ΑρχικήinetΗ Κίνα απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Η Κίνα απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Η Κίνα διέταξε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν iPhone και άλλες συσκευές ξένων εταιρειών για επαγγελματικούς λόγους, ούτε να τις φέρνουν στο γραφείο (σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές που είναι ενήμερες για το θέμα).

Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι ανώτεροι έδωσαν οδηγίες στο προσωπικό μέσω ομάδων συνομιλίας ή συναντήσεων στο χώρο εργασίας.

Η απαγόρευση της Κίνας έρχεται ενόψει μιας εκδήλωσης της Apple την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα ανακοινωθεί πιθανότατα η νέα σειρά iPhone 15. Αυτή η είδηση μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Δείτε επίσης: iPhone Ultra: Θα μπορεί να τραβάει spatial φωτογραφίες και video

Η έκθεση της WSJ σχετικά με την απαγόρευση χρήσης ξένων smartphones, αναφέρει ονομαστικά μόνο την Apple και όχι άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων.

Κίνα απαγορεύει iPhone
Η Κίνα απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Κίνα επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες τεχνολογίες, ζητώντας από κρατικούς οργανισμούς, όπως τράπεζες, να στραφούν σε εγχώριο λογισμικό. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να προωθήσει την εγχώρια κατασκευή τσιπ.

Αυτή η προσπάθεια ενισχύθηκε το 2020, όταν οι ηγέτες της Κίνας πρότειναν ένα λεγόμενο μοντέλο ανάπτυξης “dual circulation” για να μειώσει την εξάρτηση από τις ξένες αγορές και την τεχνολογία, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων.

Δείτε επίσης: Θα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του iPhone 15;

Τον Μάιο, η Κίνα προέτρεψε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προσπάθειά της να επιτύχει αυτοδυναμία στην τεχνολογία.

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι οι εντάσεις μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ αυξάνονται, αφού παράλληλα και οι ΗΠΑ προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να εμποδίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε ζωτικό τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει τη χρήση iPhone σε κυβερνητικούς υπαλλήλους είναι σημαντική, αν λάβουμε υπόψη ότι η χώρα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Apple και παράγει σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων της. Επιπλέον, η ασιατική χώρα αποτελεί σημαντικό κατασκευαστικό κέντρο συσκευών Apple.

Δείτε επίσης: Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

Ωστόσο, δεν αναμένεται άμεσος αντίκτυπος στα κέρδη της Apple, αν λάβουμε υπόψη τη δημοτικότητα του iPhone γενικότερα στην Κίνα.

Πάντως αυτή η απαγόρευση αντικατοπτρίζει παρόμοιες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartphone Huawei Technologies και της δημοφιλούς πλατφόρμας TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance.

Αυτές οι κινήσεις καταδεικνύουν την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS