ΑρχικήinetSmartphones: Η Apple ξεπέρασε τη Samsung στην Ευρώπη

Smartphones: Η Apple ξεπέρασε τη Samsung στην Ευρώπη

Η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung στην Ευρώπη, αφού οι πωλήσεις smartphones της δεύτερης μειώθηκαν κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η μείωση αυτή βοήθησε την Apple να φτάσει ξανά στην πρώτη θέση στις αποστολές smartphone στην Ευρώπη, μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Apple Samsung smartphones Ευρώπη

Η εταιρεία Canalys είπε ότι ενώ η ευρωπαϊκή αγορά smartphone στο σύνολό της μειώθηκε κατά 3% από έτος σε έτος, η Samsung δέχτηκε πολύ μεγαλύτερο χτύπημα. Από την άλλη μεριά, η Apple κατάφερε να επιτύχει ανάπτυξη 1%.

Η τελευταία έρευνα της Canalys αποκαλύπτει ότι οι αποστολές smartphones στην Ευρώπη (εξαιρουμένης της Ρωσίας) μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση. Η Apple επέστρεψε στην πρώτη θέση του πίνακα κατάταξης μετά από επτά τρίμηνα, κατά τη διάρκεια των οποίων κυριαρχούσε η Samsung. Τώρα, η κορεατική εταιρεία βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με πτώση 12%, αντισταθμισμένη από τις σταθερές αποστολές της σειράς S και της μεσαίας κατηγορίας A-series.

Δείτε επίσης: Apple: Μην τοποθετείτε το βρεγμένο σας iPhone μέσα σε ρύζι

Αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2023 η Samsung ήταν κυρίαρχη στην Ευρώπη, η ισχυρή ζήτηση για τη σειρά iPhone 15 μετά το Σεπτέμβριο, ώθησε την εταιρεία στη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις οικονομικές προκλήσεις που επικρατούν σε όλη την περιοχή, η ζήτηση για premium μοντέλα είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Οι πωλήσεις smartphones υψηλής τεχνολογίας ήταν πολύ υψηλές στην Ευρώπη κατά το 4ο τρίμηνο του 2023. Σχεδόν το 40% των αποστολών smartphone είχαν τιμή 800$ ή υψηλότερη“, δήλωσε ο Runar Bjørhovde, Αναλυτής της Canalys. “Η κυριαρχία των high-end smartphones τροφοδοτήθηκε κυρίως από την ισχυρή ζήτηση για iPhone 15 Pro, παράλληλα με τους σταθερούς όγκους της σειράς Galaxy S και το Google Pixel“.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο € 500 εκατ. στην Apple για παραβιάσεις των νόμων περί ανταγωνισμού;

Η Canalys αναμένει ότι η ευρωπαϊκή αγορά smartphone θα συνεχίσει να είναι υψηλή το 2024.

Smartphones: Η Apple ξεπέρασε τη Samsung στην Ευρώπη

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στην επικράτηση της Apple είναι η συνεχής καινοτομία της. Η Apple διαθέτει μια ισχυρή ιστορία δημιουργίας προϊόντων που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία, και αυτό συνεχίζεται με τα τελευταία μοντέλα iPhone.

Επιπλέον, η Apple έχει επενδύσει σημαντικά στην εμπειρία του χρήστη. Τα προϊόντα της είναι γνωστά για την απλότητα, την κομψότητα και την ευχρηστία τους, πράγματα που τραβούν τους καταναλωτές και τους κρατούν πιστούς στη μάρκα.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Όλες οι λεπτομέρειες για το απόρρητο του headset!

Τέλος, η Apple έχει επίσης επωφεληθεί από την ισχυρή της επωνυμία και την επιτυχία της στην κατασκευή μιας ισχυρής κοινότητας χρηστών. Το brand loyalty που έχει καταφέρει να δημιουργήσει είναι ανεπανάληπτο, καθώς οι πελάτες της είναι γνωστοί για την προτίμησή τους στα προϊόντα της Apple έναντι άλλων εταιρειών.

Το καλό μάρκετινγκ βοηθά, επίσης, στην ενίσχυση των πωλήσεων iPhone στην Ευρώπη.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS