ΑρχικήinetTikTok: Aντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

TikTok: Aντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Το TikTok εντείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της διάδοσης της βίας και του μίσους σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στην online πλατφόρμα του, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς τις εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ότι κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους νόμους περί αξιολόγησης περιεχομένου της Ένωσης.

Δείτε επίσης: Utah: Αγωγή κατά του TikTok, γιατί εθίζει τα παιδιά
TikTok

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών, το TikTok ξεκινά τη λειτουργία ενός κέντρου ελέγχου για τον συντονισμό των εργασιών των “επαγγελματιών ασφαλείας” του σε όλο τον κόσμο, βελτιώνει το λογισμικό που χρησιμοποιεί για την αυτόματη ανίχνευση και απομάκρυνση γραφικού και βίαιου περιεχομένου, και προσλαμβάνει περισσότερους ομιλητές Αραβικών και Εβραϊκών για την παρακολούθηση του περιεχομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του TikTok, μετά τη βάναυση επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινούς πολίτες στις 7 Οκτωβρίου, η εταιρεία κινητοποίησε αμέσως σημαντικούς πόρους και προσωπικό για να διασφαλίσει την ασφάλεια της κοινότητάς της και την ακεραιότητα της πλατφόρμας του.

Δεν ανεχόμαστε προσπάθειες πρόκλησης βίας ή διάδοσης μισαλλόδοξων ιδεολογιών“, πρόσθεσε. “Έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για περιεχόμενο που επαινεί βίαιες και μισαλλόδοξες οργανώσεις και άτομα.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην ByteDance της Κίνας, ανέφερε ότι έχει ήδη αφαιρέσει περισσότερα από 500.000 βίντεο και έχει κλείσει 8.000 βίντεο σε ζωντανή μετάδοση από την “επηρεαζόμενη περιοχή” από την επίθεση της Χαμάς.

Δείτε ακόμα: TikTok Ιστορικό Παρακολούθησης: Πώς μπορείτε να το βρείτε

Καθώς οι συγκρούσεις αυξάνονται – το Ισραήλ έχει αποκλείσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τροφίμων, καυσίμων και νερού στη Γάζα και έχει δείξει ότι ετοιμάζεται για επέμβαση στην περιοχή -εκατομμύρια έχουν απευθυνθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημερώσεις, ενώ η παραπληροφόρηση έχει αυξηθεί σε αυτές τις ιστοσελίδες.

παραπληροφόρηση πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok, που είδαν περισσότεροι από 300.000 χρήστες και ελέγχθηκε από το CNN, προωθούσε συνωμοσιολογικές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ψευδών ισχυρισμών ότι είχε οργανωθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΕ επισήμανε στις εταιρείες κοινωνικών μέσων πως χρειάζονται να προστατεύουν καλύτερα “παιδιά και έφηβους από βίαιο περιεχόμενο και τρομοκρατική προπαγάνδα” στις πλατφόρμες τους.

Ο Επίτροπος της ΕΕ Thierry Breton έγραψε στο TikTok την Πέμπτη, σε ένα γράμμα που κοινοποιήθηκε στο X, ζητώντας από την εταιρεία να αναφέρει μέσα σε 24 ώρες τα βήματα που κάνει για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για την διαχείριση περιεχομένου. Ο Breton έχει στείλει παρόμοια γράμματα στο X, την Google και την Meta, τον ιδιοκτήτη του Instagram και του Facebook.

Δείτε επίσης: TikTok: Εξερευνά ένα πρόγραμμα συνδρομής χωρίς διαφημίσεις;

Ένα άλλο μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης των χρηστών. Το TikTok μπορεί να παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και οδηγούς για την αναγνώριση της παραπληροφόρησης και την αξιολόγηση της αξιοπιστίας των πηγών πληροφοριών. Επιπλέον, μπορεί να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των χρηστών στην αναφορά ύποπτου περιεχομένου και τη δημιουργία κοινοτήτων που προωθούν την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Επιπλέον, το TikTok μπορεί να συνεργαστεί με αξιόπιστους ειδικούς και οργανισμούς για την παροχή επιπλέον πληροφοριών και αναλύσεων σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Η συνεργασία με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αξιόπιστων και ενημερωμένων πηγών πληροφοριών για τους χρήστες της πλατφόρμας. Επιπλέον, η παροχή επιστημονικών αναλύσεων και ερμηνειών μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των πολυπλοκοτήτων του πολέμου και να αποτρέψει την εξάπλωση παραπλανητικών πληροφοριών.

Πηγή: CNN

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS