ΑρχικήinetΠώς θα έμοιαζε το Apple Car, αν κυκλοφορούσε;

Πώς θα έμοιαζε το Apple Car, αν κυκλοφορούσε;

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε, ότι η Apple αποφάσισε να ακυρώσει το έργο του αυτόνομου Apple Car, στο οποίο εργάστηκε για μια δεκαετία και επένδυσε σημαντικούς πόρους για τον σχεδιασμό του.

σχεδιασμός apple car

Συγκεκριμένα, η εταιρεία μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του έργου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ελπίζοντας ότι αυτή η ενέργεια θα οδηγήσει σε αυξημένα κέρδη.

Διαβάστε σχετικά: Apple Car: Η Apple ακύρωσε το project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τον Gurman, η σχεδίαση που ανέπτυξε η Apple το 2020 ήταν παρόμοια με ένα στρογγυλεμένο όχημα, το Canoo Lifestyle Vehicle. Το φορτηγό φαινόταν ίδιο μπροστά και πίσω, δημιουργώντας την εντύπωση ότι κινείται πάντα προς τα εμπρός. Ο Gurman επισημαίνει ότι το όχημα διαφοροποιούνταν από οποιοδήποτε άλλο όχημα μαζικής παραγωγής της εποχής και σχεδιάστηκε για πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

apple car

Αν και η Apple έχει αλλάξει την εσωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου της πολλές φορές, η εμφάνιση παρέμεινε μινιμαλιστική, με καθίσματα που θύμιζαν λιμουζίνα ή ιδιωτικό τζετ, με χωρητικότητα τέσσερα άτομα. Σε ορισμένες εκδόσεις, υπήρχε μεγάλη τηλεόραση στο κέντρο για προβολή βίντεο και FaceTime. Σην οροφή του οχήματος, πολλές οθόνες μεγέθους iPad τοποθετήθηκαν για να δώσουν στους επιβάτες πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες. Ένα εξειδικευμένο σύστημα κλιματισμού διέτρεχε τον αέρα κατά μήκος των πλευρών του εσωτερικού, αντί να “χτυπάει” ακριβώς στα πρόσωπα των επιβατών.

Ο πρώτος σχεδιασμός του Apple Car έμοιαζε με το μικρό λεωφορείο της Volkswagen της δεκαετία του ’50 που η Apple ονόμασε Bread Loaf. Ο δεύτερος σχεδιασμός του οχήματος μοιάζει με το πρωτότυπο Volkswagen ID Buzz του 2017, πριν η VW παρουσιάσει την ιδέα της. Ο τρίτος σχεδιασμός, που θύμιζε το Canoo Lifestyle Vehicle, ενθουσίασε τον CEO Tim Cook και τον COO Jeff Williams.

apple αυτοκίνητο

Δείτε επίσης: Apple Car: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2028

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση επέβαλλε στην Apple την προσθήκη τιμονιού και πεντάλ. Οι συρόμενες πόρτες του βαν αντικαταστάθηκαν από gull-wing πόρτες. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα όλα αμφισβητούνται και, ενώ η Apple θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εμφάνιση του αυτοκινήτου όπως έκανε με το smartphone της, επέλεξε να διατηρήσει την αυθεντικότητά της, καθώς το έργο είχε ακόμη πολύ δρόμο και αρκετούς ακόμη μήνες ανάπτυξης πριν γίνει έτοιμο για κυκλοφορία.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS