ΑρχικήinetΙταλία: Είναι παράνομο η Alfa Romeo να αποκαλεί το νέο της EV...

Ιταλία: Είναι παράνομο η Alfa Romeo να αποκαλεί το νέο της EV Milano

Η Alfa Romeo ονόμασε το πρώτο της EV Milano, από τη διάσημη πόλη της Ιταλίας, αλλά η ιταλική κυβέρνηση λέει ότι αυτό είναι παράνομο αφού το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στην Πολωνία. Αν δεν είναι φτιαγμένο στην Ιταλία, δεν μπορεί να έχει ιταλικό όνομα.

Δείτε επίσης: Alfa Romeo Tonale 2023 Full Review

Alfa Romeo EV Milano

Η Alfa Romeo – η εμβληματική ιταλική μάρκα που ιδρύθηκε το 1910 – παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτή την εβδομάδα, ένα μικρό EV SUV που ονομάζεται Milano. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση εδώ και μήνες, επειδή δεν υποστηρίζει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και δεν υποστηρίζει τις εγχώριες μάρκες Fiat και Alfa Romeo, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι η μεταφορά της παραγωγής εκτός της χώρας είναι ακραία κίνηση.

Ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας, Adolfo Urso, σύμφωνα με το Automotive News Europe, επέκρινε την Alfa Romeo για την απόφαση να κατασκευάσει το EV Milano στο εργοστάσιο της εταιρείας Tychy στην Πολωνία – που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο Alfa Romeo που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου εκτός Ιταλίας. Και αν το ηλεκτρικό όχημα δεν κατασκευάζεται στην Ιταλία, δεν μπορεί να φέρει ένα ιταλικό όνομα σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία.

Ο Urso αναφέρεται σε έναν νόμο που λέει ότι είναι παράνομο να παρουσιάζεται ψευδώς ένα προϊόν ξένης παραγωγής ως προερχόμενο από την Ιταλία, αλλά συνήθως απευθύνεται σε προϊόντα διατροφής, όπως η απαγόρευση ενός τυριού «Parmigiano Reggiano» παραγωγής ΗΠΑ. Η Γαλλία έχει παρόμοιους νόμους που προστατεύουν τα προϊόντα της, όπως η απαγόρευση του αφρώδους οίνου να ονομάζεται «σαμπάνια» εάν δεν προέρχεται από την περιοχή της Champagne της Γαλλίας.

Δείτε ακόμα: Η νέα 33 Stradale της Alfa Romeo από κοντά σε νέα βίντεο

Το σκεπτικό για την κατασκευή του οχήματος στην Πολωνία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Carlos Tavares, είναι ότι θα αφαιρέσει 10.000 ευρώ από την λιανική τιμή του.

Ενώ η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, το νέο Alfa Romeo EV Milano βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP της Stellantis, η οποία τροφοδοτεί το Jeep Avenger. Ένα πακέτο μπαταριών 54 kWh θα προσφέρει έως και 250 μίλια αυτονομίας και σε έναν αστικό κύκλο, μπορεί να έχει αυτονομία έως και 366 μίλια.

Η Ιταλία, η πατρίδα ορισμένων από τα παλαιότερα, πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, εργάζεται (επιτέλους) για να το αλλάξει αυτό, με την κυβέρνηση να εξετάζει ένα σχέδιο να διαθέσει 930 εκατομμύρια ευρώ (1 δισεκατομμύριο δολάρια) σε μερικά δελεαστικά οικονομικά κίνητρα για να ωθήσουν τους οδηγούς προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό περιλαμβάνει ένα κίνητρο που ξεπερνά τα 13.750 € για να επιτραπεί στους Ιταλούς πολίτες με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 30.000 € να αντικαταστήσουν παλιά μοντέλα Euro 2 για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πολυτελές EV G-Wagon

Τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως το νέο Alfa Romeo EV Milano, έχουν το δυναμικό να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της μεταφοράς στο μέλλον. Με την αύξηση της αποδοτικότητας των μπαταριών και την μείωση του κόστους τους, τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο προσιτά και ευρέως διαθέσιμα. Επιπλέον, η ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης θα μπορούσε να διευκολύνει την ευρεία χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης θα μπορούσε να κατευνάσει τις ανησυχίες για την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσε να συμβάλει στην αλλαγή του μέλλοντος των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδανικά για την ενσωμάτωση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, καθώς μπορούν να ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS