ΑρχικήinetElon Musk: Βρήκε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) για το Twitter

Elon Musk: Βρήκε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) για το Twitter

Την Πέμπτη, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι το Twitter θα αποκτήσει σύντομα έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO), ενώ ο ίδιος θα αναλάβει το ρόλο του εκτελεστικού προέδρου και του CTO επιβλέποντας τα λογισμικά και τα προϊόντα της εταιρείας.

Ο Musk έκανε γνωστή την είδηση μέσω ενός tweet, στο οποίο άφησε να εννοηθεί ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα είναι γυναίκα. Ο δισεκατομμυριούχος δεν ανέφερε το όνομά της, αλλά είπε ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά της σε περίπου έξι εβδομάδες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Musk, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το στέλεχος της NBCUniversal, Linda Yaccarino, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον επιχειρηματία για να αναλάβει τον ρόλο του CEO στο Twitter. Το Twitter δεν έχει απαντήσει ακόμα, ωστόσο, η Yaccarino και ο Musk έχουν καλές σχέσεις. Οι δυο τους έχουν εμφανιστεί μαζί σε εκδηλώσεις της βιομηχανίας διαφημίσεων και η Yaccarino έχει μιλήσει ευνοϊκά για τον Musk.

Δείτε επίσης: Elon Musk για Twitter: Έρχονται φωνητικές και βίντεο – κλήσεις

Twitter Elon Musk

Ο Elon Musk είχε αναφέρει εδώ και μήνες ότι θα αποσυρόταν από τη θέση του CEO στο Twitter. Μάλιστα, το Δεκέμβριο είχε κάνει μια άτυπη δημοσκόπηση, ρωτώντας τους χρήστες αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από αυτό το ρόλο. Ο δισεκατομμυριούχος είχε πει ότι θα ενεργούσε με βάση το αποτέλεσμα.

Από τις 17,5 εκατομμύρια ψήφους, η πλειοψηφία – 57,5% – ψήφισε υπέρ της παραίτησης του Elon Musk, ενώ το 42,5% τάχθηκε κατά.

Έτσι, ο Musk είπε ότι μόλις έβρισκε το κατάλληλο άτομο, θα έφευγε.

Από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αντικαταστάτης για τη θέση του CEO του Twitter, οι μετοχές της Tesla εκτινάχθηκαν περισσότερο από 2%, σε ένδειξη ότι οι επενδυτές ήταν ευχαριστημένοι με την κίνηση.

Αρκετοί επενδυτές της Tesla ανησυχούσαν ότι ο Musk ασχολούνταν υπερβολικά με το Twitter, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος. Τον Απρίλιο, πλήθος μετόχων της Tesla προέτρεψαν δημόσια το διοικητικό συμβούλιο της Tesla να διασφαλίσει ότι ο Musk θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Musk για Twitter: Έρχονται κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα

Ο Elon Musk αγόρασε την πλατφόρμα τον περασμένο Οκτώβριο, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά και οι κινήσεις του αμέσως μετά τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού και προκαλέσαν αντιδράσεις. Με το που απέκτησε το Twitter, ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, έγινε ο ίδιος CEO, και λίγο αργότερα απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους.

Twitter Διευθύνοντα Σύμβουλο CEO

Υπό την ηγεσία του, η βασική διαφημιστική επιχείρηση του Twitter αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Πολλές εταιρείες σταμάτησαν τις επί πληρωμή προωθητικές καμπάνιες τους, καθώς η υπηρεσία είδε μια αύξηση στη ρητορική μίσους.

Ένα άλλο συχνό θέμα συζήτησης τον τελευταίο καιρό, ήταν και το αναθεωρημένο σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών μέσω Twitter Blue, το οποίο απαιτεί από τους χρήστες να πληρώσουν.

Στο διάστημα που διευθύνει το Twitter, ο Musk έχει αλλάξει πολλές φορές τους κανόνες και τις πολιτικές της πλατφόρμας, συχνά χωρίς προειδοποίηση, αναστέλλοντας τους λογαριασμούς χρηστών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δημοσιογράφων τεχνολογίας και ενός λογαριασμού που παρακολουθούσε το τζετ του.

Δείτε επίσης: Ο χάκερ Joseph James O’Connor ομολόγησε ότι παραβίασε Twitter accounts διασήμων

Από την άλλη μεριά, έχει επιτρέψει την επιστροφή άλλων ατόμων που είχε προηγουμένως απαγορεύσει το Twitter. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και άλλες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που είχαν εμπλακεί σε παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας ή ρητορική μίσους.

Το Twitter έχει επίσης αντιμετωπίσει αρκετά τεχνικά λάθη και διακοπές κατά τη διάρκεια της θητείας του Musk ως CEO, μερικά από τα οποία συνέπεσαν με τις τεράστιες απολύσεις.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Twitter και αν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για την εταιρεία μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS