ΑρχικήSecurityGary Gensler: Ασκεί κριτική στο Bitcoin για το ρόλο του στο ransomware

Gary Gensler: Ασκεί κριτική στο Bitcoin για το ρόλο του στο ransomware

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, εξετάζει με κριτική ματιά το Bitcoin και αμφισβητεί τη χρήση του, λόγω της εμπλοκής του σε δραστηριότητες ransomware, παρά το γεγονός ότι η αρχή ενέκρινε τα Bitcoin ETFs νωρίτερα φέτος.

Δείτε επίσης: Η TNPI ερευνά την επίθεση ransomware της ALPHV

Gary Gensler Bitcoin ransomware

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Gensler διευκρίνισε ότι η έγκριση από την SEC των Bitcoin ETFs είναι ουδέτερη και δεν αποτελεί έγκριση του Bitcoin ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Ο Gary Gensler υπογράμμισε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι γεμάτα από απάτες και κακόβουλη δραστηριότητα και οι τρέχουσες χρήσεις του Bitcoin επικεντρώνονται κυρίως σε παράνομες δραστηριότητες, όπως το ransomware.

Ο Gensler επισήμανε ότι το Bitcoin κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ransomware, και η δημοσιότητά του οφείλεται κυρίως σε θεωρητικές επενδύσεις. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής SEC συγκρίνει το Bitcoin με τα κυριότερα εθνικά νομίσματα, όπως το δολάριο, το ευρώ και το γιεν, δηλώνοντας ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν μια πραγματική οικονομική διαφορά.

Δείτε ακόμα: Hackers έκλεψαν 290 εκατομμύρια σε crypto από το PlayDapp

Ο Gensler εξέφρασε επίσης την άποψή του για τη συνεχιζόμενη απάτη και τις απώλειες που υφίστανται οι εταιρείες, λέγοντας ότι οι πτωχεύσεις έχουν γίνει συχνές σε αυτήν τη βιομηχανία. Ο Πρόεδρος του SEC διαψεύδει επίσης ότι το Bitcoin είναι πραγματικά αποκεντρωμένο, λέγοντας ότι είναι συγκεντρωμένο σε λίγες οντότητες.

Είναι γεμάτο απάτη και χειραγώγηση. Και δείτε όλες τις χρεοκοπίες. Δεν είναι μόνο μία οντότητα. Είναι οντότητα μετά την οντότητα μετά την οντότητα και μετά οι επενδυτές απλώς παρατάσσονται στο πτωχευτικό δικαστήριο.”– Gary Gensler

Όταν του ζητήθηκε να παραθέσει τις προοπτικές των Ethereum ETFs, ο Gensler συμφώνησε ότι η SEC έχει πολλές αιτήσεις αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεν θέλει να προκαταλάβει την απόφαση και τελικά αυτή καθορίζεται από μια επιτροπή πέντε μελών.

Δείτε επίσης: Μεταφορές κεφαλαίων bitcoin ανέρχονται σε 500 εκ. $ εβδομαδιαίως

Το Bitcoin είναι το πιο συχνά εκμεταλλευόμενο κρυπτονόμισμα από χάκερς, λόγω της ευρείας του αποδοχής και της σχετικής ανωνυμίας που παρέχει. Το Monero επίσης είναι δημοφιλές μεταξύ των χάκερς, καθώς προσφέρει αυξημένα επίπεδα ανωνυμίας και ιδιωτικότητας σε σύγκριση με το Bitcoin. Το Ethereum είναι ένα άλλο κρυπτονόμισμα που εκμεταλλεύονται συχνά οι χάκερς, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία και εκτέλεση συμβoλαίων έξυπνης αυτόματης εκτέλεσης.

Το Zcash είναι ένα ακόμα κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται από χάκερς, καθώς προσφέρει ισχυρές δυνατότητες ανωνυμίας μέσω της τεχνολογίας ‘zero-knowledge proof‘. Τέλος, το Litecoin είναι ένα κρυπτονόμισμα που εκμεταλλεύονται οι χάκερς, καθώς προσφέρει γρηγορότερες και φθηνότερες συναλλαγές σε σύγκριση με το Bitcoin.

Πηγή: crypto.news

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS