ΑρχικήUpdatesΟ Exynos 2400 έχει επίσημα 70% ταχύτερη CPU και RDNA3 GPU!

Ο Exynos 2400 έχει επίσημα 70% ταχύτερη CPU και RDNA3 GPU!

Ο Samsung Exynos 2400 διαθέτει επίσημα ταχύτερη CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας), RDNA3 GPU (κάρτα γραφικών) και πολλά άλλα.

Exynos 2400 CPU RDNA GPU

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης System LSI Tech Day 2023 σήμερα, η Samsung αποκάλυψε πολλές νέες τεχνολογίες και ημιαγωγούς, όμως η πιο σημαντική ανάμεσά τους είναι το Exynos 2400. Αυτός είναι ο επεξεργαστής smartphone επόμενης γενιάς της Samsung, αντικαθιστώντας τον Exynos 2200 που κυκλοφόρησε το 2022 και κάνει ντεμπούτο στο Galaxy S22.

Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 2400 κατά τη διάρκεια του SLSI Tech Day στο Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη και τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για όλες τις νέες τεχνολογίες και προϊόντα ημιαγωγών της και το Exynos 2400 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αναμένεται, ότι ο νέος επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy S24 που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Δείτε ακόμη: Samsung Galaxy S24: Θα χρησιμοποιήσει Chip Exynos 2400 στην Ευρώπη;

70% ταχύτερη CPU, με GPU AMD RDNA3 επόμενης γενιάς

Η Samsung δηλώνει ότι ο Exynos 2400 προσφέρει μια εντυπωσιακά αυξημένη απόδοση του CPU κατά 70% και εκπληκτική επεξεργασία της τεχνητής νοημοσύνης με ταχύτητα που είναι 14,7 φορές γρηγορότερη από τον Exynos 2200. Το νέο chip διαθέτει επίσης την GPU Xclipse 940, βασισμένη στην πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική GPU της AMD: RDNA3. Προηγούμενες διαρροές υποστήριζαν ότι αυτό το νέο chip διαθέτει 6 WGP (Επεξεργαστές ομάδας εργασίας) στην GPU.

Η εταιρεία από τη Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι η GPU Xclipse 940 προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στα παιχνίδια και στην ανίχνευση ακτίνων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία παρουσίασε μια ζωντανή επίδειξη, αναδεικνύοντας τις βελτιωμένες δυνατότητες raytracing του Exynos 2400. Οι νέες τεχνολογίες ανίχνευσης ακτίνων, όπως ο παγκόσμιος φωτισμός, οι πιο ακριβείς αντανακλάσεις και η απόδοση σκιών, προσφέρουν μεγαλύτερο ρεαλισμό στα παιχνίδια.

Ο Exynos 2400 έχει εντυπωσιακές επιδόσεις Generative AI (Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης)

Όσον αφορά στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, η Samsung παρουσίασε ένα νέο εργαλείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα επερχόμενα smartphone της σειράς Galaxy S24. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί το chipset Exynos 2400 και μπορεί να μετατρέψει ένα κείμενο σε εικόνα με τη βοήθεια της Generative AI. Για να αξιολογηθεί η απόδοση του επεξεργαστή Exynos 2400, χρησιμοποιήθηκε ένας πίνακας αναφοράς.

Δείτε ακόμη: Exynos 2400: Αύξηση ταχύτητας στο πιθανό chip του Galaxy S24

Exynos 2400 CPU RDNA3 GPU

Ο Yong-In Park, Πρόεδρος και Επικεφαλής του System LSI Business στη Samsung Electronics, δήλωσε: “Το Generative AI αναδείχθηκε γρήγορα ως η πιο σημαντική τάση της χρονιάς, απαιτώντας ισχυρότερες βασικές τεχνολογίες για την επεξεργασία δεδομένων και την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Δημιουργούμε το μονοπάτι για μια νέα εποχή προληπτικής τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας Samsung System LSI Humanoid, η οποία συνδυάζει αρμονικά τις δυνατότητές της σε ένα ευρύ φάσμα λογικών ημιαγωγών, από ισχυρές υπολογιστικές IP και λύσεις συνδεσιμότητας, έως αισθητήρες που αναπαράγουν τις πέντε βασικές ανθρώπινες αισθήσεις.”

Το 5G modem της επόμενης γενιάς της εταιρείας είναι συμβατό με την τεχνολογία NB-IoT (Narrowband Internet of Things) και NTN (Non-Terrestrial Networks), παρέχοντας δυνατότητες δορυφορικής επικοινωνίας σε smartphones. Η Samsung παρουσίασε ένα βίντεο που απεικονίζει αυτήν την δυνατότητα σε συνεργασία με τη Skylo Technologies. Αυτό πιθανώς υποδηλώνει την αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία στη σειρά Galaxy S24 για μηνύματα έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον Exynos 2400 σύντομα.

Η τεχνολογία Samsung Anyplace Zoom αποσκοπεί στην παροχή μιας πλήρους εμπειρίας ζουμ κάμερας. Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την τεχνολογία Zoom Anyplace για τους αισθητήρες κάμερας 200MP. Αυτή η καινοτόμα τεχνολογία υπόσχεται να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία ζουμ κάμερας, επιτρέποντας στους χρήστες κινητών να τραβούν έως και 4 φορές πιο κοντινές λήψεις κινούμενων αντικειμένων χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Τα τηλέφωνα Samsung είχαν πάντα προβλήματα καθυστέρησης κλείστρου. Αν αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αυτού του προβλήματος, θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα προόδου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται μια τεχνολογία παρακολούθησης που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για αυτόματη παρακολούθηση και λήψη εικόνων αντικειμένων κατά την ταυτόχρονη εγγραφή βίντεο, εξασφαλίζοντας ότι καμία στιγμή ή λεπτομέρεια δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Δείτε ακόμη: Google: 18 zero day ευπάθειες σε Samsung Exynos chipsets

Η Samsung παρουσίασε επίσης το chip Exynos Auto V920 για αυτοκίνητα. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή 10 πυρήνων που επιτρέπει την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών σε πολλές οθόνες σε συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ο αισθητήρας εικόνας ISOCELL Auto 1H1 προσφέρει δυναμικό εύρος 120 Hz και εκπληκτική μείωση του τρεμούλιασματος LED, για βελτιωμένη ασφάλεια και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού σε αυτόνομα οχήματα.

Exynos 2400 CPU RDNA GPU

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα ενσωματωμένη ισχύος IC για ασύρματη φόρτιση, QD-OLED DDIC για οδήγηση οθόνης, chip Exynos Connect U100 UWB, ISOCELL Vizion για αισθητήρες όρασης και ένα νέο επεξεργαστή Smart Health που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης SLSI Tech Day 2023.

Πηγή: sammobile.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS