ΑρχικήSecurityΜαλαισία: Συνεργασίες για ενίσχυση εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο

Μαλαισία: Συνεργασίες για ενίσχυση εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο

Οι προκλήσεις στον κυβερνοχώρο είναι αρκετές. Πέραν της αύξησης των κυβερνοαπειλών, υπάρχει έλλειψη εργατικού εξειδικευμένου προσωπικού για να αντιμετώπισή τους.

κυβερνοχώρος

Η BlackBerry, η Rogers Cybersecure Catalyst και το Ινστιτούτο SANS συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός κέντρου κυβερνοασφάλειας της BlackBerry στην Cyberjaya της Μαλαισίας και αναμένεται να εγκαινιαστεί την επόμενη εβδομάδα, προσφέροντας λύσεις σε σημαντικά θέματα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Τα ρυθμιστικά μέτρα ενισχύουν τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας

Η έναρξη του πρώτου κέντρου κυβερνοασφάλειας (CCoE) αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία της BlackBerry με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αναπτύσσει μια πλήρη γκάμα αξιόπιστων λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο BlackBerry®. Στο CCoE, η BlackBerry και οι συνεργάτες της θα ενισχύσουν το εργατικό δυναμικό της Μαλαισίας και θα επεκτείνουν την ικανότητα εκπαίδευσης στον κυβερνοχώρο.

Ενίσχυση του εργατικού δυναμικού στη Μαλαισία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της συνεργασίας μας με το SANS Institute, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία στο CCoE από τις 11 έως τις 16 Μαρτίου. Συνδυάστηκε με μια εντυπωσιακή εκδήλωση δικτύωσης SANS. Ήταν συναρπαστικό να παρατηρεί κανείς την απίστευτη δέσμευση από την κοινότητα στο κέντρο.

Σήμερα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της εκπαίδευσης με τη νέα συνεργασία μας με τον Rogers Cybersecure Catalyst, το εθνικό κέντρο του Toronto Metropolitan University για εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Το διάσημο πρόγραμμα CLIC (Certifications for Leadership in Cybersecurity) του Catalyst θα γίνει πλέον διαθέσιμο στη Μαλαισία μέσω της πρώτης διαδικτυακής κοήρτης που ξεκινά τον Μάιο.

Ο Mohamed Lachemi, Πρόεδρος και Αντιπρύτανης του Toronto Metropolitan University, εξηγεί γιατί η συνεργασία μεταξύ της BlackBerry και της Catalyst είναι τόσο κρίσιμη. “Στην προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια, αυτή η σημαντική συνεργασία ενισχύει τη δέσμευσή μας για προώθηση καινοτομίας, συνεργασίας και αριστείας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Μαζί με τη BlackBerry, δημιουργούμε ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον για άτομα και οργανισμούς παγκοσμίως.” Το πρόγραμμα CLIC ξεχωρίζει, επικεντρώνοντας στην πρακτική πιστοποίηση και την ανάπτυξη ηγεσίας. Η επιτυχής διαχείριση των σύγχρονων ψηφιακών περιβαλλόντων απαιτεί όχι μόνο τεχνική γνώση, αλλά και αποτελεσματική επικοινωνία, κριτική σκέψη και μια ολιστική αντίληψη του κυβερνοχώρου που ενσωματώνει επιχειρηματικούς στόχους.

Δείτε ακόμη: Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια;

Αύξηση της ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο της Μαλαισίας

Για να μειώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στη βιομηχανία κυβερνοασφάλειας της Μαλαισίας και να προωθήσει τις γυναίκες της χώρας, το Catalyst συνεργάζεται με το Ινστιτούτο SANS για τη χορήγηση πλήρων υποτροφιών σε τρεις υποψήφιες από τη Μαλαισία. Το πρόγραμμα CLIC Malaysia θα ξεκινήσει διαδικτυακά τον Μάιο του 2024, με τις εγγραφές να είναι ανοιχτές από τώρα.

«Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί όχι μόνο την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών στη Μαλαισία, αλλά θεσπίζει επίσης ένα πρότυπο χωρίς διακρίσεις στην κυβερνοασφάλεια και τη διεθνή σταδιοδρομία στον τομέα της εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον Matthias Chia, Διευθυντή Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Ασία Ειρηνικού, στο SANS Institute. Ο Chia προσθέτει, «Η SANS καταλαμβάνει ηγετική θέση στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προωθώντας με υπερηφάνεια πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες για γυναίκες που επιδιώκουν επαγγελματική ανέλιξη σε αυτό το απαιτητικό τομέα».

Η δέσμευση της BlackBerry στη Μαλαισία

Κάθε μέρα εμφανίζονται νέες απειλές και ευάλωτα σημεία. Η ύπαρξη ειδικών με αποδεδειγμένες στρατηγικές ασφαλείας παίζει ζωτικό ρόλο. Μέσω συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, μπορούμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα και να εξοπλίσουμε το τρέχον και μελλοντικό εργατικό δυναμικό με τις απαραίτητες γνώσεις για την εξέλιξη των κοινωνιών.

Με πρόσβαση στην κορυφαία εκπαίδευση στον τομέα, κορυφαίες σειρές στον κυβερνοχώρο και καθοδήγηση από έμπειρους επαγγελματίες, οι συμμετέχοντες από τη Μαλαισία αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά. Με τη δημιουργία του νέου CCoE της BlackBerry, η χώρα θα απολαύσει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και θα διαθέτει μια ισχυρή τοπική πηγή ταλέντων. Μόλις ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, το CCoE θα αποτελέσει ένα κέντρο συνεργασίας και έμπνευσης για άλλες χώρες που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δική τους κυβερνοασφάλεια.

blackberry cybersecurity κυβερνοχώρος

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Προειδοποιούν για κυβερνοεπιθέσεις σε παρόχους νερού

Η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων κενών στις δεξιότητες του κυβερνοχώρου και να εξασφαλίσει ένα πιο βελτιωμένο ψηφιακό μέλλον.

Πηγή: blackberry.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS