ΑρχικήYoutubeΣπαθί των Βίκινγκς βρέθηκε σε ποτάμι της Αγγλίας

Σπαθί των Βίκινγκς βρέθηκε σε ποτάμι της Αγγλίας

Ένα σπαθί που ανασύρθηκε από ένα αγγλικό ποτάμι μέσω μαγνήτη, φέρεται να ήταν ένα από τα όπλα των Βίκινγκς, κάπου μεταξύ 850 και 975 μ.Χ.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Trevor Penny έψαχνε για χαμένα αντικείμενα στον ποταμό Cherwell στο Oxfordshire. Εκείνη την ημέρα, είχε εντοπίσει και τραβήξει μόνο κάτι σωλήνες, όταν έπιασε ξαφνικά το σπαθί. Όπως είπε ο ίδιος στο Live Science, δεν κατάλαβε αμέσως τι ήταν.

Ήμουν στο πλάι της γέφυρας και φώναξα σε έναν φίλο από την άλλη πλευρά της γέφυρας. Τι είναι αυτό;” είπε ο Penny. Ο φίλος του ήρθε τρέχοντας προς το μέρος του λέγοντας ότι μοιάζει με σπαθί.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε τεράστια ρωμαϊκή στρατιωτική βάση 1.800 ετών

Σπαθί Βίκινγκς ποτάμι Αγγλία

Ο Penny ανέβασε εικόνες του σπαθιού στη Google για να μάθει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό και ανακάλυψε ότι επρόκειτο για ένα σπαθί των Βίκινγκς. Ο magnet fisher επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Oxfordshire για την καταγραφή αρχαιολογικών ευρημάτων και έδωσε το σπαθί για να εξεταστεί από ειδικούς.

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα σπαθί των Βίκινγκς που χρησιμοποιήθηκε πριν από περίπου 1.200 χρόνια.

Υπολογίζεται ότι αυτό το όπλο υπήρχε σε μια περίοδο κατά την οποία οι Βίκινγκς, που ήταν αρχικά ειδωλολάτρες από τη Σκανδιναβία, ταξίδεψαν στα Βρετανικά νησιά για να τα κατακτήσουν και να κάνουν εμπόριο με τους κυρίαρχους Σάξονες. Οι Βίκινγκ πάτησαν το πόδι τους στο βρετανικό έδαφος τον όγδοο αιώνα, πραγματοποιώντας επιδρομές σε διάφορα μέρη. Οι επιδρομές συνεχίστηκαν για αρκετούς αιώνες και κλιμακώθηκαν μετά το 835, όταν μεγαλύτεροι στόλοι Βίκινγκς άρχισαν να φτάνουν και να πολεμούν βασιλικούς στρατούς. Οι Βρετανοί βασιλιάδες σταδιακά ανακατέλαβαν εδάφη που κατέλαβαν οι Βίκινγκς σε όλη τη διάρκεια του 10ου αιώνα και ενοποίησαν αυτό που ήταν ένα συνονθύλευμα βασιλείων.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε εκτεταμένο δίκτυο αρχαίων πόλεων στον Αμαζόνιο

Οι επιδρομές και οι περίοδοι κυριαρχίας των Βίκινγκ συνεχίστηκαν μέχρι τον 11ο αιώνα.

Το σπαθί των Βίκινγκς που βρέθηκε στον ποταμό Cherwell στην Αγγλία βρίσκεται στο μουσείο της Οξφόρδης και μπορεί τελικά να εκτεθεί. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, αν λάβουμε υπόψη ότι σπάνια βρίσκονται ολόκληρα σπαθιά και σχεδόν άθικτα. Τέτοιου είδους αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν μια πύλη προς το παρελθόν και μας συνδέει με την ιστορία και τους ανθρώπους που ζούσαν στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια.

Δείτε επίσης: Palace of Collyweston: Ερασιτέχνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα του χαμένου παλατιού

Επιπλέον, το σπαθί παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία κατασκευής όπλων της εποχής των Βίκινγκς, ενώ η τοποθεσία της ανακάλυψης μπορεί να δώσει νέες πληροφορίες για τις διαδρομές και τις στρατηγικές που ακολουθούσαν οι Βίκινγκς στις επιδρομές τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει την κατανόησή μας για την επέκταση και την επιρροή τους στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Πηγή: www.livescience.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS