ΑρχικήsecurityDark web: Πωλητής ναρκωτικών ομολόγησε την ενοχή του

Dark web: Πωλητής ναρκωτικών ομολόγησε την ενοχή του

Ένας πωλητής ναρκωτικών που πραγματοποιούσε τις παράνομες δραστηριότητές του στο dark web, ομολόγησε την ενοχή του και συμφώνησε σε κατάσχεση 150 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη κατάσχεση που έγινε ποτέ από την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Dark web ναρκωτικά

Ο κατηγορούμενος Banmeet Singh, 40 ετών, με καταγωγή από την Ινδία, πουλούσε ουσίες όπως φαιντανύλη, LSD, έκσταση, Xanax, κεταμίνη και τραμαδόλη μέσω dark web. Στη συνέχεια, κανόνιζε την αποστολή από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Dark Web: Οι κυβερνοεγκληματίες συζητούν για την παράνομη χρήση του ChatGPT

Τουλάχιστον από τα μέσα του 2012 έως τον Ιούλιο του 2017, τα προϊόντα έφτασαν σε κέντρα διανομής σε διάφορες περιοχές στις ΗΠΑ και επανασυσκευάστηκαν για αποστολή σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ιρλανδία.

Ο πωλητής ναρκωτικών φέρεται να πούλησε εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών με αυτόν τον τρόπο. Τα έσοδά του ήταν εκατομμύρια, τα οποία “ξέπλενε” μέσω υπηρεσιών crypto.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου το χαρακτήρισε “τη μεγαλύτερη μεμονωμένη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων και μετρητών στην ιστορία της DEA, αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων“.

Η NCA κλήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα το 2017. Το 2018, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ όρισε τον Singh ως Consolidated Priority Organisational Target (CPOT), δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του.

Δείτε επίσης: Kenya Airways: Τα data της διέρρευσαν στο dark web

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Singh ζούσε στο Coventry. Ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει μια φαρμακευτική επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν είχε κάποιο εξαιρετικά πολυτελές lifestyle, ενώ περνούσε μερικούς μήνες του χρόνου στην Ινδία.

Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, ενώ οι αρχές ανακάλυψαν cold storage wallets και recovery seeds για τους σημαντικούς crypto λογαριασμούς του. Η έκδοση του Singh στις ΗΠΑ καθυστέρησε μέχρι το 2023, μετά την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ινδός είναι το όγδοο μέλος του κυκλώματος ναρκωτικών που έχει καταδικαστεί για κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Ο Singh ομολόγησε την ενοχή του για διανομή των ουσιών και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πέρα από τις κατασχέσεις χρημάτων, θα αντιμετωπίσει και οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατηγορίες εναντίον 19 υπόπτων για σχέσεις με τη dark web αγορά xDedic

Πώς επηρεάζει η πώληση ναρκωτικών στο Dark Web την κοινωνία;

Η πώληση ναρκωτικών στο Dark Web αυξάνει την πρόσβαση χρηστών σε παράνομες ουσίες, καθιστώντας τον αγώνα ενάντια στην κατάχρηση ναρκωτικών ακόμα πιο δύσκολο.

Έπειτα, η εύκολη και ανώνυμη πρόσβαση στα ναρκωτικά μέσω του Dark Web μπορεί να ενθαρρύνει την χρήση ναρκωτικών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Επιπλέον, η πώληση ναρκωτικών στο Dark Web ενισχύει την οργανωμένη εγκληματικότητα, καθώς τα κέρδη από τις πωλήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Τέλος, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, καθώς οι χρήστες μπορεί να αγοράσουν και να καταναλώσουν ουσίες που είναι επικίνδυνες ή ακόμη και θανατηφόρες.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS