ΑρχικήinetΑγωγή ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εναντίον της Apple

Αγωγή ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εναντίον της Apple

Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε ότι μια αγωγή ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από προγραμματιστές εναντίον της Apple θα επιτραπεί να προχωρήσει, αφού ο κατασκευαστής iPhone προσπάθησε να την απορρίψει.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

αγωγή Apple

Η αντιμονοπωλιακή αγωγή ύψους 785 εκατομμυρίων λιρών (979 εκατομμυρίων δολαρίων) κατατέθηκε για λογαριασμό περισσότερων από 1.500 Βρετανών προγραμματιστών και ισχυρίζεται ότι ο μονοπωλιακός έλεγχος της Apple στην αγορά εφαρμογών iPhone, επέτρεψε στην εταιρεία να χρεώνει «καταχρηστικά» επίπεδα προμήθειας στις αγορές μέσω εφαρμογών.

Η βάση της υπόθεσης είναι φυσικά γνωστή. Είναι ο λόγος που ζητήθηκε από την Apple να επιτρέψει καταστήματα εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένας από τους (πολλούς!) λόγους που η εταιρεία του Κουπερτίνο αντιμετωπίζει μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του DOJ στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Στην ουσία δεν υπήρχε τρόπος για έναν προγραμματιστή να πουλήσει μια εφαρμογή iPhone σε έναν καταναλωτή χωρίς να το κάνει μέσω του επίσημου App Store. Ως εκ τούτου, η Apple είναι ελεύθερη να επιβάλλει όποιους όρους της αρέσει και να χρεώνει όποιες προμήθειες θέλει, και οι προγραμματιστές πρέπει απλώς να το δεχτούν.

Αυτό αλλάζει τώρα στις χώρες της ΕΕ – αν και όχι με τρόπο που είναι πιθανό να περάσει από τις ρυθμιστικές αρχές – αλλά εξακολουθεί να ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Η Apple κατέθεσε αγωγή καλώντας τον δικαστή να απορρίψει την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ένα βρετανικό δικαστήριο θα πρέπει να μπορεί να αποφανθεί μόνο για προμήθειες που χρεώνονται από πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι από παγκόσμιες πωλήσεις.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS