ΑρχικήSecurityΕυπάθεια στο TeamCity παρέχει παράκαμψη ελέγχου ταυτότητας

Ευπάθεια στο TeamCity παρέχει παράκαμψη ελέγχου ταυτότητας

Μια κρίσιμη ευπάθεια CVE-2024-27198 παράκαμψης ελέγχου ταυτότητας στο TeamCity On-Premises CI/CD από την JetBrains, μπορεί να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο μη πιστοποιημένο εισβολέα, να αναλάβει τον έλεγχο του διακομιστή με διαχειριστικές άδειες.

Δείτε επίσης: Cisco Unity Connection: Κρίσιμη ευπάθεια δίνει δικαιώματα root

TeamCity ευπάθεια

Δεδομένου ότι υπάρχουν πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία της εκμετάλλευσης, συνιστάται στους διαχειριστές να δώσουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του προϊόντος ή την εγκατάσταση ενός πρόσθετου patch ασφαλείας από τον προμηθευτή.

Η JetBrains κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του προϊόντος, η οποία περιλαμβάνει μια διόρθωση για ένα δεύτερο, λιγότερο σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας CVE-2024-27199, που επιτρέπει την τροποποίηση ενός περιορισμένου αριθμού ρυθμίσεων συστήματος χωρίς την ανάγκη πιστοποίησης.

Και οι δύο ευπάθειες βρίσκονται στο web component του TeamCity και επηρεάζουν όλες τις εκδόσεις των εγκαταστάσεων.

Το TeamCity είναι μια λύση συνεχούς ενσωμάτωσης και παράδοσης (CI/CD) που βοηθά τους προγραμματιστές λογισμικού να χτίζουν και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Διαθέσιμα exploits

Οι δύο ευπάθειες ανακαλύφθηκαν από τον Stephen Fewer, κύριο ερευνητή ασφάλειας στη Rapid7 και αναφέρθηκαν στη JetBrains στα μέσα Φεβρουαρίου.

  • CVE-2024-27198 (critical, 9.8 severity): Μια ευπάθεια παράκαμψης πιστοποίησης στο web component του TeamCity που προκλήθηκε από ένα πρόβλημα εναλλακτικής διαδρομής.
  • CVE-2024-27199 (high, 7.3 severity): Μια ευπάθεια στη διαδρομή του web component του TeamCity επιτρέπει την παράκαμψη της ταυτοποίησης.

Δείτε ακόμα: Ευπάθεια στο glibc επιτρέπει πρόσβαση root σε διανομές Linux

TeamCity

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η ευπάθεια CVE-2024-27198 μπορεί να δώσει σε έναν επιτιθέμενο πλήρη έλεγχο ενός ευάλωτου διακομιστή TeamCity On-Premises, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης κώδικα από απόσταση.

Η Rapid7 κατέδειξε τη σοβαρότητα του ελαττώματος δημιουργώντας ένα εκμεταλλεύομενο πρόγραμμα που δημιούργησε πιστοποίηση και τους επέτρεψε να έχουν πρόσβαση στο διακομιστή TeamCity (Meterpreter session).

Η Rapid7 παρέχει μια πλήρη εξήγηση για την ευπάθεια και πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί και να εκμεταλλευτεί για τη δημιουργία νέου λογαριασμού διαχειριστή ή τη δημιουργία νέου τεκμηρίου πρόσβασης διαχειριστή για να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο στον server στόχο.

Αν και λιγότερο σοβαρή, αφού ο επιτιθέμενος πρέπει να βρίσκεται ήδη στο δίκτυο του θύματος, η δεύτερη ευπάθεια είναι επίσης αξιόλογη. Ένας απειλητικός παράγοντας μπορεί να το εκμεταλλευτεί για επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DoS) ή για να παρακολουθεί συνδέσεις πελατών από μια adversary-in-the-middle θέση.

Σύμφωνα με τη Rapid7, οι επιτιθέμενοι μπορούν να προκαλέσουν μια κατάσταση DoS στον διακομιστή αλλάζοντας τον αριθμό θύρας HTTPS ή με το ανέβασμα ενός πιστοποιητικού που οι πελάτες δεν επικυρώνουν. Είναι πιο δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος συνδέσεις, διότι ο επιτιθέμενος πρέπει να εξασφαλίσει ότι το πιστοποιητικό που μεταφορτώνει είναι αξιόπιστο από τους πελάτες.

Ενημέρωση: Σήμερα το πρωί, η JetBrains ανακοίνωσε την κυκλοφορία του TeamCity 2023.11.4, το οποίο αντιμετωπίζει δύο ευπάθειες, χωρίς ωστόσο να παρέχει λεπτομέρειες για τα προβλήματα ασφαλείας που διορθώθηκαν. Σε μια δεύτερη ανάρτηση blog, η εταιρεία αποκάλυψε το βαθμό σοβαρότητας των προβλημάτων και τις επιπτώσεις της εκμετάλλευσής τους, σημειώνοντας ότι “επηρεάζονται όλες οι εκδόσεις μέχρι την 2023.11.3.

Δείτε επίσης: Microsoft SharePoint: Κρίσιμη ευπάθεια χρησιμοποιείται για επιθέσεις

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του TeamCity;

Πέρα από την ευπάθεια, το TeamCity JetBrains είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοματοποίησης για συνεχή ένωση και συνεχή παράδοση. Παρέχει δυνατότητες όπως η δημιουργία, η δοκιμή και η αποστολή κώδικα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του TeamCity είναι η δυνατότητα να διαχειρίζεται πολλαπλές εκδόσεις κώδικα ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να εργάζονται σε διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου προγράμματος χωρίς να επηρεάζουν η μία την άλλη. Το TeamCity υποστηρίζει επίσης μια πληθώρα γλωσσών προγραμματισμού και εργαλείων, όπως Java, .NET και Ruby. Αυτό το καθιστά ιδανικό για ομάδες που εργάζονται με διάφορες τεχνολογίες.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS