ΑρχικήYoutubeAlef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Η Alef Aeronautics, μια εταιρεία ιπτάμενων αυτοκινήτων υποστηριζόμενη από τη SpaceX, αναφέρει ότι έχει φτάσει τις 2.850 προπαραγγελίες για το μελλοντικό ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που ετοιμάζει (Alef Model A).

Δείτε επίσης: Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα

Η Alef Aeronautics, που εδρεύει στο Σαν Ματέο, Καλιφόρνια, ανέφερε ότι ο αριθμός των προπαραγγελιών έχει φτάσει σε ένα νέο ρεκόρ, μετά από την προηγούμενη αναφορά των 2.500 προπαραγγελιών για το διθέσιο αεροπλάνο Alef Model A.

Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προπαραγγελίες για το Model A online, και για να προπαραγγείλουν, πρέπει να καταθέσουν μία προκαταβολή ύψους $150 για το όχημα. Οι πελάτες μπορούν να ανακαλέσουν την προκαταβολή οποιαδήποτε στιγμή αν το επιθυμούν, έτσι δεν υπάρχει καμία δέσμευση.

Alef Model A

Η Alef σχεδιάζει να χρεώσει στους πελάτες $300,000 για το Model A όταν γίνει εμπορικά διαθέσιμο — άρα σε 2,850 προπαραγγελίες, αυτό θα της δώσει συνολική αξία παραγγελίας πάνω από $850 εκατομμύρια μέχρι σήμερα.

Σε τιμή $300,000, η Alef ζητά από τους μελλοντικούς πελάτες της να επενδύσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Ο Jim Dukhovny, CEO της εταιρείας, επιμένει ότι η υψηλή τιμή είναι απαραίτητη καθώς η Alef είναι ακόμα μια startup που δεν έχει ακόμα μεγάλα έσοδα.

Δείτε ακόμα: Cruise: Ανακαλεί 950 αυτόνομα οχήματα λόγω ατυχήματος με πεζή

Πώς λειτουργεί το αυτοκίνητο της Alef;

Πολλοί από τους παίκτες στην αγορά αυτήν τη στιγμή, δημιουργούν μοντέλα που μοιάζουν με ένα τζετ και έχουν πτέρυγες που συνδέονται στις δύο πλευρές, ή με μεγάλους έλικες παρόμοιους με εκείνους ενός ελικοπτέρου.

Το όχημα που στοχεύει να κατασκευάσει η Alef έχει ένα πολύ διαφορετικό στυλ. Το αυτοκίνητο Model A της εταιρείας, το οποίο παρουσίασε στο Mobile World Congress ως μοντέλο μισού μεγέθους, μοιάζει με ένα πραγματικό αυτοκίνητο με ένα κέλυφος πλέγματος που προστατεύει τους ρότορες μέσα στο όχημα και επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό.

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο της Alef είναι κυρίως σχεδιασμένο για οδήγηση στο δρόμο, αλλά θα μπορεί επίσης να απογειωθεί.

Για οδήγηση στον δρόμο, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τέσσερους μικρούς κινητήρες σε κάθε τροχό και θα οδηγείται παρόμοια με ένα κανονικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Παράλληλα θα έχει οκτώ προπέλες στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οι οποίες περιστρέφονται ανεξάρτητα σε διαφορετικές ταχύτητες για να του επιτρέψουν να πετάξει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το Alef Model A έχει ταχύτητα 177 χιλιομέτρων ανά ώρα όταν είναι στον αέρα, ενώ στον δρόμο περιορίζεται μεταξύ 40 και 56 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Μόλις απογειωθεί, το Alef Model A μπορεί να γυρίσει πλευρικά ενώ η καμπίνα μπορεί να περιστραφεί, επιτρέποντας στον οδηγό να συνεχίσει να κοιτάει προς τα εμπρός και το αυτοκίνητο γίνεται ουσιαστικά ένα διπλάνο με τις μακριές πλευρές του οχήματος να λειτουργούν ως τα “φτερά” του.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Το Alef Model A, το οποίο ζυγίζει 385 κιλά πληροί επίσης τις προϋποθέσεις για να θεωρείται υπερελαφρό όχημα, που σημαίνει ότι υπάγεται στην ίδια νομική κατηγορία με μικρά ηλεκτρικά οχήματα όπως τα αυτοκινητάκια τουτ γκολφ. Ο Dukhovny αναφέρει ότι αυτό θα διευκολύνει το αυτοκίνητο να περάσει τις κύριες ρυθμιστικές εγκρίσεις, για να λάβει το πράσινο φως για την έναρξη πτήσεων το 2025.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS