ΑρχικήinetTesla: Αριθμός ρεκόρ στις πωλήσεις λόγω μείωσης τιμών

Tesla: Αριθμός ρεκόρ στις πωλήσεις λόγω μείωσης τιμών

Η Tesla πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς μείωσε τις τιμές στα πιο δημοφιλή και ακριβά της οχήματα.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Παρουσιάζει το σύστημα οπίσθιων τροχών του

Tesla

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία ανήκει στον Elon Musk, που είναι γνωστός για τα tweets και την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, παρέδωσε 466.000 οχήματα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η εταιρεία παρέδωσε 10% περισσότερα οχήματα από το πρώτο τρίμηνο και 83% περισσότερα από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Επιπλέον, ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 455.000 πωλήσεις.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, η οποία ανέρχεται σε 820 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο παρήγαγε 480.000 οχήματα.

«Οι μειώσεις τιμών [ήταν] μια έξυπνη κίνηση πόκερ για την Tesla και αποδίδουν σημαντικά μερίσματα στον τομέα, ειδικά για την αγορά της Κίνας», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities. «Η Tesla συνεχίζει να παίζει σκάκι ενώ άλλοι παίκτες ηλεκτρικών οχημάτων παίζουν πούλια και αυτό ήταν ένα ακόμα τρόπαιο για τον Musk and co».

Δείτε ακόμα: Elon Mode: Ανακαλύπτεται από Tesla hacker για Full Self-Driving χωρίς χέρια

πωλήσεις

Η Tesla έχει θέσει ένα φιλόδοξο στόχο να αυξήσει τον όγκο πωλήσεών της κατά μέσο όρο 50% ετησίως, γι αυτό είχε μειώσει τις τιμές στην αρχή του έτους για να αυξήσει τη ζήτηση.

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο Tesla αλλά δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Musk, μιλώντας τον Ιανουάριο. «Αυτές οι αλλαγές τιμών κάνουν πραγματικά τη διαφορά για τον μέσο καταναλωτή».

Το κόστος του σαλονιού του Tesla Model 3 είναι 32.740 $ μετά την εφαρμογή των πιστώσεων φόρου αξίας 7.500 $ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η εταιρεία Tesla παρέδωσε 446.915 αυτοκίνητα Model 3 και οχήματα Model Y, τα οποία είναι μέρος της μαζικής παραγωγής της εταιρείας. Επραγματοποιήθηκαν επίσης 19,225 παραδόσεις των αυτοκινήτων Premium Model S και Model X.

Το φημισμένο Cybertruck, που αποτελεί ανταγωνιστή της Tesla στον τομέα των φορτηγών, αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του αυτό το τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Στη Νέα Ζηλανδία για τις τελικές χειμερινές δοκιμές

Φέτος η Tesla επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η General Motors, η Ford, η Volvo και η Rivian, η οποία υποστηρίζεται από την Amazon, συμφώνησαν να υιοθετήσουν τα πρότυπα φόρτισης μπαταριών που χρησιμοποιεί η Τesla.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS