ΑρχικήUpdatesDoorDash: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα fast food delivery μέσω drone στις ΗΠΑ

DoorDash: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα fast food delivery μέσω drone στις ΗΠΑ

Η DoorDash ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης γρήγορου φαγητού (fast food delivery) μέσω drone στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία Wing της Alphabet.

DoorDash drone DELIVERY fast food

Όσοι ζουν κοντά στο Wendy’s στην οδό 2355 N. Franklin Street στο Christianburg της Βιρτζίνια, μπορούν να λάβουν το αγαπημένο τους Baconator με drone.

Δείτε επίσης: Walmart: Επεκτείνει τις παραδόσεις προϊόντων με drone στο Τέξας

Σύμφωνα με το The Verge, εκπρόσωπος της DoorDash είπε ότι η περιοχή παράδοσης με drone καλύπτει “τα περισσότερα σπίτια σε απόσταση περίπου 2,5 μιλίων από το Wendy’s στο Christianburg (και πάλι, από το Hobby Lobby, όχι από το Cracker Barrel). Ωστόσο, η εκπρόσωπος τόνισε ότι η παράδοση με drone απαιτεί έναν καθαρό χώρο περίπου δύο μέτρων σε διάμετρο, όπου δεν υπάρχουν “δέντρα, κτίρια ή οποιοδήποτε άλλο προεξέχον αντικείμενο”. Οι παραδόσεις αναμένεται να φτάνουν στους πελάτες μέσα σε 10 με 30 λεπτά από την παραγγελία, δεδομένου ότι μεταφέρονται με drones που ταξιδεύουν με περίπου 65 mph.

Το μεγαλύτερο μέρος του μενού του Wendy’s μπορεί να μεταφερθεί μέσω drones, αλλά “ορισμένοι συνδυασμοί ειδών” μπορεί να “ξεπεράσουν τους περιορισμούς όγκου και βάρους“, οπότε ενδέχεται να μην μπορεί να γίνει μεταφορά τους. Ωστόσο, η DoorDash “θα χρησιμοποιήσει έως και τρία drones για να παραδώσει την παραγγελία” εάν χρειαστεί. Εάν η παραγγελία δεν μπορεί να μεταφερθεί ούτε έτσι, η εταιρεία θα στείλει ένα delivery boy. Το drone dasher είναι διαθέσιμο από τις 10:30 π.μ. ET έως τις 4:30 π.μ. ET, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Δείτε επίσης: Amazon: Ξεκινάει υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων με drone στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η DoorDash και η Wing έχουν εφαρμόσει αντίστοιχο πρόγραμμα delivery μέσω drone στην Αυστραλία από το 2022. Σύμφωνα με τη DoorDash, στο πρόγραμμα συμμετέχουν πλέον “πάνω από 60 έμποροι” σε τρεις τοποθεσίες στο Queensland. Τώρα, για πρώτη φορά Wing και DoorDash το δοκιμάζουν στις ΗΠΑ.

DoorDash Wing

Ο κύριος στόχος της DoorDash με αυτή την καινοτόμα μέθοδο παράδοσης είναι να επιταχύνει τη διαδικασία παράδοσης των προϊόντων. Με τη χρήση των drones, η εταιρεία ελπίζει να μειώσει τον χρόνο αναμονής των πελατών για την παραλαβή της παραγγελίας τους.

Δείτε επίσης: Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Επιπλέον, η DoorDash πιστεύει ότι η χρήση drones για την παράδοση των προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους παράδοσης. Αυτό είναι επειδή τα drones μπορούν να παρακάμψουν την κυκλοφορία και να παραδώσουν τα προϊόντα απευθείας στο σπίτι του πελάτη, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και κόστος.

Τέλος, η DoorDash βλέπει αυτή την καινοτόμα μέθοδο παράδοσης ως έναν τρόπο να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της. Με την προσθήκη της παράδοσης με drone στις υπηρεσίες της, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει κάτι που προς το παρόν δεν παρέχουν πολλές άλλες εταιρείες.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS