ΑρχικήinetΤο νέο ηλεκτρικό Porsche Macan συγκέντρωσε 10.000 παραγγελίες

Το νέο ηλεκτρικό Porsche Macan συγκέντρωσε 10.000 παραγγελίες

Η Porsche θα κυκλοφορήσει τέσσερα νέα οχήματα φέτος, τα περισσότερα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Αυτά θα περιλαμβάνουν το νέο ηλεκτρικό Macan EV, για το οποίο η Porsche αναφέρει ότι ήδη βλέπει ισχυρές παραγγελίες.

Δείτε επίσης: Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Το ηλεκτρικό σκάφος της Porsche

Porsche Macan παραγγελίες

Ο οικονομικός διευθυντής της Porsche, Lutz Meschke, δήλωσε ότι “τα εξαιρετικά αποτελέσματά μας οφείλονται στη μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα μας και την αυστηρή διαχείριση του κόστους, μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 της εταιρείας.

Η Porsche παρήγαγε 44,2 δισεκατομμύρια δολάρια (40,5 δισεκατομμύρια ευρώ) σε εσόδα το 2023, αυξημένα κατά 7,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρά την αύξηση του πληθωρισμού και των “εξαιρετικά υψηλών επενδύσεων“, η Porsche διατήρησε ένα λειτουργικό ποσοστό κέρδους 18%. Η ανάπτυξη οφειλόταν εν μέρει σε μια αύξηση 3,3% στις παραδόσεις, με 320,221 οχήματα να παραδίδονται το περασμένο έτος.

Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και τις αυξημένες παραγγελίες, η Porsche στοχεύει να κυκλοφορήσει “τουλάχιστον τέσσερα νέα ή σημαντικά αναθεωρημένα” οχήματα φέτος, μεταξύ των οποίων και το Macan EV.

Πρώτο στη λίστα θα είναι το νέο Panamera (το οποίο προορίζεται να γίνει ηλεκτρικό). Στη συνέχεια, το ανανεωμένο ηλεκτρικό Taycan θα βγει προς πώληση αυτήν την άνοιξη.

Δείτε ακόμα: Η Porsche κατηγορείται για καταστροφική φωτιά σε πλοίο με φορτίο ηλεκτρικών οχημάτων

Τον περασμένο μήνα, η Porsche αποκάλυψε το ανανεωμένο Taycan του 2025, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερο φόρτισμα και ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το “ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής Porsche όλων των εποχών“.

Το Taycan Turbo GT έκανε την επίσημη εμφάνισή του αυτήν την εβδομάδα. Με έως και 1.092 ίππους, το Porsche Taycan Turbo GT (με πακέτο Weissach) μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 60 μίλια ανά ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024, θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του νέου ηλεκτρικού Porsche Macan EV. Το νέο Macan, πλήρως ηλεκτρικό, θα κατασκευάζεται δίπλα στο μοντέλο ICE αδελφό του στη Λειψία.

Η Porsche ανέφερε ότι οι παραγγελίες για το Macan EV έχουν “εξελιχθεί πολύ θετικά” από τότε που άνοιξαν οι καταχωρήσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume δήλωσε ότι “ήδη έχουμε 10.000 παραγγελίες, και αυτοί οι πελάτες δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης: Νέα Porsche 718 GT4 RS Panamericana με ρολόγια Tag Heuer

Ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα στα ηλεκτρικά οχήματα είναι η βελτίωση των μπαταριών. Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερους χρόνους φόρτισης, ενώ η ανάπτυξη των μπαταριών στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να παράσχει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία και ασφάλεια. Επιπλέον, η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης έχει σημαντικές επιπτώσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι αυτόνομοι αλγόριθμοι και οι σύνθετοι αισθητήρες επιτρέπουν στα οχήματα να πλοηγούνται αυτόνομα, εξοικονομώντας ενέργεια και βελτιώνοντας την ασφάλεια. Τέλος, η χρήση της τεχνολογίας V2G (Vehicle-to-Grid) επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης και επαναχρησιμοποίησης της ενέργειας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του δικτύου και στην προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS