ΑρχικήinetΗ Amazon απέκτησε data center που λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια

Η Amazon απέκτησε data center που λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια

Ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά εργοστάσια των ΗΠΑ θα τροφοδοτεί απευθείας το νέο data center του παροχέα υπηρεσιών cloud Amazon Web Services, το οποίο θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με πυρηνική ενέργεια.

Δείτε επίσης: Amazon in-garage: Η υπηρεσία πλέον θα έχει μια μικρή χρέωση

Amazon πυρηνική ενέργεια

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Talen Energy πούλησε το κέντρο δεδομένων της, Cumulus Data Assets, στην Amazon Web Services έναντι $650 εκατομμυρίων. Η Amazon θα αναπτύξει ένα data center με χωρητικότητα μέχρι 960 MW στην περιοχή του Salem Township στην Κομητεία Luzerne της Pennsylvania.

Το campus, 1,200 στρεμμάτων είναι απευθείας τροφοδοτούμενο από ένα γειτονικό πυρηνικό κέντρο 2,5 GW που ανήκει επίσης στην Talen Energy.

Ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Susquehanna, εμβαδού 1,075 στρεμμάτων, είναι ο έκτος μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός ισχύος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λειτουργεί από το 1983 και παράγει 63 εκατομμύρια χιλιοβατώρες ανά ημέρα. Ο σταθμός διαθέτει δύο αντιδραστήρες βρασμού της General Electric εντός ενός κτιρίου τύπου Mark II, με άδεια λειτουργίας μέχρι το 2042 και 2044.

Δείτε ακόμα: Amazon: Έστειλε λάθος email για δωροκάρτες Mastercard

Σύμφωνα με την παρουσίαση των επενδυτών της Talen Energy, θα παρέχει πυρηνική ενέργεια σε σταθερή τιμή στο νέο data center της Amazon καθώς αυτό κατασκευάζεται. Η Amazon έχει ελάχιστες συμβατικές υποχρεώσεις ισχύος που αυξάνονται κατά 120 MW σε διάστημα αρκετών ετών. Ο γίγαντας υπηρεσιών cloud, έχει μία μοναδική επιλογή για τον περιορισμό των υποχρεώσεών του σε 480 MW και δύο επιλογές επέκτασης 10 ετών που συνδέονται με την ανανέωση της άδειας πυρηνικής ενέργειας.

Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι η αγαπημένη πηγή μηδενικών εκπομπών για όλους, αλλά αυτή η αγορά είναι πολύ λογική για τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτό που παρέχουν οι υπηρεσίες της Amazon, οι οποίες απαιτούν πολλή ενέργεια.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα προσλάβει 15.000 εποχικούς εργαζόμενους ενόψει των εορτών

Πώς η πυρηνική ενέργεια μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την αποδοτικότητα των data centers;

Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την αποδοτικότητα των data centers με διάφορους τρόπους.

  • Πρώτον, η πυρηνική ενέργεια παράγει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας με σταθερότητα, κάτι που είναι κρίσιμο για τη συνεχή λειτουργία των data centers.
  • Δεύτερον, η πυρηνική ενέργεια είναι πιο αποδοτική από άλλες μορφές ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο ή τον άνθρακα, καθώς παράγει περισσότερη ενέργεια ανά μονάδα καυσίμου.
  • Τρίτον, η πυρηνική ενέργεια είναι αξιόπιστη και δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος ή ο αέρας.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS