ΑρχικήBusinessΟι εργαζόμενοι θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω στη τεχνητή νοημοσύνη

Οι εργαζόμενοι θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω στη τεχνητή νοημοσύνη

Παρότι οι επιχειρήσεις και οι υπάλληλοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας, δεν τους παρέχεται η απαραίτητη εκπαίδευση που χρειάζονται.

εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη

Μόνο το 13% των υπαλλήλων έχει εκπαιδευτεί στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor Pulse της Randstad.

Δείτε ακόμα: Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI, σύμφωνα με τον Tim Cook

Η μελέτη, που βασίζεται σε αγγελίες εργασίας και απόψεις περισσότερων από 7.000 υπαλλήλων από όλο τον κόσμο, αποκάλυψε ότι σχεδόν το ήμισυ (47%) των ερωτηθέντων, αισθάνεται ενθουσιασμένο για την προοπτική της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο εργασίας, ενώ το 39% εκφράζει ανησυχία σχετικά με τη χρήση της στην εργασία.

Η πλειοψηφία (52%) πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την επαγγελματική τους πορεία και τις προοπτικές προαγωγής, υπερβαίνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία. Επιπλέον, το 53% θεωρεί, ότι η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τις βιομηχανίες και τον ρόλο που έχουν.

Το προσωπικό σε εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο (24%) και στη Γερμανία (24%) είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχει χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη στις τρέχουσες θέσεις εργασίας του, σε σύγκριση με εκείνο των ΗΠΑ (29%), της Αυστραλίας (32%) και της Ινδίας (56%).

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές της Randstad, μόνο το 13% των εργαζομένων εκπαιδεύτηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο χρόνο. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς το ένα τρίτο (33%) των ανθρώπων αναφέρει, ότι ήδη χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στις καθημερινές εργασίες του. Τα οφέλη και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, είναι πολλές, γι’αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε αυτό τον τομέα.

Δείτε ακόμα: Vimeo: Εισάγει μια τριάδα λειτουργιών επεξεργασίας με τεχνολογία AI

Όσον αφορά την ευρύτερη εξέλιξη των δεξιοτήτων στον χώρο εργασίας, το 25% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν, ότι δεν είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τη Randstad, η Gen Ζ αξιολογεί πλέον τη μάθηση και την ανάπτυξη (23%) ως τις πιο σημαντικές, σε σχέση με την ευελιξία στην εργασία (18%) και την πολιτική της εταιρείας (16%), ενώ το θέμα των απολαβών παραμένει ακόμα πρωταρχικής σημασίας. Ωστόσο, στην Ινδία, η εκπαίδευση και η εξέλιξη (32%) θεωρείται σημαντικότερη από τον μισθό (20%) ή την ευελιξία στην εργασία (23%). Επιπλέον, η εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη κατακτά την πρώτη θέση στις λίστες επιθυμιών, με σχεδόν το ένα τρίτο (30%) να επιθυμεί να εκπαιδευτεί μέσα στο επόμενο έτος.

Δείτε ακόμα: Το Ντουμπάι λανσάρει σύστημα διέλευσης πεζών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη

Παρατηρείται επίσης, ότι οι νεότεροι υπάλληλοι αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη, να αναλάβουν δράση εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους όσον αφορά την κατάρτισή τους. Σύμφωνα με τη μελέτη της Randstad, το 42% ανέφερε ότι θα παραιτούνταν από μια θέση εργασίας, εάν δεν παρέχονταν ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Sander van’t Noordende, CEO της Randstad, δήλωσε: “Είναι προφανές, ότι οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους με ταλέντο και δεξιότητες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη – οι αγγελίες εργασίας μας έδειξαν αύξηση 2,000% από το πρώτο τρίμηνο.”

Δείτε ακόμα: Η Baidu εγκαινιάζει ένα πλήθος εφαρμογών AI

Σύμφωνα με τον van’t Noordende, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που βελτιώνει τις δεξιότητες και την απόδοσή μας στην εκάστοτε εργασία. Αναφέρει, ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει βαθιά επίδραση στην παραγωγικότητα και τη συνολική απόδοση στον χώρο εργασίας, αλλά επισημαίνει την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ των απαιτούμενων δεξιοτήτων από τις επιχειρήσεις και των δεξιοτήτων του προσωπικού.

Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει έρθει για να μείνει και τα οφέλη της είναι πραγματικά προφανή. Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι οι υπάλληλοι είναι ανοιχτοί να την αποδεχθούν για το δικό τους όφελος. Οι επιτυχημένες οργανώσεις θα είναι εκείνες που θα εκμεταλλευτούν αυτήν την προθυμία και θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη για το προσωπικό τους.

Πηγή: computerweekly.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS