ΑρχικήinetDell: Όσοι κάνουν τηλεργασία δεν θα δικαιούνται προαγωγές

Dell: Όσοι κάνουν τηλεργασία δεν θα δικαιούνται προαγωγές

Ο Michael Dell, CEO της τεχνολογικής εταιρείας που φέρει το επώνυμό του, υποστήριζε εδώ και καιρό την τηλεργασία και πρόσφατα τη χαρακτήρισε “το μέλλον της εργασίας“. Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμα και η Dell (η εταιρεία), δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει την τάση μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών, που ξαφνικά πείθονται ότι η εργασία στο γραφείο είναι καλύτερη.

Δείτε επίσης: Η Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Dell τηλεργασία

Πρόσφατα, αυτή η νοοτροπία οδήγησε σε αλλαγές στην πολιτική των προαγωγών της Dell, σύμφωνα με έκθεση από το Business Insider. Η ανωτέρω είδηση αναφέρει ότι η Dell ενημέρωσε τους εργαζομένους που κάνουν τηλεργασία ότι δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη για προαγωγές. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για προαγωγές, οι εργαζόμενοι πρέπει να παρεβρίσκονται στο πλησιέστερο “εγκεκριμένο γραφείο” τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Business Insider.

Η Dell εντάσσεται σε μια μακρά λίστα τεχνολογικών εταιρειών που υιοθέτησαν την τηλεργασία κατά την πανδημία του κορονοϊού, μόνο για να ανακαλέσει και να ζητήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο. Τον προηγούμενο Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, φαίνεται ότι είπε στους υπαλλήλους ότι αν δεν ήθελαν να επιστρέψουν στο γραφείο, ότι δεν θα τα πήγαιναν καλά στην εταιρεία. Ακόμη και η Zoom, η εταιρεία που έγινε γνωστή λόγω της εργασίας από απόσταση, κάλεσε τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν.

Δείτε ακόμα: Νέα Γενιά Dell XPS: Απόλυτη απόδοση και κορυφαίο design

Ενώ η Dell έχει αργά αλλά σταθερά αλλάξει την πολιτική της για την τηλεργασία τα τελευταία χρόνια, απαιτώντας από τους εργαζόμενους της να πηγαίνουν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο από το 2023, κανένα από τα μέτρα δεν φάνηκε σχεδιασμένο για να είναι τιμωρητικό μέχρι τώρα. Η νέα πολιτική προώθησης για τους εργαζόμενους από απόσταση ξεχωρίζει ανάμεσα στις τεχνολογικές εταιρείες – και αντιβαίνει σε αυτά που η ίδια η Dell έχει πει στο παρελθόν.

προαγωγές

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, λιγότερο από δύο χρόνια πριν, ο διευθύνων σύμβουλος Michael Dell αντέδρασε εναντίον της ιδέας ότι το να εργάζεσαι σε γραφείο αποτελεί τον πυλώνα για μια καλή εργατική κουλτούρα. Ο Dell αναφέρθηκε ακόμα και στην εργασία στο γραφείο ως “εργατικές ώρες εξαναγκασμού“.

Ο Dell διακήρυξε στο παρελθόν ότι η εταιρεία του προσφέρει ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική προαγωγή στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, με το 90% να αναφέρει σε έρευνα της εταιρείας ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να μάθουν νέες δεξιότητες, ανεξαρτήτως εάν εργάζονται στο γραφείο ή κάνουν τηλεργασία.

Δείτε επίσης: Dell: Απολύσεις 6.650 υπαλλήλων λόγω μειωμένων πωλήσεων

Πέρα από τον αποκλεισμό τους από τις προαγωγές στην περίπτωση της Dell, oi εργαζόμενοι που κάνουν τηλεργασία έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, από τις οποίες η πρώτη είναι η απομόνωση. Η έλλειψη κοινωνικής επαφής μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα μοναξιάς και αποξένωσης από την ομάδα. Μια άλλη σημαντική πρόκληση είναι η διαχείριση του χρόνου. Χωρίς την τυπική δομή ενός γραφείου, μπορεί να είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον χρόνο τους αποτελεσματικά και να διατηρήσουν την παραγωγικότητα. Επίσης, η επικοινωνία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Η έλλειψη προσωπικής επαφής μπορεί να δυσκολέψει την παράδοση σαφών μηνυμάτων και την κατανόηση των προσδοκιών. Τέλος, η διαχείριση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως.

Πηγή: gizmodo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS