ΑρχικήsecurityΤο Google Chrome αποκτά Real-Time URL Protection στο iOS

Το Google Chrome αποκτά Real-Time URL Protection στο iOS

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβαθμίζει την υπηρεσία Google Safe Browsing με Real-Time URL Protection, για να κρατά τους χρήστες του Chrome ασφαλείς από κακόβουλες ιστοσελίδες. Το Safe Browsing σχεδιάστηκε για να προστατεύει ενάντια σε επιθέσεις phishing, κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητο λογισμικό, ελέγχοντας τα URLs εναντίον ενός κεντρικού καταλόγου.

Δείτε επίσης: Ο Chrome δοκιμάζει μια επιλογή για την ενεργοποίηση του address bar στο κάτω μέρος στο iOS

Chrome URL Protection

Η προστασία προτύπου για το Chrome χρησιμοποιούσε προηγουμένως μια λίστα που αποθηκεύεται στη συσκευή και ενημερώνεται κάθε 30 έως 60 λεπτά, αλλά τώρα οι ιστότοποι θα ελέγχονται έναντι της λίστας γνωστών κακόβουλων ιστότοπων της Google σε πραγματικό χρόνο. Η Google αναφέρει ότι αναμένει να αποκλείσει 25% περισσότερες προσπάθειες phishing στο Chrome, με την εφαρμογή του Real-Time URL Protection.

Η Google συνεργάζεται με τη Fastly για τη λειτουργία ενός Oblivious HTTP διακομιστή ιδιωτικότητας, μεταξύ του Chrome και του Safe Browsing προκειμένου να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα του χρήστη. Το Safe Browsing δεν βλέπει τη διεύθυνση IP του χρήστη, και ο έλεγχος του Safe Browsing αναμιγνύεται με αυτούς που στέλνονται από άλλους χρήστες του Chrome.

Δείτε ακόμα: Χρησιμοποιείτε Google Chrome; Προσοχή! Malware κλέβει προσωπικά δεδομένα!

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να επιλέξουν, ως εναλλακτική του URL Protection, την Ενισχυμένη Προστασία, μία λειτουργία του Safe Browsing, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αποκλείει επιθέσεις και προσφέρει προστασία από κακόβουλες επεκτάσεις του Chrome.

Πρόσφατα, η Google ενημέρωσε επίσης το Password Checkup στις συσκευές iOS. Εκτός από το να ενημερώνει τους χρήστες για παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης, θα επισημαίνει επίσης τους αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς.

Το Chrome είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης που είναι διαθέσιμο ως εναλλακτική επιλογή στο Safari στο Mac, iPhone και iPad.

Δείτε επίσης: ChromeOS Dev: Προσφέρει πλέον το εργαλείο επιλογής χρωμάτων Material You

Οι επιθέσεις phishing, από τις οποίες προσπαθεί να προστατέψει το Chrome URL Protection, είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης, όπου οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών, με την αποστολή ψεύτικων κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου. Τα μηνύματα αυτά συχνά περιλαμβάνουν συνδέσμους που οδηγούν σε ιστοσελίδες που μοιάζουν με τις πραγματικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψεύτικες. Όταν ο χρήστης εισάγει τις προσωπικές του πληροφορίες σε αυτές τις ψεύτικες ιστοσελίδες, οι επιτιθέμενοι μπορούν να τις καταγράψουν και να τις χρησιμοποιήσουν για εγκληματικούς σκοπούς.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS