ΑρχικήUpdatesChatGPT - νέες δυνατότητες: Βλέπει, ακούει, μιλάει!

ChatGPT – νέες δυνατότητες: Βλέπει, ακούει, μιλάει!

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να επικοινωνήσετε με το ChatGPT και να ακούσετε το AI chatbot να σας απαντά κανονικά (φωνητικά), χάρη στις νέες δυνατότητες που προσφέρει η OpenAI.

ChatGPT νέες φωνητικές δυνατότητες

Η OpenAI, η δημιουργός του δημοφιλούς AI chatbot, ανακοίνωσε χθες ότι προσφέρει νέες δυνατότητες, που επιτρέπουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε μια φωνητική συνομιλία με το ChatGPT.

Σε μια ανάρτηση τη Δευτέρα, η OpenAI έδειξε πώς αυτή η νέα δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να “ζητήσετε μια ιστορία πριν τον ύπνο για την οικογένειά σας ή να διευθετήσετε μια συζήτηση στο τραπέζι του δείπνου“.

Δείτε επίσης: ChatGPT Enterprise: Νέα έκδοση του chatbot για επιχειρήσεις

Οι νέες δυνατότητες φωνής από την OpenAI μοιάζουν με αυτές που προσφέρονται από την Alexa της Amazon ή τη Siri της Apple.

Τώρα μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να σας πει μια ιστορία με ένα συγκεκριμένο θέμα. Το chatbot θα αφηγηθεί μια ιστορία δυνατά, με ανθρώπινη φωνή, ενώ μπορεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήσεις σας σχετικά με την ιστορία.

Όπως αναφέρει η Open AI στο blogpost: “Η νέα φωνητική δυνατότητα του ChatGPT τροφοδοτείται από ένα νέο μοντέλο μετατροπής κειμένου σε ομιλία, ικανό να παράγει ήχο που μοιάζει με άνθρωπο. Χρειάζεται μόνο ένα κείμενο και μερικά δευτερόλεπτα δείγματος ομιλίας“. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με επαγγελματίες voice actors (ηθοποιούς φωνής) για να δημιουργήσει τις πέντε διαφορετικές φωνές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το chatbot.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Αναγνωρίζει με ακρίβεια πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους τα συναισθήματα

ChatGPT: Νέες δυνατότητες που βασίζονται σε εικόνες

Η OpenAI παρουσίασε και μια δεύτερη νέα δυνατότητα που επιτρέπει στο bot να ανταποκρίνεται σε εικόνες. Όπως αναφέρει η ανάρτηση, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του περιεχομένου του ψυγείου σας και να ζητήσετε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε ένα μενού με βάση τα υλικά που έχετε. Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι μπορείτε να ζητήσετε από το chatbot να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος μιας εικόνας με το “drawing tool” στην εφαρμογή.

Οι νέες δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για τους συνδρομητές που πληρώνουν τις υπηρεσίες Plus και Enterprise του ChatGPT.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Kαλύτερο από προπτυχιακούς φοιτητές στην επίλυση προβλημάτων

Είναι φανερό ότι η OpenAI βελτιώνει συνεχώς το ChatGPT ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Αυτό είναι λογικό αν λάβουμε υπόψη τον αυξημένο ανταγωνισμό στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT, στα τέλη του περασμένου έτους, πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες άρχισαν να παρουσιάζουν τα δικά τους προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τεχνολογικοί γίγαντες αγωνίζονται να κυκλοφορήσουν νέες ενημερώσεις που ενσωματώνουν περισσότερα εργαλεία. Η Google ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά ενημερώσεων στον ανταγωνιστή του ChatGPT, Bard. Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η Amazon είπε ότι φέρνει ένα generative AI-powered update στον φωνητικό βοηθό Alexa.

Το σίγουρο είναι ότι με τις νέες δυνατότητες, το ChatGPT γίνεται ακόμα πιο ισχυρός αντίπαλος για τις άλλες εταιρείες. Αυτές οι δυνατότητες έρχονται να προσθέσουν ακόμη μια διάσταση στην ήδη εκτεταμένη λειτουργικότητα του ChatGPT, υποστηρίζοντας την επικοινωνία των ανθρώπων με την τεχνητή νοημοσύνη μέσω μιας πιο οικείας, ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS