ΑρχικήsecurityΤο ChatGPT έρχεται σε αυτοκίνητα της Volkswagen 

Το ChatGPT έρχεται σε αυτοκίνητα της Volkswagen 

Το ChatGPT θα ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα της Volkswagen αργότερα φέτος, χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της εταιρείας λογισμικού Cerence. Ουσιαστικά, θα γίνει ενσωμάτωση του AI chatbot στον voice assistant Ida της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάποια από τα πρώτα οχήματα Volkswagen που θα υποστηρίζουν εγγενώς το ChatGPT θα είναι τα ηλεκτρικά ID 4 και ID 3, καθώς και τα επερχόμενα EVs ID 7 και ID 5. Επίσης, το chatbot θα έρθει και στα νέα Tiguan, Passat και Golf.

Προς το παρόν, ο φωνητικός βοηθός Ida της VW μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολές ξεκινώντας με το “Hey, Ida” και επιτρέπει λειτουργίες όπως η επιλογή προορισμού για πλοήγηση ή η προσαρμογή των χειριστηρίων κλιματισμού. Τέτοιου είδους εντολές θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τοπικά από το λογισμικό της VW.

Δείτε επίσης: Η OpenAI θα κυκλοφορήσει ChatGPT App Store;

ChatGPT Volkswagen

Ωστόσο, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2024, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων θα μπορούν να κάνουν πιο σύνθετες ερωτήσεις στον φωνητικό βοηθό και να λαμβάνουν απαντήσεις που υποστηρίζονται από το ChatGPT. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να ρωτά πού θα μπορούσε να βρει ένα καλό εστιατόριο στην περιοχή ή πού θα μπορούσε να αγοράσει ένα εξάρτημα για το κινητό. Αυτές οι ερωτήσεις θα περνούν, απρόσκοπτα, στο cloud, όπου θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από το λογισμικό Chat Pro της Cerence. Στη συνέχεια, η Ida θα λάβει την απάντηση και θα παρουσιάσει τις πληροφορίες στον επιβάτη εντός του συστήματος πλοήγησης.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου

Η Volkswagen παρουσίασε επίσης τη χρήση του ChatGPT για τη δημιουργία πιο εξατομικευμένων και περιεκτικών απαντήσεων. Επί σκηνής στην εκδήλωση CES, στελέχη της VW και της Cerence ζήτησαν από το ChatGPT να απαντήσει σε ερωτήσεις και να δημιουργήσει μια ιστορία που θα μπορούσε να διασκεδάσει ένα κουρασμένο παιδί στο πίσω κάθισμα, μέχρι να κοιμηθεί. Τα αποτελέσματα ήταν καλά.

Οι δυνατότητες του ChatGPT θα φτάσουν στα προαναφερθέντα οχήματα Volkswagen το δεύτερο τρίμηνο του 2024 μέσω μιας over-the-air ενημέρωσης. Λέγεται ότι δεν θα χρειαστεί κάποια αλλαγή στον τρόπο αλληλεπίδρασης του προγράμματος οδήγησης με την Ida ούτε θα χρειαστεί να γίνει ρύθμιση ενός λογαριασμού ChatGPT.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Πλεονεκτήματα ενσωμάτωσης ChatGPT στα αυτοκίνητα

Το ChatGPT, ως προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, θα βελτιώσει την εμπειρία χρήστη στα αυτοκίνητα της Volkswagen. Οι οδηγοί θα μπορούν να δίνουν περισσότερες εντολές φωνητικά και να λαμβάνουν χρήσιμες απαντήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα μένουν αφοσιωμένοι στην οδήγηση.

Το ChatGPT θα μπορεί επίσης να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του χρήστη, μαθαίνοντας από τις προηγούμενες εντολές και εξατομικεύοντας περισσότερο τις απαντήσεις.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS