ΑρχικήinetΟ Elon Musk κατηγορείται ότι πλουτίζει από τη ρητορική μίσους στο X

Ο Elon Musk κατηγορείται ότι πλουτίζει από τη ρητορική μίσους στο X

Λίγες εβδομάδες μετά τη δικαστική διαμάχη με τον Elon Musk, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την έρευνα κατά της ρητορικής μίσους, γνωστός ως CCDH, επιστρέφει με μια νέα έρευνα για το X. Η μελέτη βασίζεται σε παλαιότερη εργασία που διερεύνησε τον αντίκτυπο του Musk στην διαδικτυακή ομιλία, επισημαίνοντας πώς οι αλλαγές πολιτικής που θέσπισε ανταμείβουν ενεργά τη ρητορική μίσους, με αυξημένη απήχηση, αφοσίωση και ακόμη και άμεσες πληρωμές μέσω της λειτουργίας συνδρομητών του X.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Παρότρυνε την OpenAI να συγκεντρώσει 1 δισ. $

Elon Musk ρητορική μίσους

Το CCDH μελέτησε τους ρυθμούς ανάπτυξης 10 λογαριασμών με επιρροή, που πληρώνουν για το X Premium και έχουν δημοσιεύσει ρητορική μίσους κατά των Εβραίων ή/και κατά των Μουσουλμάνων από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ πυροδότησε τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας. Ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς είχαν προηγουμένως δημοσιεύσει περιεχόμενο θεωριών συνωμοσίας που σχετίζεται με τον COVID-19, σύμφωνα με την αναφορά.

Οι 10 λογαριασμοί που παρακολουθήθηκαν για τη μελέτη (με τίτλο «Hate Pays: Πώς οι λογαριασμοί X εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας για να αναπτυχθούν και να ωφεληθούν») είναι οι: Jackson Hinkle, Dr. Anastasia Maria Loupis, Censored Men, Jake Shields, Dr. Eli David , Radio Genoa, Ryan Dawson, Keith Woods, Way of the World και Sam Parker.

Το CCDH διαπίστωσε ότι αυτοί οι λογαριασμοί μπόρεσαν να ενισχύσουν την απήχησή τους στο X μετά τη δημοσίευση περιεχομένου μίσους σχετικά με τον πόλεμο. Η έκθεση εξετάζει παραδείγματα ρητορικής μίσους που δημοσιεύτηκαν από τους λογαριασμούς, όπως tweets που απεικονίζουν αντισημιτικά τροπάρια ή που επιδιώκουν την απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων απεικονίζοντάς τους ως αρουραίους.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Αποθαρρύνει τη χρήση στολών ασφαλείας λόγω…χρώματος

Οι ρυθμοί ανάπτυξης για μεμονωμένους λογαριασμούς που απέκτησαν νέους οπαδούς κατά τη διάρκεια της περιόδου ποικίλλουν, με την υψηλότερη πολλαπλάσια αύξηση που καταγράφηκε να είναι 9,6x (για τον λογαριασμό του Dawson), ακολουθούμενη από 8,3x (για τον Hinkle) και 7,1x (για τον Parker). Στο χαμηλότερο άκρο, το Way of the World αύξησε τους οπαδούς του 1,7 φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Elon Musk είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η ρητορική μίσους έχει μειωθεί από τότε που ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας, αλλά παλαιότερη έρευνα του CCDH κατέρριψε τον ισχυρισμό του.

Ο X βρίσκεται επίσης υπό έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια σειρά από ύποπτες παραβιάσεις του καθεστώτος διαδικτυακής διακυβέρνησης και ελέγχου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της απάντησής του σε παράνομο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ρητορική μίσους. Οι κυρώσεις για επιβεβαιωμένες παραβιάσεις του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες μπορεί να φτάσουν το 6% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Μηνύει την OpenAI και τον CEO Sam Altman

Η πλατφόρμα X του Elon Musk έχει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνία. Δίνει βήμα σε πολλούς ανθρώπους να εκφράσουν την γνώμη τους για σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Γι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται αυστηρός έλεγχος σχετικά με το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα, ώστε να μην παρατηρούνται περιστατικά προώθησης της βίας ή παραπληροφόρηση. Τα social media πρέπει να είναι ένας χώρος όπου όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας, χωίς όμως αυτή να προσβάλει ή να βάζει σε κίνδυνο κανέναν.

Πηγή: techcrunch

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS