ΑρχικήSecurityAkumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία Akumin, που εδρεύει στη Νότια Φλόριντα και προσφέρει ακτινολογικές και ογκολογικές εξετάσεις εκτός νοσοκομείου, έχει απενεργοποιήσει το υπολογιστικό της σύστημα λόγω κυβερνοεπίθεσης, καθιστώντας τους ασθενείς ανίκανους να υποβάλουν εξετάσεις και τους γιατρούς ανίκανους να δουν τις εικόνες για διάγνωση.

Δείτε επίσης: Το FBI προειδοποιεί για νέες απειλές που στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις

Akumin

Η εταιρεία Akumin ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών ακτινογραφίας και ραδιολογίας για περίπου 1.000 νοσοκομεία και συστήματα υγείας σε 48 πολιτείες. Διαθέτει γραφεία στην περιοχή Lake Worth Beach, Wellington και Boca Raton. Η κεντρική της έδρα βρίσκεται στο Plantation.

Στο Akumin Beach του Lake Worth, ένας πελάτης με το όνομα Saul Rivera, δεν μπορούσε να βοηθήσει την άρρωστη σύζυγό του.

Ο κ. Rivera δήλωσε: “Προσπαθώ να κλείσω ραντεβού για την σύζυγό μου και δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Έξω από την είσοδο του γραφείου της Akumin στην παραλία του Lake Worth, μία πινακίδα προειδοποιεί τους ασθενείς: “Αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό ασφαλείας με τα συστήματά μας. Ως προλυπτικό μέτρο, έχουμε απενεργοποιήσει τα συστήματά μας. Δεν μπορούμε να σας δούμε για το ραντεβού σας προς το παρόν, αλλά θα σας καλέσουμε για να ξανακανονίσουμε το ραντεβού σας μόλις επανέλθουν τα συστήματά μας.

Δείτε ακόμα: Οι χάκερ Hydrochasma στοχεύουν εργαστήρια ιατρικής έρευνας

Η Dow Jones News Service αναφέρει ότι η Akumin έπεσε θύμα επίθεσης ransomware την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Alan Crowetz, ειδικός στην κυβερνοασφάλεια και ιδιοκτήτης της Infostream, δήλωσε: “Αυτό είναι ένας εφιάλτης στον κόσμο μου.

Αναφέρθηκε ότι οι ασθενείς φοβούνται πιθανώς ότι τα ιατρικά ή προσωπικά τους στοιχεία έχουν παραβιαστεί, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες αν οι γιατροί πρέπει να περιμένουν για να δουν ακτινογραφίες ή αναλύσεις ενός ασθενούς.

Ο Saul Rivera ελπίζει ότι η Akumin θα επαναφέρει σύντομα τα συστήματά της σε λειτουργία.

Mέχρι στιγμής η εταιρεία Akumin δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.

κυβερνοεπίθεση

Η κυβερνοεπίθεση που πλήττει την Akumin, έναν κορυφαίο πάροχο ιατρικών υπηρεσιών, έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων για τους ασθενείς οι οποίοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα λυπηρή, καθώς οι ασθενείς αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την πρόσθετη πίεση και το άγχος που προκαλεί η κυβερνοεπίθεση, πέρα από τοπρόβλημα υγείας που μπορεί να βιώνουν. 

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Συνελήφθη hacker που έκλεψε ιατρικά δεδομένα

Συγκεκριμένα, αυτή η κυβερνοεπίθεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παροχή ιατρικής περίθαλψης και την εγκαιρότητά της, καθιστώντας την περίπλοκη και δυσβάσταχτη διαδικασία για τους ασθενείς.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς λόγω της κυβερνοεπίθεσης περιλαμβάνουν: 
  1. Καθυστερήσεις στην παροχή υπηρεσιών: Η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, καθυστερώντας ουσιαστικά τη θεραπεία των ασθενών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία τους.
  2. Μη διαθεσιμότητα ιατρικών δεδομένων: Η κυβερνοεπίθεση αυτή θα μπορούσε να έχει καταστρέψει ή να έχει καταστήσει αδυνατη την πρόσβαση σε ζωτικά ιατρικά δεδομένα και αρχεία ασθενών, δυσχεραίνοντας την ικανότητα των γιατρών να παρέχουν αποτελεσματική φροντίδα.
  3. Έλλειψη εμπιστοσύνης: Οι ασθενείς μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Akumin σαν αξιόπιστο πάροχο υγειονομικών υπηρεσιών, με την επίπτωση να αναγκάζονται να ψάχνουν για εναλλακτικές επιλογές για την ιατρική τους φροντίδα.

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο ιατρικός πάροχος μετά την κυβερνοεπίθεση επιδεικνύει την αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή και επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια.

Πηγή: wptv

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS