ΑρχικήinetApple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Το Apple Vision Pro χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε μια χειρουργική επέμβαση και χαρακτηρίστηκε ως “game changer”.

Το headset χρησιμοποιήθηκε για να “εξαλείψει το ανθρώπινο λάθος” διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν οι σωστές διαδικασίες και τα κατάλληλα όργανα στη διάρκεια της επέμβασης.

Δείτε επίσης: Η χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

apple Vision Pro χειρουργική επέμβαση

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν ο χειρουργός που φορούσε το Apple Vision Pro, αλλά μάλλον μια νοσηλεύτρια, γνωστή και ως theatre nurse. Πρόκειται για έναν κρίσιμο ρόλο, που ασχολείται με την προετοιμασία όλων των απαραίτητων πολύπλοκων οργάνων και του εξοπλισμού (π.χ. μικροσκόπια, λέιζερ κλπ), τη συνεργασία με τον χειρουργό για την παροχή εργαλείων, βελόνων και άλλων υλικών, ενώ έχει και την ευθύνη για τα χειρουργικά εργαλεία και τον εξοπλισμό. Επιπλέον, λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της χειρουργικής ομάδας και άλλων τμημάτων του νοσοκομείου.

Η νοσηλεύτρια φόρεσε το Apple Vision Pro κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη ενός ασθενούς, καθώς βοηθούσε στην προετοιμασία, στην παρακολούθηση της διαδικασίας και στην επιλογή των σωστών εργαλείων. Η συσκευή επέτρεψε στη νοσηλεύτρια να δει τον πραγματικό κόσμο με virtual screens που τονίζουν σημαντικές πληροφορίες.

Εξαλείφει το ανθρώπινο λάθος. Καταργεί τις εικασίες“, είπε η επικεφαλής νοσοκόμα Suvi Verho και περιέγραψε την τεχνολογία ως “game changer”.

Ο χειρουργός, Syed Aftab, είπε ότι η νοσοκόμα μπορούσε να δει όλες τις πληροφορίες από το σχέδιο χειρουργικής επέμβασης και να τις αναφέρει σε πραγματικό χρόνο, κάτι που επέτρεψε στη χειρουργική ομάδα να εργαστεί πιο αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: Ρομπότ έκανε λαπαροσκοπική επέμβαση σε χοίρους χωρίς ανθρώπινη βοήθεια

Ο κ. Aftab επαίνεσε το Apple Vision Pro και είπε ότι μετέτρεψε τη νοσοκόμα, με την οποία δεν είχε συνεργαστεί ποτέ, σε κάποιον με δεκαετή εμπειρία. Είπε ότι η τεχνολογία θα “δυναμώσει” σημαντικά τη χειρουργική ομάδα του.

Η Apple ανέφερε, επίσης, πρόσφατα πως το Vision Pro μπορεί να βοηθήσει τους χειρουργούς να σχεδιάσουν και να απεικονίσουν επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ενός χειρουργικού ρομπότ. Γενικά, το Vision Pro είναι σε θέση να υποστηρίζει τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που είναι πλέον διαθέσιμες στο visionOS App Store. Η εταιρεία εξήγησε πως οι εφαρμογές που συνδυάζουν ψηφιακό περιεχόμενο με τον φυσικό κόσμο μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό επεμβάσεων και τη φροντίδα ασθενών στον υγειονομικό τομέα.

Η ίδια εφαρμογή – που δημιουργήθηκε από την eXeX – χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, από τον νευροχειρουργό Dr Robert Masson, ο οποίος είπε ότι έκανε τη δουλειά της ομάδας του “αβίαστη”.

Το Vision Pro, ως τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέρει στους χειρουργούς μια απεικόνιση 3D του εσωτερικού του ασθενούς, βελτιώνοντας την ακρίβεια κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων. Αυτό επιτρέπει στους γιατρούς να δουν πέρα από τα συμβατικά όρια της ανθρώπινης όρασης και να εκτελέσουν πιο ακριβείς και επεμβάσεις.

Δείτε επίσης: Η Salesforce ανακοινώνει νέα εργαλεία AI για γιατρούς

Επιπλέον, το Vision Pro μπορεί να αναγνωρίσει και να επισημάνει κρίσιμες ανατομικές δομές, προειδοποιώντας τους χειρουργούς για πιθανούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τυχαίου τραυματισμού και βοηθά στην προστασία της υγείας του ασθενούς.

Τέλος, το Vision Pro μπορεί να συνδυαστεί με άλλες τεχνολογίες, όπως οι ρομποτικές επεμβάσεις, για να παράσχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο. Με την επαυξημένη πραγματικότητα και τη ρομποτική τεχνολογία, οι χειρουργοί μπορούν να εκτελέσουν επεμβάσεις με ακρίβεια σε επίπεδο μικροσκοπίου, εξαλείφοντας ανθρώπινα λάθη.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS