ΑρχικήsecuritySIA: Διόρισε τον Wayne Dorris πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής κυβερνοασφάλειας

SIA: Διόρισε τον Wayne Dorris πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής κυβερνοασφάλειας

Η SIA (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ασφαλείας) αποτελείται από μια ομάδα ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, διορισμένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της SIA.

SIA

Δείτε επίσης: Κυβερνοασφάλεια: Αναδεικνύεται ως ανθεκτική δύναμη εν μέσω φθίνουσας δραστηριότητας στις ΤΜΤ συμφωνίες

Η αποστολή της επιτροπής είναι να παρέχει καθοδήγηση στα μέλη της SIA σε θέματα κυβερνοασφάλειας, επιτρέποντας έτσι στην SIA να προετοιμάσει τα μέλη της για τις προκλήσεις που προκύπτουν με την ευρύτερη υιοθέτηση του Internet of Things και τη χρήση ασφαλών συσκευών για μεγαλύτερη προστασία.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω τον ρόλο του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κυβερνοασφάλειας (CAB)», δήλωσε ο Wayne Dorris. «Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα πολύπλοκο και συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο που μας επηρεάζει όλους. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη του CAB για τη δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου και την παροχή πληροφοριών για σημαντικά γενικά θέματα, όπως η σύγκλιση μεταξύ του κυβερνοχώρου και της φυσικής κόσμου, η μηδενική εμπιστοσύνη και συμμόρφωση, καθώς και η νομοθεσία και οι κανονισμοί».

Ο Wayne Dorris υπηρετεί ως διευθυντής προγράμματος κυβερνοασφάλειας στην Axis Communications, κυρίως στην Αμερική. Αναπτύσσει την ευαισθητοποίηση και στηρίζει τη στρατηγική και τη ζήτηση για προϊόντα της Axis στον κυβερνοχώρο. Προωθεί επίσης τις λύσεις IP σε όλα τα τμήματα της εταιρείας μέσω σχέσεων και δικτύωσης με οργανισμούς τυποποίησης, ενώσεις, συνεργάτες και πελάτες.

Ο Wayne Dorris έχει 32 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ασφάλειας, με 12 από αυτά σε περιφερειακές και ανώτερες διοικητικές θέσεις που εστιάζουν στην άμεση εφαρμογή αρχιτεκτονικών και μηχανικών προγραμμάτων. Πριν ενταχθεί στην Axis, δούλευε ως μηχανικός πωλήσεων εφαρμογών στον τομέα της ασφάλειας για άλλες εταιρείες και υπηρέτησε ως διευθυντής τεχνικής ασφάλειας για οκτώ χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία Fortune 150. Ο Dorris είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων (CISSP) και εκτός από την συμμετοχή του στη Συμβουλευτική Επιτροπή Κυβερνοασφάλειας, συμμετέχει ενεργά και σε άλλες επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της SIA, και σε οργανώσεις και ομάδες εθελοντών του τομέα.

«Η SIA έχει την τιμή να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Wayne Dorris, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κυβερνοασφάλειας. Η εμπειρία του Wayne στον τομέα της κυβερνοασφάλειας θα φέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στις προσπάθειες της CAB να στηρίξει την SIA στη βελτίωση της ανθεκτικότητάς της στον χώρο του physical security. Θέματα όπως το αμερικανικό Cyber Trust Mark, οι κίνδυνοι ασφάλειας στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και η υποστήριξη του σχολικού τομέα K-12 με οδηγίες για αντιμετώπιση του ransomware αποτελούν μερικά μόνο από τα πολλά θέματα που απασχολούν τα μέλη της SIA, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας. «Η SIA θα επωφεληθεί από τη συνεργασία με το CAB», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της SIA, Don Erickson. «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Wayne και την Axis για την σημαντική τους προσφορά ως μέλη της SIA και επαινούμε τον Wayne για την αποτελεσματική ηγεσία του σε αυτό τον κρίσιμο τομέα».

κυβερνοασφάλεια SIA

Διαβάστε ακόμη: Ascenz Marorka: Λαμβάνει έγκριση τύπου κυβερνοασφάλειας

Οι κύριες προσπάθειες και τα επιτεύγματα της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κυβερνοασφάλειας της SIA περιλαμβάνουν τη δημοσίευση χρήσιμων οδηγών για την ενίσχυση των συστημάτων, την ενσωμάτωση του cybersecurity για τους υπαλλήλους, την ασφάλεια των πληροφοριών, τις προκλήσεις και τις συστάσεις για συνδεδεμένα προϊόντα physical security και άλλα, καθώς και τη διοργάνωση συναρπαστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων για θέματα cybersecurity (κυβερνοασφάλειας). Επιπλέον, προσφέρει προβλεπτικά ιστολόγια και συμβουλές για την κυβερνοασφάλεια προς όφελος των μελών της SIA και του ευρύτερου κλάδου.

Πηγή: securitysystemsnews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS