ΑρχικήinetFrauscher x Porsche 850 Fantom Air: Το ηλεκτρικό σκάφος της Porsche

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Το ηλεκτρικό σκάφος της Porsche

Η Porsche, ένα όνομα που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια την ανώτατη πολυτέλεια και την κορυφαία απόδοση στον τομέα των αυτοκινήτων, τώρα ασχολείται πιο δυναμικά, με έναν νέο κλάδο: τα ηλεκτρικά σκάφη. Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air είναι ένα υπερσύγχρονο πολυτελές ηλεκτρικό σκάφος υψηλής απόδοσης. Η Porsche παρουσίασε το sports σκάφος της στο κοινό και επέτρεψε κάποιες δοκιμές.

Η ηλεκτρική έκδοση του Fantom Air είναι καλύτερη από την έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλα τα χαρακτηριστικά οδήγησης, όπως η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνση και η διαχείριση – και ταυτόχρονα χωρίς εκπομπές ρύπων σε τοπικό επίπεδο“, δήλωσε ο Stefan Frauscher, διευθύνων σύμβουλος της Frauscher Shipyard.

Η Porsche και η Frauscher (η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη από το 1955) συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το πολυτελές ηλεκτρικό sports σκάφος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία οδήγησης του επερχόμενου Porsche Macan EV.

Δείτε επίσης: Νέα Porsche 718 GT4 RS Panamericana με ρολόγια Tag Heuer

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air

Σύμφωνα με τον Stefan Frauscher, οι πελάτες στρέφονται όλο και πιο πολύ στα ηλεκτρικά σκάφη, αφού είναι ευχαριστημένοι λόγω της απουσίας θορύβου, της απουσίας εκπομπών ρύπων και της αξιοπιστίας τους.

Το ηλεκτρικό σκάφος Frauscher x Porsche 850 Fantom Air είναι 8,67 μέτρα σε μήκος και 2,49 μέτρα πλάτος και όπως προείπαμε είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα από την Porsche Macan EV, που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Το ηλεκτρικό σκάφος αντλεί εξαρτήματα από την πλατφόρμα PPE της Porsche, στην οποία θα βασιστεί η νέα Porsche Macan. Αυτά περιλαμβάνουν τον ηλεκτροκινητήρα (400 kW), την μπαταρία και power electronics.

Η μπαταρία των 100 kWh βρίσκεται κάτω από τον χώρο χαλάρωσης στον πίσω άξονα. Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει ένα αδιάβροχο κουτί για να προστατεύει τον κινητήρα.

Η Porsche έχει προγραμματίσει το ηλεκτρικό σκάφος με διαφορετικά drive modes που μπορεί να είναι χρήσιμα σε διαφορετικές περιπτώσεις, όπως το Docking, το Range, το Sport και το Sport Plus.

Κάθε mode τροποποιεί την απόκριση του γκαζιού με διαφορετικά όρια ταχύτητας. Για παράδειγμα, η λειτουργία docking περιορίζει τις ταχύτητες σε οκτώ κόμβους.

Porsche ηλεκτρικό σκάφος

Σύμφωνα με την Porsche, η βέλτιστη ταχύτητα είναι 22 κόμβοι, προσφέροντας περίπου μία ώρα ταξιδιού. Ωστόσο, το Sport Plus mode επιτρέπει την υψηλότερη ταχύτητα, η οποία φτάνει τους 46 κόμβους.

Με έναν συνδυασμό αργής και γρήγορης ταξιδιωτικής ταχύτητας, μπορείτε να αναμένετε “περίπου δύο έως τρεις ώρες” οδήγησης.

Δείτε επίσης: Η Pοrsche κάνει το ντεμπούτο της 2024 Cayenne Turbo E-Hybrid

Και το καλύτερο; Το ηλεκτρικό σκάφος μπορεί να φορτιστεί από 10% έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ υπάρχει διαθέσιμος και ένας φορτιστής 11 kW AC.

Όπως και στα αυτοκίνητά της, έτσι και στο ηλεκτρικό σκάφος Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, η Porsche έχει φροντίσει να προσφέρει όλη την πολυτέλεια και την άνεση που ζητούν οι πελάτες της. Το σκάφος περιλαμβάνει δύο δερμάτινα καθίσματα, σχεδιασμένα από το Studio F.A. Porsche, με δυνατότητα ανασήκωσης της πλάτης, ενσωματωμένα προσκέφαλα και άλλα στοιχεία, εμπνευσμένα από τα καθίσματα των σπορ αυτοκινήτων της Porsche.

Το ηλεκτρικό σκάφος περιλαμβάνει, επίσης, ένα swimming platform στο πίσω μέρος, ένα σαλόνι χαλάρωσης, μια οθόνη 12 ιντσών, φωτισμό LED και ένα cooling compartment.

Δυνατότητα παραγγελίας

Η Porsche παρουσίασε το ηλεκτρικό σκάφος για πρώτη φορά, επιτρέποντας στους ανθρώπους να το δοκιμάσουν στη λίμνη Garda.

Οι παραγγελίες για το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air είναι πλέον ανοιχτές για τα πρώτα 25 μοντέλα “πρώτης έκδοσης”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το frauscherxporsche.com.

Οι τιμές ξεκινούν από 561.700 €, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το επόμενο έτος.

Δείτε επίσης: GoBoat 2.0: Το ηλεκτρικό σκάφoς που χωράει μέσα σε ένα backpack

Η συνεργασία Porsche – Frauscher θα προωθήσει περισσότερο τα ηλεκτρικά σκάφη

Ενώ η Frauscher κατασκευάζει ηλεκτρικά σκάφη από το 1995, η συνεργασία με την Porsche σίγουρα θα προωθήσει περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση στο νερό. Τα ηλεκτρικά σκάφη αποτελούν το μέλλον της ναυτικής βιομηχανίας, καθώς προσφέρουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Με όλο και περισσότερες εταιρείες, όπως η Porsche και η Frauscher, να κατασκευάζουν πολυτελή ηλεκτρικά σκάφη, οι πελάτες ενθαρρύνονται να στραφούν προς αυτή τη βιώσιμη επιλογή. Αυτά τα σκάφη διαθέτουν την ίδια υψηλή απόδοση και πολυτέλεια με τα σκάφη που λειτουργούν με καύσιμα, χωρίς τις εκπομπές ρύπων και με μειωμένο θόρυβο.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS