ΑρχικήinetΤο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αγωγή για παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου, εναντίον της Apple. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Apple διατηρεί παράνομο μονοπώλιο στην αγορά των smartphones με το iPhone και το κλειδωμένο οικοσύστημα της συσκευής.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

Apple αγωγή

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στο MacRumors, η Apple είπε ότι η αγωγή είναι “λανθασμένη όσον αφορά τα γεγονότα και το δίκαιο” και δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί “ενεργά” τον εαυτό της.

Στην Apple, καινοτομούμε καθημερινά για να δημιουργούμε τεχνολογία που αγαπούν οι άνθρωποι – σχεδιάζοντας προϊόντα που λειτουργούν αρμονικά μαζί, προστατεύουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων, και δημιουργούμε μια μαγική εμπειρία για τους χρήστες μας. Η αγωγή αυτή απειλεί την ταυτότητά μας και τις αρχές που ξεχωρίζουν τα προϊόντα της Apple σε ανταγωνιστικές αγορές. Εάν επιτύχει, θα περιορίσει τη δυνατότητά μας να δημιουργήσουμε το είδος της τεχνολογίας που οι άνθρωποι περιμένουν από την Apple – όπου υλικό, λογισμικό και υπηρεσίες διασταυρώνονται. Θα έθετε επίσης ένα επικίνδυνο προηγούμενο, εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να ασκήσει βαριά παρέμβαση στο σχεδιασμό της τεχνολογίας των ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι αυτή η αγωγή είναι εσφαλμένη όσον αφορά τα γεγονότα και το δίκαιο, και θα υπερασπιστούμε την Apple με αποφασιστικότητα εναντίον της.”

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Η Lauren Feiner του The Verge ανέλυσε τη αγωγή που απηύθυνε το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της Apple:

– Διαταραχή των “υπερ-εφαρμογών” που περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά προγράμματα, θα μπορούσε να διευκολύνει τους χρήστες iPhone να μεταβούν σε ανταγωνιστικές συσκευές.

– Αποκλεισμός εφαρμογών ροής στο cloud για πράγματα όπως video games, που θα μειώναν την ανάγκη για υψηλής ποιότητας υλικό.

– Διασφάλιση της ποιότητας των μηνυμάτων μεταξύ της πλατφόρμας iPhone και ανταγωνιστικών κινητών πλατφορμών όπως το Android

– Η αγωγή εναντίον της Apple, περιλαμβάνει επίσης τον περιορισμό της λειτουργικότητας των έξυπνων ρολογιών τρίτων με τα iPhones και πιο δύσκολη μετάβαση των χρηστών του Apple Watch από το iPhone λόγω ζητημάτων συμβατότητας.

-Αποκλεισμός των προγραμματιστών τρίτων κατασκευαστών από τη δημιουργία ανταγωνιστικών ψηφιακών πορτοφολιών με λειτουργία πληρωμής με ένα άγγιγμα για το iPhone.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν τον ανταγωνισμό και να προστατεύσουν τους καταναλωτές από τις καταχρηστικές επιχειρηματικές πρακτικές. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφεύγουν τις αντιμονοπωλιακές συμπεριφορές, όπως οι συμφωνίες περί τιμών, οι καταχρηστικές στρατηγικές τιμολόγησης και οι προσπάθειες να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μονοπώλιο. Η κατανόηση των αντιμονοπωλιακών δικαστικών διαδικασιών απαιτεί επίσης την κατανόηση των διαφορετικών επιπέδων της νομικής διαδικασίας. Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σε μια αντιμονοπωλιακή δίκη, των δικαστικών αποφάσεων και των επιπτώσεων τους στις επιχειρήσεις και την αγορά. Η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της Apple έχει σαν στόχο να βελτιώσει τον ανταγωνισμό και να μετριάσει την επιρροή της εταιρείας στην αγορά.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS