ΑρχικήUpdatesAMD: Λανσάρει την ισχυρότερη κινητή GPU της, το Radeon RX 7900M

AMD: Λανσάρει την ισχυρότερη κινητή GPU της, το Radeon RX 7900M

Η AMD, που κατασκευάζει GPUs, αποκαλύπτει τη ναυαρχίδα του Radeon GPU που έχει προσαρμοστεί για φορητούς υπολογιστές gaming – το RX 7900M.

AMD GPU Radeon 7900M

Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Navi 31 GPU, η οποία διαθέτει 4608 Stream Processors για εξαιρετική γραφική απόδοση σε κινητές συσκευές. Ωστόσο, η πραγματική ανατροπή για την AMD είναι η αύξηση της χωρητικότητας μνήμης στα 16 GB GDDR6 για την GPU των κινητών παιχνιδιών.

Δείτε ακόμη: Η AMD σχεδιάζει να εξαγοράσει την AI software εταιρεία Nod.ai

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής που παρουσίασε το RX 7900M είναι το Dell Alienware m18 R1. Αυτό το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο με το Radeon RX 7600M XT. Αυτό που κάνει αυτόν τον φορητό υπολογιστή να ξεχωρίζει είναι η συμπερίληψη του επεξεργαστή AMD Ryzen 9 7945HX3D, που είναι η κορυφαία επιλογή chip για φορητές συσκευές 16 πυρήνων Zen4 που βασίζεται σε επιτραπέζιο πυρίτιο Raphael με 3D V-Cache. Ο συνδυασμός αυτής της CPU και της GPU υπόσχεται να εκτοξεύσει την AMD ξανά στα σημεία αναφοράς των ενθουσιωδών gaming.

Το RX 7900M θέτει ένα νέο πρότυπο στα γραφικά για κινητές συσκευές, με συνολική ισχύ γραφικών (TGP) έως 180 W. Σε σύγκριση, η σειρά RTX 40 υπερβαίνει τα 150 W (175 W με την τεχνολογία Dynamic Boost). Ορατά, η AMD στοχεύει να ανταγωνιστεί τις πιο ισχυρές κάρτες γραφικών για gaming στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Dell, η ισχύς γραφικών (TGP) της κάρτας γραφικών είναι 160W, αλλά μπορεί να φτάσει έως τα 200W με την τεχνολογία SmartShift Max.

Η AMD επιβεβαιώνει ότι το RX 7900M είναι 7% ταχύτερο από το RTX 4080 Laptop GPU στην ανάλυση 1440p. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το σύστημα που περιλαμβάνει το RX 7900M πωλείται στην τιμή των 2.800 δολαρίων (~2.648€). Παρόλο που η τιμή αυτή είναι αναμφισβήτητα υψηλή, δεν είναι εντελώς απροσδόκητο, εάν λάβουμε υπόψη την πιθανή ανάγκη για παρόμοιες ή ακόμα και υψηλότερες επενδύσεις για φορητούς υπολογιστές με RTX 4080.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εκδόσεις AMD Radeon για κινητά, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος, αν αυτή η κάρτα γραφικών θα είναι τελικά διαθέσιμη σε άλλες συσκευές. Η AMD συνήθως συνεργάζεται μόνο με επιλεγμένες εταιρείες και συχνά σε συγκεκριμένες περιοχές. Παρόλο που έχουν γίνει λίγες ανακοινώσεις σχετικά με νέους φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν την κάρτα RX 7600M XT, Έχει κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από την εξαιρετικά αποδοτική RX 6700M. Η κάρτα RX 7900M μπορεί να γίνει ακόμα πιο εξειδικευμένη.

AMD GPU Radeon 7900M

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AMD, η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι πλέον διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Dell. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο αναθεώρησης, αλλά επίσης δεν υπάρχουν διαθέσιμες κριτικές για αναφορά.

Διαβάστε σχετικά: Ο Exynos 2400 έχει επίσημα 70% ταχύτερη CPU και RDNA3 GPU!

Πηγή: videocardz.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS