ΑρχικήinetTesla: Σύντομα κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν πρόσβαση στους Superchargers

Tesla: Σύντομα κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν πρόσβαση στους Superchargers

Η Tesla ανακοινώνει ότι τέσσερις νέες αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν πρόσβαση στους Superchargers την “Άνοιξη του 2024“, μετά την ένταξη των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων της Ford.

Δείτε επίσης: Η Tesla αγγίζει το ορόσημο των 50.000 Supercharger σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία

Tesla Superchargers

Σήμερα, η Ford και η Tesla ανακοίνωσαν ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων της Ford έχουν πλέον πρόσβαση σε πάνω από 15.000 Superchargers στη Βόρεια Αμερική.

Η Ford ήταν η πρώτη που υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για την υιοθέτηση του NACS, του φορτιστή της Tesla που ανοίχτηκε στην αγορά, στα μελλοντικά ΗΗV της και για να δώσει στους κατόχους ΗΗV πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla.

Ωστόσο, σχεδόν κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε αργότερα με την υιοθέτηση του NACS.

Δείτε ακόμα: V4 Superchargers: Η Tesla τους φέρνει στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ωστόσο, φαίνεται ότι το onboarding θα γίνει σταδιακά. Η Tesla ανανέωσε την ιστοσελίδα της με μια νέα σελίδα σχετικά με το NACS που επιτρέπει τη φόρτιση για όλους και καταγράφει 4 αυτοκινητοβιομηχανίες που θα ενταχθούν αυτήν την άνοιξη:

  • Rivian
  • General Motors
  • Volvo
  • Polestar

Η Tesla είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η Ford και η GM, οι δύο πρώτες που ανταποκρίθηκαν άμεσα, θα έχουν πρόσβαση τον Φεβρουάριο. Έτσι, αναμένουμε την GM να ακολουθήσει σύντομα.

Δείτε επίσης: Ford Mustang S550: Το Πρώτο Mustang με τετρακίνηση στον Κόσμο

Οι Superchargers της Tesla είναι σταθμοί γρήγορης φόρτισης που έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν γρήγορα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μεγάλες αποστάσεις, όπου η φόρτιση στο σπίτι δεν είναι επαρκής. Οι Superchargers λειτουργούν με την άμεση αποστολή ρεύματος (DC) στην μπαταρία του αυτοκινήτου, παρακάμπτοντας τον εσωτερικό φορτιστή του αυτοκινήτου. Αυτό επιτρέπει μια πολύ γρηγορότερη φόρτιση σε σύγκριση με την τυπική φόρτιση AC. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται καθώς η μπαταρία γεμίζει. Αυτό συμβαίνει για να προστατεύσει την μπαταρία από υπερβολική θέρμανση και φθορά. Επομένως, η φόρτιση από 80% έως 100% μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από την φόρτιση από 0 έως 80%.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS