ΑρχικήinetBiden: Πρέπει όλα τα συστήματα AI να είναι ανοιχτού κώδικα;

Biden: Πρέπει όλα τα συστήματα AI να είναι ανοιχτού κώδικα;

Η κυβέρνηση Biden ζητά δημόσια ανατροφοδότηση σχετικά με το εάν τα πιο ισχυρά συστήματα AI θα πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα ή όχι.

Δείτε επίσης: OpenAI: Πότε θα κυκλοφορήσει το AI εργαλείο ανίχνευσης εικόνων;
συστήματα AI ανοιχτού κώδικα

Αυτή η κίνηση προκύπτει ως μέρος ενός ευρύτερου διαταγμάτος που υπέγραψε ο Πρόεδρος Joe Biden τον Οκτώβριο, με στόχο να αντιμετωπίσει το γρήγορα εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκινά μια περίοδο δημόσιου σχολιασμού για να αξιολογήσει τους κινδύνους και τα οφέλη που σχετίζονται με τη διάθεση για τροποποίηση και χρήση από οποιονδήποτε, των βασικών στοιχείων των συστημάτων AI.

Η έρευνα, που περιγράφεται ως ένα στοιχείο της διαταγής του Biden, αποσκοπεί στη συγκέντρωση απόψεων για τις επιπτώσεις διαφορετικών προσεγγίσεων στην ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, εάν τα συστήματα AI να είναι ανοιχτού κώδικα.

Τι υποστηρίζουν οι εταιρείες τεχνολογίας

Τεχνολογικές εταιρείες έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το επίπεδο πρόσβασης που θα πρέπει να υιοθετήσουν με τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους. Ενώ κάποιοι υπογραμμίζουν τους πιθανούς κινδύνους των ευρέως προσβάσιμων στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης, άλλοι τονίζουν τη σημασία της ανοιχτής επιστήμης για την προώθηση της καινοτομίας μεταξύ ερευνητών και startups.

Μεταξύ των σημαντικών υποστηρικτών μιας ανοικτής προσέγγισης περιλαμβάνονται η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, και η IBM.

Στη διαταγή εκτελεστικής εντολής του Biden, τα ανοιχτά μοντέλα, γνωστά με το τεχνικό όρο “dual-use foundation models with widely available weights“, διακρίθηκαν για περαιτέρω εξέταση. Αυτά τα μοντέλα περιλαμβάνουν αριθμητικές τιμές, γνωστές ως βάρη, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση των συστημάτων AI.

Ο Biden υπογράμμισε τα πιθανά οφέλη της καινοτομίας που συνδέονται με δημόσια διαθέσιμα βάρη, αλλά είναι επιφυλακτικός για τους κινδύνους ασφάλειας, όπως η αμφισβήτηση των μέτρων προστασίας του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Suno: Νέα πλατφόρμα AI τραγουδιών από τη Microsoft Copilot
Biden συστήματα AI

Η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo έχει αναλάβει το καθήκον να συμβουλεύεται εμπειρογνώμονες και να παραδίδει συστάσεις στον Πρόεδρο μέχρι τον Ιούλιο σχετικά με τον αποτελεσματικό χειρισμό των οφελών και των κινδύνων που συνδέονται με τα συστήματα AI ανοιχτού κώδικα .

Η Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (NTIA), υπό το Υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε μία περίοδο σχολίων διάρκειας 30 ημερών για τη συγκέντρωση σχολίων, για μία έκθεση που θα υποβληθεί στον Πρόεδρο.

Η Meta προτίθεται να μοιραστεί συναρπαστικές αντιλήψεις από την εμπειρία της στην κατασκευή τεχνολογιών AI με την κυβέρνηση Biden, με στόχο να εξασφαλίσει τη συνεχή δημοκρατοποίηση των οφελών της AI, όπως δήλωσε ο Nick Clegg, Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της εταιρείας.

Αντίθετα, η Google, η οποία παραδοσιακά προτιμούσε μια πιο κλειστή προσέγγιση, παρουσίασε ένα νέο σύνολο ανοιχτών μοντέλων με την ονομασία Gemma. Αυτά τα μοντέλα, που προέρχονται από την τεχνολογία πίσω από την εφαρμογή συνομιλίας Gemini της Google και την υπηρεσία πληρωμής, περιγράφονται ως εναλλακτική “ελαφριά” λύση στα κλειστά μοντέλα Gemini της εταιρείας.

Η Google τόνισε τις σκέψεις ασφάλειας κατά την κυκλοφορία της Gemma και παροτρύνει την κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης να υιοθετήσει μια συνεργατική προσέγγιση για την αξιολόγηση των κινδύνων και των οφελών.

Παρά τη διαθεσιμότητα ανοιχτού κώδικα στα συατήματα AI, η πρόσβαση και ο έλεγχος παραμένουν συγκεντρωμένα στα χέρια λίγων μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με τον ερευνητή του Πανεπιστημίου του Κορνέλ, David Gray Widder. Ο Widder τόνισε τις πολύπλοκες δυνάμεις πίσω από τις αποφάσεις των εταιρειών να υιοθετήσουν ανοιχτές ή κλειστές προσεγγίσεις, υποδηλώνοντας ότι τα κίνητρα κερδοσκοπίας και οι ανησυχίες για την προστασία της προπραγματευμένης τεχνολογίας παίζουν σημαντικούς ρόλους στον προσδιορισμό των στρατηγικών τους.

Δείτε επίσης: Halo Infinite Season 5: Πώς λειτουργεί το νέο AI Toolkit του Forge;

Ποιες είναι οι εφαρμογές του AI

Τα συστήματα AI εφαρμόζονται ευρέως σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι η ιατρική, όπου το AI χρησιμοποιείται για την ανάλυση εικόνων, την πρόβλεψη ασθενειών και την παροχή εξατομικευμένης φροντίδας υγείας. Επίσης, το AI είναι απαραίτητο στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούν την AI για την επεξεργασία δεδομένων από αισθητήρες και κάμερες, επιτρέποντας τους να κατανοήσουν το περιβάλλον τους και να λάβουν αποφάσεις. Στον τομέα της ψυχαγωγίας, η AI χρησιμοποιείται για την προσαρμογή του περιεχομένου στις προτιμήσεις του χρήστη, τη δημιουργία προσωπικών προτάσεων και την πρόβλεψη των τάσεων.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS