ΑρχικήUpdatesApple: Κατασκευάζει το iPhone 15 με οθόνη 6,1 ιντσών στη Βραζιλία

Apple: Κατασκευάζει το iPhone 15 με οθόνη 6,1 ιντσών στη Βραζιλία

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα διατηρεί την παραγωγή της πλειονότητας των συσκευών της Apple, η εταιρεία έχει εγκαταστάσεις συναρμολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία από αυτές είναι η Foxconn Brazil στο Σάο Πάολο, όπου η Apple πλέον κατασκευάζει το iPhone 15 με οθόνη 6,1 ιντσών.

apple iphone 15 Βραζιλία

Σύμφωνα με δημοσίευση του βραζιλιάνικου ιστολογίου MacMagazine, η Apple φαίνεται να αποστέλλει μονάδες του iPhone 15 που συναρμολογούνται στη Βραζιλία. Αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Apple, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στη Βραζιλία παρέχει στους πελάτες μια εικόνα για το μοντέλο που αγοράζουν.

Δείτε περισσότερα: iOS 17.2: Καλύτερες κάμερες για iPhone 15 Pro/Pro Max

Κατά τον έλεγχο της διεύθυνσης URL της ιστοσελίδας ολοκλήρωσης αγοράς για το iPhone 15, οι πελάτες θα παρατηρήσουν πλέον τον αριθμό ανταλλακτικού που τελειώνει σε “BR/A”. Αυτός ο κωδικός χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προϊόντων Apple που συναρμολογούνται στη Βραζιλία. Τα περισσότερα προϊόντα προσδιορίζονται με “BE/A” ή “BZ/A” για να υποδείξουν ότι έχουν εισαχθεί για πώληση στη χώρα.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Apple επέλεξε και πάλι να παράγει μόνο το iPhone 6,1 ιντσών στη Βραζιλία. Τα μοντέλα iPhone 15 Plus και Pro που πωλούνται στη χώρα εξακολουθούν να εισάγονται από την Κίνα. Η επιλογή αυτή ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το βασικό μοντέλο είναι πιθανώς το πιο δημοφιλές στη Βραζιλία, λόγω των υψηλών τιμών του iPhone σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η Βραζιλία επιβάλλει υψηλούς φόρους σε εισαγόμενα προϊόντα. Για αυτό το λόγο, ορισμένες εταιρείες επιλέγουν να συναρμολογούν τα προϊόντα τους εκεί, καθώς αυτό μειώνει τους φόρους στην πώλησή τους. Το iPhone 15 με χωρητικότητα 128 GB κυκλοφόρησε στη Βραζιλία με τιμή 7.299 R$ (περίπου 1.460 $), ωστόσο τώρα μπορεί να αγοραστεί με 5.399 R$ (περίπου 1.080 $) από ορισμένα καταστήματα λιανικής.

Ενώ η συναρμολόγηση του iPhone στη Βραζιλία εξυπηρετεί τους Βραζιλιάνους καταναλωτές, εξυπηρετεί επίσης την Apple, και αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων του iPhone. Η ύπαρξη εγκαταστάσεων συναρμολόγησης σε άλλες περιοχές επιτρέπει στην Apple να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα, ενώ μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή ελλείψεων εφοδιασμού στην τοπική αγορά.

apple iphone 15 οθόνη

Διαβάστε επίσης: iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Control Center στην οθόνη κλειδώματος

Πέρα από τη Βραζιλία, η Apple έχει επενδύσει και στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της στην Ινδία και το Βιετνάμ. Το περασμένο έτος, οι Ινδοί καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μοντέλα iPhone 15 που είχαν συναρμολογηθεί στην Ινδία από την πρώτη μέρα των πωλήσεων.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS