ΑρχικήBusinessElon Musk: Μηνύει την OpenAI και τον CEO Sam Altman

Elon Musk: Μηνύει την OpenAI και τον CEO Sam Altman

Ο Elon Musk μηνύει την OpenAI και τον CEO Sam Altman, κατηγορώντας ότι εγκατέλειψε την αρχική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει τεχνητή γενική νοημοσύνη “προς όφελος της ανθρωπότητας”.

Elon Musk OpenAI

Σε μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι δικηγόροι του Elon Musk αναφέρθηκαν στην προσέγγιση που δέχτηκε το 2015 από τον Altman και τον συνιδρυτή της OpenAI Greg Brockman, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Το νέο Tesla Roadster θα παρουσιαστεί φέτος – Συνεργασία με SpaceX

«Μέχρι σήμερα, ο ιστότοπος της OpenAI, Inc. συνεχίζει να δηλώνει ότι ο σκοπός του είναι να διασφαλίσει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα. Παρ’ όλα αυτά, η OpenAI, Inc. έχει μετατραπεί σε μια de facto θυγατρική εταιρεία κλειστού κώδικα της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, τη Microsoft.», σύμφωνα με την αγωγή.

Οι δικηγόροι του Elon Musk αναφέρθηκαν στο γεγονός, ότι η εστίαση της OpenAI στη μέγιστη απόδοση κερδών για τη Microsoft θεωρείται παραβίαση αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση «Με το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο, η εταιρεία όχι μόνο αναπτύσσει, αλλά βελτιώνει πραγματικά την τεχνητή νοημοσύνη για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της Microsoft, αντί για το κοινό καλό».

Η OpenAI και η Microsoft δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλια.

Οι δικηγόροι του Elon Musk υποστήριξαν πως η μήνυση κατατέθηκε με σκοπό να αναγκάσει τον Sam Altman να συμμορφωθεί με την αρχική αποστολή και να επιστρέψει στην αποστολή της να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας. Σκοπός δεν είναι να επηρεάσει προσωπικά τους κατηγορούμενους ή τη μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία στον κόσμο, αλλά να ωφελήσει την ανθρωπότητα γενικότερα.

Sam Altman Elon Musk OpenAI

Δείτε ακόμα: Ο Elon Musk επικρίνει ως ρατσιστικές τις εικόνες του Gemini AI

Ο Elon Musk αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018, τέσσερα χρόνια μετά τη δήλωσή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «δυνητικά πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά».

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS