ΑρχικήinetΕιδικοί διορθώνουν την σύνδεση Internet με τεχνολογία 3D Wi-Fi

Ειδικοί διορθώνουν την σύνδεση Internet με τεχνολογία 3D Wi-Fi

Πιθανόν έχετε παρατηρήσει ότι το Wi-Fi σας επιβραδύνεται, όταν περισσότεροι άνθρωποι ή συσκευές χρησιμοποιούν το δίκτυο. Το ίδιο ισχύει και για μεγαλύτερα συστήματα. Αν μαζευτούν υπερβολικά πολλοί άνθρωποι σε μια περιοχή, οι πυργοί κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ροή. Με τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών να αυξάνεται εκθετικά και με το κύμα της τεχνητής νοημοσύνης που πλησιάζει, να επιδεινώνει το πρόβλημα, υπάρχουν μείζονες ασύρματες κυκλοφοριακές συμφορήσεις στον ορίζοντα. Τώρα, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έχουν μια δυνητική λύση: την τεχνολογία 3D Wi-Fi.

Δείτε επίσης: Ευπάθειες Wi-Fi εκθέτουν συσκευές Android και Linux σε χάκερ

3D Wi-Fi

Η περισσότερη ασύρματη επικοινωνία βασίζεται σε επεξεργαστές “planar“, σημαίνοντας ότι ουσιαστικά είναι επίπεδοι. Επειδή είναι δισδιάστατοι, μπορούν να χειριστούν μόνο ένα περιορισμένο εύρος συχνοτήτων ταυτόχρονα. Ωστόσο, η απελευθέρωση μιας διαδικασίας κατασκευής που σάς επιτρέπει να κατασκευάζετε τσιπ σε τρεις διαστάσεις (3D) θα μπορούσε να επιτρέψει στο υλικό να χειρίζεται πολλαπλές συχνότητες ταυτόχρονα. Αυτό θα μπορούσε να συνιστά μια επανάσταση.

Μπορείτε να συγκρίνετε το πρόβλημα με την κίνηση στην πόλη, σύμφωνα με τον Roozbeh Tabrizian, αναπληρωτή καθηγητή ηλεκτρολογίας και υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο οποίος με την ομάδα του ανέπτυξε τους νέους επεξεργαστές 3D Wi-Fi.

Σύμφωνα με τον Tabrizian, “η υποδομή μιας πόλης μπορεί να υποστηρίξει μόνο ένα συγκεκριμένο επίπεδο κυκλοφορίας, και αν συνεχίσετε να αυξάνετε τον όγκο των αυτοκινήτων, τότε αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα. Έχουμε αρχίσει να φτάνουμε το μέγιστο όριο δεδομένων που μπορούμε να μετακινήσουμε αποτελεσματικά. Η επίπεδη δομή των επεξεργαστών δεν είναι πλέον πρακτική καθώς μας περιορίζει πολύ σε εύρος συχνοτήτων.

Δείτε ακόμα: Πώς να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi Calling στο Android

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Electronics, περιγράφει μια νέα προσέγγιση που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία ημιαγωγών για να φιλοξενήσει πολλαπλούς επεξεργαστές που κατασκευάστηκαν για διαφορετικές συχνότητες σε ένα μόνο ενσωματωμένο κύκλωμα (3D Wi-Fi). Αυτή η καινοτομία έχει αρκετά οφέλη. Κυρίως, αυξάνει την απόδοση ενώ μειώνει τον χώρο που καταλαμβάνουν τα τσιπ. Τα επίπεδα τσιπ μπορούν να γίνουν μόνο μεγαλύτερα αν τα κάνουμε πιο πλατιά, αλλά η δυνατότητα να δημιουργείς τσιπ που αυξάνουν την χωρητικότητά τους σε τρεις διαστάσεις αντί για δύο, σημαίνει πως η τεχνολογία είναι πολύ πιο εύκολη στην επιβίωση.

Καθώς αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται, σημαίνει ότι όλες οι συσκευές μας μπορούν να λειτουργούν καλύτερα και πιο γρήγορα. Αυτή είναι μια κρίσιμη εξέλιξη καθώς συνεχίζουμε να προχωράμε, από τις έξυπνες πόλεις μέχρι την προσθήκη άλλων 12 έξυπνων συσκευών στα διαμερίσματά μας.

Δείτε επίσης: Πώς θα μοιραστείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi

Πώς μπορεί κάποιος να βελτιστοποιήσει την ασύρματη σύνδεσή του;

Πέρα από την τεχνολογία 3D Wi-Fi, άλλοι τρόποι για να βελτιστοποιήσετε την ασύρματη σύνδεσή σας, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τη θέση του δρομολογητή σας. Ο δρομολογητής πρέπει να τοποθετηθεί σε κεντρική θέση στον χώρο σας, μακριά από φυσικά εμπόδια όπως τοίχοι και πόρτες, καθώς και από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές. Επιπλέον, η επιλογή ενός λιγότερο φορτωμένου καναλιού μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ασύρματης σύνδεσής σας. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε το λογισμικό του δρομολογητή σας ενημερωμένο. Οι κατασκευαστές δρομολογητών συχνά κυκλοφορούν ενημερώσεις λογισμικού που βελτιώνουν την απόδοση και την ασφάλεια των συσκευών τους.

Πηγή: gizmodo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS