ΑρχικήyoutubeNASA: Eπιβεβαίωσε ότι ένας τεράστιος μετεωρίτης βάρους άνω των 500 κιλών έπεσε...

NASA: Eπιβεβαίωσε ότι ένας τεράστιος μετεωρίτης βάρους άνω των 500 κιλών έπεσε στο Νότιο Τέξας

Ένας εντυπωσιακός μετεωρίτης, βάρους άνω των 500 κιλών και πλάτους δύο μέτρων, έπεσε στο Νότιο Τέξας το βράδυ της Τετάρτης – μια θεαματική επίδειξη της κοσμικής ομορφιάς που υπάρχει πέρα από τον πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: NASA: Πυρηνικός πύραυλος θα φτάνει στον Άρη σε 45 ημέρες
NASA

Σύμφωνα με τον σταθμό Fox του Ντάλας KDFW, η NASA επιβεβαίωσε ότι ο μετεωρίτης διαλύθηκε καθώς έπεφτε στην ατμόσφαιρα και προσγειώθηκε κοντά στο McAllen του Τέξας περίπου στις 6 μ.μ.

Παρά την εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα των μετεωριτών κατά την είσοδό τους στη γήινη ατμόσφαιρα, αυτοί οι διαστημικοί βράχοι επιβραδύνονται σταδιακά, διαλύονται σε μικρότερα θραύσματα πριν τελικά συντρίβονται στο έδαφος. Η NASA δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι οι μετεωρίτες ψύχονται γρήγορα, εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες να προκαλέσουν βλάβη στο κοινό.

Για να καταδείξει το τρομερό γεγονός, η διαστημική υπηρεσία παρουσίασε μια έκθεση που περιέχει μια απεικόνιση των σημείων όπου μπορεί να κατέληξαν θραύσματα από τον μετεωρίτη.

Το KDFW έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο παρακολούθησης με πτηνά να φεύγουν και τον συντριπτικό θόρυβο μιας ηχητικής έκρηξης, όπως καταγράφηκε από το σύστημα ασφαλείας μιας κατοικίας.

Δείτε ακόμα: NASA: Τεχνολογία λέιζερ θα βοηθήσει στην έρευνα για εξωγήινους

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Brownsville/Rio Grande Valley ανακοίνωσε ότι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν έναν πιθανό μετεωρίτη που πετούσε στον ουρανό δυτικά του McAllen. Ακριβώς στις 5:30 μ.μ., ένας γεωστατικός χαρτογράφος κεραυνών κατάφερε να συλλάβει το φως του μετεωρίτη, όπως ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

μετεωρίτης

Την Τετάρτη, το NWS ανέφερε ότι όταν ο μετεωρίτης έπεσε προς τη γη δεν υπήρχαν καταιγίδες στον ορίζοντα – αυτό επισημάνθηκε δεόντως από τον δορυφόρο lightning mapper που μετράει τους κεραυνούς από το διάστημα.

Ενημερώνοντας τους οπαδούς του για ένα συναρπαστικό γεγονός, ο σερίφης Eddie Guerra από την κομητεία Hidalgo έγραψε στο Twitter ότι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Χιούστον επιβεβαίωσαν την παρατήρηση ενός μετεωρίτη κοντά στο McAllen από δύο αεροσκάφη.

Δείτε επίσης: Exoplanet Watch: Πώς να βοηθήσετε τη NASA να βρει εξωπλανήτες;

Η NASA υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της κατανόησης και της θωράκισης της Γης μετά την εμφάνιση του μετεωρίτη στο McAllen, τονίζοντας την ανάγκη συνδυασμού της τεχνικής τεχνογνωσίας με την επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη για την προώθηση της εξερεύνησης του διαστήματος από τον άνθρωπο. Επιπλέον, υπογράμμισαν πώς πρέπει να συνδυάσουμε τη γήινη και την πλανητική έρευνα για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος, ενώ παράλληλα προσπαθούμε για επιτυχημένες διαστημικές αποστολές ελαχιστοποιώντας τους πιθανούς κινδύνους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS