ΑρχικήUpdatesElon Musk: Εφαρμόζει μικρή χρέωση για τους νέους χρήστες του X

Elon Musk: Εφαρμόζει μικρή χρέωση για τους νέους χρήστες του X

Μια έρευνα του προηγούμενου έτους ανέδειξε τα σχέδια του Elon Musk να εφαρμόσει μια νέα χρέωση για τους νεοεισερχόμενους χρήστες στο X (πρώην Twitter), ως μέτρο κατά των bots, θεωρώντας ότι αυτή θα ήταν η μοναδική λύση για μια πλατφόρμα ελεύθερη από bots.

Elon Musk χρέωση

Πρόσφατα, ο Musk προχώρησε στην επιβεβαίωση των προθέσεών του, αποκαλύπτοντας περαιτέρω λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει αυτή η πιθανή χρέωση.

Δείτε ακόμη: Ο Elon Musk κατηγορείται ότι πλουτίζει από τη ρητορική μίσους στο X

Σε πρόσφατη δημοσίευση στο X, ο Elon Musk πρότεινε σε έναν χρήστη ότι η εισαγωγή μιας «συμβολικής χρέωσης» για τους νέους λογαριασμούς που επιθυμούν να κάνουν δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα αποτελεί τον «μοναδικό τρόπο» για την αντιμετώπιση της συστηματικής κατάχρησης από bots.

Υποστήριξε επιπλέον ότι τα σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να ξεπεράσουν εύκολα τις προστατευτικές δοκιμασίες επιβεβαίωσης ταυτότητας χρήστη. Σε μια άλλη δημοσίευση, τόνισε ότι οι χρήστες που επιλέξουν να μην καταβάλλουν την χρέωση θα διατηρήσουν την δυνατότητα να ακολουθούν λογαριασμούς και να διαβάζουν αναρτήσεις χωρίς χρέωση.

Όσοι χρήστες δεν επιλέγουν να πληρώσουν για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας ανάρτησης, θα την προσφέρουμε δωρεάν μετά από περίοδο τριών μηνών. Η ανάλυση του κώδικα στην εφαρμογή X επιβεβαιώνει αυτή την τροποποίηση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα στοιχεία παρακάτω:

“Εγγραφείτε για να αποκτήσετε την ικανότητα δημοσίευσης και συμμετοχής. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια εγγραφής στην πλατφόρμα, όπως αναρτήσεις, “likes”, σελιδοδείκτες και απαντήσεις, οι νέοι μη επαληθευμένοι χρήστες χρειάζεται να καταβάλουν μια μικρή ετήσια χρέωση. Αυτό επιδιώκει τη μείωση των bots και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, για τη βέλτιστη εμπειρία όλων. Εντούτοις, μπορείτε ελεύθερα να ακολουθείτε λογαριασμούς και να περιηγείστε στο X χωρίς κόστος», αναφέρει ένα μήνυμα.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτού του συστήματος ή το κόστος της χρέωσης. Σύμφωνα με φήμες, το X σκέφτεται να επιβάλλει τέλος 1 δολαρίου ετησίως στους μη επαληθευμένους χρήστες.

Από όταν ο Elon Musk απέκτησε το Twitter, είχε υποσχεθεί να καταπολεμήσει τα bots και τους spam λογαριασμούς, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στους χρήστες να πληρώνουν 8 δολάρια τον μήνα για να αποκτήσουν μπλε επαληθευμένο σήμα. Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση αυτή δεν φάνηκε να έχει την επιθυμητή επίδραση στη μάχη κατά των bots. Στην πραγματικότητα, πολλά bots συνεχίζουν να πληρώνουν για την απόκτηση του μπλε σήματος, παραπλανώντας έτσι τους χρήστες προσποιούμενα άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η λειτουργία στο μπλε σημάδι επαλήθευσης του X;

Elon Musk χρέωση

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η επιβολή μιας νέας χρέωσης θα εμποδίσει αποτελεσματικά τους λογαριασμούς bot και τα ανεπιθύμητα μηνύματα στην πλατφόρμα.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS