ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΝτουμπάι αστυνομία: Ρομποτικά σκυλιά για δύσκολες αποστολές;

Ντουμπάι αστυνομία: Ρομποτικά σκυλιά για δύσκολες αποστολές;

Η αστυνομία του Ντουμπάι σχεδιάζει τη χρήση ρομποτικών σκυλιών για δύσκολες αποστολές και επιχειρήσεις.

Ρομποτικά σκυλιά αστυνομία Ντουμπάι

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μονάδες K9 στην πρόληψη εγκληματικών δραστηριοτήτων και στη σύλληψη εγκληματιών, αυτά τα ρομποτικά σκυλιά αναμένεται να είναι πολύ χρήσιμα στην εξιχνίαση υποθέσεων.

Ο Αντισυνταγματάρχης Salah Al Mazrouei, Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφαλείας K9 της Αστυνομίας του Ντουμπάι, αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα ρομποτικά σκυλιά δεν έχουν ακόμη αποκτήσει τις ικανότητες ενός τυπικού σκύλου. Ωστόσο, γίνονται έρευνες και συνεργασίες με συγκεκριμένες εταιρείες για την ενίσχυση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στα ρομποτικά σκυλιά.

Δείτε επίσης: Uber Eats delivery robot: Μεταφορές γευμάτων στο Τόκιο

Η αστυνομία πιστεύει ότι η ευελιξία και η επιδεξιότητα των ρομπότ τα καθιστούν ιδανικά για έρευνες και αποστολές διάσωσης. Αυτά τα ρομπότ είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν σε συνθήκες που θα ήταν επικίνδυνες για τους ανθρώπους, όπως η εξερεύνηση επικίνδυνων περιοχών ή η αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύσκολα και δύσβατα μέρη και να εντοπίσουν άτομα που αγνοούνται.

Επιπλέον, τα ρομποτικά σκυλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται χημικά ή εκρηκτικά. Σε τέτοια περιστατικά, η αστυνομία μπορεί να στέλνει τα ρομπότ προστατεύοντας τους ανθρώπους αστυνομικούς. Η χρήση ρομποτικών σκύλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή απώλειας ανθρώπινης ζωής σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Επιπλέον, τα ρομποτικά σκυλιά μπορούν να είναι εξοπλισμένα με μια πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων, όπως κάμερες, αισθητήρες και άλλα μέσα παρακολούθησης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και την ανάλυση των καταστάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Verdie: Νέο AI ρομπότ συντήρησης εξωτερικού χώρου

Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας του Ντουμπάι, επειδή τα ρομποτικά σκυλιά μπορούν να λειτουργήσουν 24/7 χωρίς να χρειάζονται διαλείμματα ή ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς μια περιοχή ή να εκτελούν επιχειρήσεις για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Ο αντισυνταγματάρχης είπε ότι ήδη η τεχνητή νοημοσύνη έχει ενσωματωθεί στις επιχειρησιακές δραστηριότητες της αστυνομίας του Ντουμπάι. Για παράδειγμα, οι αστυνομικοί σκύλοι φέρουν συσκευές με κάμερες στην πλάτη τους, διευκολύνοντας τη ζωντανή παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων.

Οι τεχνολογίες στα σκυλιά μπορούν να φανούν χρήσιμες στην αστυνομία του Ντουμπάι, η οποία ασχολείται με πολλές υποθέσεις, όπως σύλληψη διακινητών ναρκωτικών, έρευνες και διασώσεις, παρακολουθήσεις και αντιμετώπιση επιδρομών.

Δείτε επίσης: Η εξέγερση των μηχανών: Τοποθετούνται όπλα σε σκυλιά ρομπότ

Η μονάδα της αστυνομίας του Ντουμπάι Κ9 διαθέτει διάφορες ράτσες σκύλων, όπως Γερμανούς Ποιμενικούς, Μαλινουά, Λαμπραντόρ και Κόκερ Σπάνιελ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, τα σκυλιά συμμετείχαν σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις υπό την ηγεσία της αστυνομίας του Ντουμπάι. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτος ήταν ο ρόλος τους σε αποστολές αντισεισμικής βοήθειας στην Τουρκία και το Μαρόκο, μαζί με επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Πηγή: me.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS