκεντρώνουν κεφάλαια, καταλαβαίνουμε ότι οι επενδυτές πλησιάζουν ήδη για έναν ακόμα γύρο, αν η Inkitt επιλέξει να τον πραγματοποιήσει.

Προς το παρόν, αυτή η τρέχουσα Σειρά C αξιολογεί την Inkitt περίπου στα 400 εκατομμύρια δολάρια μετά την αξία. Για κάποια πλαίσια, όταν πραγματοποίησε τη Σειρά Β της, είχε αξιολογηθεί περίπου στα 390 εκατομμύρια δολάρια, οπότε ενώ η αξία έχει αυξηθεί, μπορεί να ήταν μια πιο προσεκτική συμφωνία (κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου του γενικού κλίματος για τη χρηματοδότηση και για τη χρηματοδότηση εταιρειών εστιασμένων στον καταναλωτή). Οι φιλοδοξίες της Inkitt είναι, κατά κάποιο τρόπο, μια ενδιαφέρουσα απόκλιση από τον ζαγκ της βιομηχανίας εκδόσεων.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot σε iOS και iPadOS;

Με την άνοδο των κινητών τηλεφώνων και των εφαρμογών που κατασκευάζονται για να καταλαμβάνουν λίγα λεπτά (ή μερικές φορές πολύ περισσότερα) από τον ελεύθερο χρόνο των καταναλωτών, η ανάγνωση έχει μειωθεί τα τελευταία δύο δεκαετίες. Το 2022, το πιο πρόσφατο έτος που καταγράφηκε από το Γραφείο Εργασίας, ο μέσος ενήλικας Αμερικανός διάβαζε μόλις περίπου 15 λεπτά την ημέρα, κάτω από τα περίπου 20 λεπτά που διάβαζε πριν από αρκετά χρόνια. Το μέσον αριθμό των διαβασμένων (και ολοκληρωμένων) βιβλίων έχει επίσης μειωθεί σε περίπου 5.

Η Inkitt αντιτίθεται σε αυτήν την τάση παρόλο που, παράδοξα, την υιοθετεί. Πιστεύει ότι μπορεί να προσελκύσει σημαντικότερο χρόνο ανάγνωσης και συμμετοχή από τους χρήστες της, επικεντρώνοντας σε πιο καινοτόμους τρόπους παράδοσης βιβλίων, δημιουργώντας κεφάλαια που είναι πιο σύντομα και ευκολότερα στην ανάγνωση σε κινητές συσκευές και ενσωματώνοντας αρκετά εφέ (όπως ήχους) σε όλο το κείμενο για να κάνει την εμπειρία ανάγνωσης πιο δυναμική.

Επίσης, κάνοντας τα βιβλία πιο κατάλληλα για τις προτιμήσεις των αναγνωστών. Εκτελεί δοκιμές A/B γύρω από κάθε πτυχή του έργου, από τίτλους και πλοκή ιστορίας μέχρι πρώτες γραμμές και κατακλίδες. Αυτό δίνει στην Inkitt ένα θησαυρό δεδομένων όχι μόνο για συγκεκριμένα βιβλία, αλλά και για το πώς εκτελείται γενικά η φαντασία και τι είναι αυτό που εκτελείται καλύτερα – μαθήματα που εφαρμόζει αμέσως σε επόμενα βιβλία που δημοσιεύονται.

Διαβάστε παράλληλα: Will Smith: Διακωμωδεί το viral βίντεο που δημιουργήθηκε από το AI

Όλα αυτά φαίνεται να αποδίδουν. Μερικές υπηρεσίες που ακμάζουν κατά τη διάρκεια της αιχμής της πανδημίας Covid-19 – “άμεσες” παραδόσεις, online αγορές, εικονικά γεγονότα και ροές τα πάντα – έχουν περιοριστεί, ή τουλάχιστον έχουν επιστρέψει σε πιο ήπια μοτίβα ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια. Όχι όμως για την Inkitt, τη Galatea και το νεότερο προϊόν της εταιρείας, την Galatea TV, τα οποία έχουν δει όλα την αύξηση του χρόνου συμμετοχής.

“Οι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά να ασχοληθούν τώρα,” δήλωσε ο Albazaz για τα χρόνια μετά την πανδημία. “Ψάχνουν για μια απόδραση, και νομίζουμε ότι αυτό είναι το λόγος που ευδοκιμούμε.”

Δήλωσε ότι η Inkitt, συνολικά, κατατάσσεται ως ο 11ος πιο πωλητής εκδότης παγκοσμίως, πάνω από γνωστά ονόματα όπως η Penguin Random House, υποστηρίζοντας ότι οι αλγόριθμοι της της δίνουν ένα “20x” υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τους παραδοσιακούς εκδότες για τη δημοσίευση ενός best-selling βιβλίου.

Διαβάστε ακόμη: Microsoft: Παρουσιάζει το PyRIT – Ένα AI Red Teaming εργαλείο

Τα έσοδα έχουν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο (αν και δεν αποκαλύπτει ένα πραγματικό αριθμό). Και ενώ τα νεότερα έργα όπως η Galatea TV είναι περισσότερο ένα παράγωγο της ανάγνωσης, παράγουν μεγάλα κέρδη μόνα τους. Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο Beautiful Mistake της Galatea μόνο έχει δημιουργήσει έσοδα ύψους $500.000, είπε. Η εταιρεία είναι, πρόσθεσε, “σχεδόν κερδοφόρα”. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, υποστήριξε, είναι υψηλότερα από αυτά που συνήθως αποδίδονται από πιο παραδοσιακούς εκδότες σε συγγραφείς με λιγότερο προφίλ, αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Η Inkitt, που ιδρύθηκε στο Βερολίνο και τώρα έχει έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, επικεντρώνεται στην φαντασία – αλλά δεν θα ήταν εντελώς ακριβές να πούμε ότι στοχεύει στη λογοτεχνική φαντασία. Στην πραγματικότητα, μετά από έναν διάσημο συγγραφέα που δοκίμασε την πλατφόρμα πριν από μερικά χρόνια να φύγει από αηδία και απογοήτευση αφού η Inkitt πρότεινε μια σειρά επεξεργασιών για ένα επερχόμενο μυθιστόρημά του, ο Albazaz δήλωσε ότι η Inkitt προτιμά να αποφεύγει τα προβλήματα της συνεργασίας με μεγάλα ονόματα και μεγάλα εγώ για να επικεντρωθεί στη μακρά ουρά του ανεξερεύνητου ταλέντου.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο πρόθυμη είναι η μακρά ουρά να υποταχθεί στο θέλημα του αλγορίθμου. Ο Albazaz είπε ότι οι ιστορίες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, βασισμένες σε συναρπαστικά σενάρια που δημιουργήθηκαν από ταλαντούχους ανθρώπους, είναι πολύ σημαντικό μέρος του τι ελπίζει να κάνει περισσότερο στο μέλλον, μαζί με την εξατομίκευση των ιστοριών χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο AI Nvidia chip H100!

Η εξατομίκευση είναι ακόμα σε εξέλιξη, πρόσθεσε, με την Inkitt να δοκιμάζει διάφορα επίπεδα αλλαγών που θα μπορούσε να εφαρμόσει σε ένα αρχικό έργο, ή ακόμη και να δώσει τον έλεγχο στους ίδιους τους αναγνώστες.

Για να υλοποιήσει αυτήν την οραματική τους προοπτική, η εταιρεία έχει πειραματιστεί με αρκετούς LLMs, συμπεριλαμβανομένων των API από την OpenAI, την Anthropic και την Mistral AI (η τρέχουσα αγαπημένη της εταιρείας για μικρότερα αποσπάσματα, δήλωσε ο Albazaz) για την κατασκευή αφηγηματικού κειμένου, και έχει κατασκευάσει τις δικές της προσαρμογές γύρω από αυτά, είπε.

Κάθε βιβλίο επίσης δημοσιεύεται αυτόματα σε 10 γλώσσες: Το DeepL είναι το κύριο AI που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Χρησιμοποιεί τον εξελιγμένο της ElevenLabs για τα ηχογραφημένα βιβλία, και αυτή τη στιγμή τον Leonardo για το εξώφυλλο (μια πρόσφατη αλλαγή από την Midjourney, είπε). Η κύρια ιδέα φαίνεται να είναι να παραμείνει σε μια μίξη για την εξασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος.

“Αυτά τα LLMs γράφουν πολύ κακό μέχρι μέτριο περιεχόμενο,” είπε. “Το θέμα είναι ότι τα LLMs μόνα τους δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν best-selling περιεχόμενο. Εκεί είναι που εμείς εισέρχονται με τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια.”

Δείτε ακόμα: Biden: Πρέπει όλα τα συστήματα AI να είναι ανοιχτού κώδικα;

Ενδιαφέροντα, υπάρχει και ένας λόγος πνευματικής ιδιοκτησίας πίσω από αυτό: Η Inkitt δεν θέλει να βασιστεί σε κανένα μοναδικό LLM για ένα πλήρες μυθιστόρημα επειδή, ακόμη και αν οι πλατφόρμες επιμένουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά δεδομένα για την εκπαίδευση των μοντέλων τους, η Inkitt προτιμά να μην πάρει κανένα ρίσκο, δήλωσε. (Προς αυτήν την κατεύθυνση, κάνει μερικές φορές πολύ σκόπιμα ερωτήσεις, για να αποφύγει να διδάξει στα LLMs πολλά για τα καλύτερα έργα της Inkitt.)

Ακόμη κατά την πλοήγηση σε αυτά τα δύσκολα νερά για να μην πνιγεί, η startup ορισμένα ορατά βρήκε ευκαιρίες να επιπλέει. Η εστίασή της και το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία ενός αυτοκίνητου περιεχομένου με κινητήρα AI βοήθησε την εταιρεία να ασφαλίσει τον κύριο επενδυτή της. Ο Vinod Khosla στο τέλος του περασμένου έτους έγραψε για το πώς πίστευε ότι το μέλλον της ψυχαγωγίας θα ήταν υπερεξατομικευμένο, κάνοντας την αποστολή της Inkitt (και την επιτυχία της μέχρι στιγμής) μια στενή εφαρμογή.

Ο ίδιος ο Vinod αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για αυτήν την ιστορία, αλλά παρείχε μια δήλωση: “Με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η ψυχαγωγία θα μπορούσε να είναι πλούσια και εξατομικευμένη”, είπε. “Η Inkitt κάνει ακριβώς αυτό με τις ιστορίες, δημιουργώντας περιεχόμενο που είναι υπερεξατομικευμένο και νόημα για κάθε άνθρωπο.”

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS