ΑρχικήBusinessΤεχνολογία: Οι εργοδότες πιστεύουν ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν βασικές τεχνικές δεξιότητες

Τεχνολογία: Οι εργοδότες πιστεύουν ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν βασικές τεχνικές δεξιότητες

Σχεδόν οι μισές από τις επιχειρήσεις, που αναζητούν υπαλλήλους στον κλάδο της τεχνολογίας, ισχυρίζονται ότι οι υποψήφιοι στερούνται βασικών τεχνικών δεξιοτήτων, παρά το γεγονός ότι κατέχουν σχετικό πτυχίο.

Η ετήσια έκθεση “Diversity in tech report” της Wiley Edge διαπίστωσε ότι το 42% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι με τα κατάλληλα προσόντα για να καλύψουν θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Τεχνολογία εργαζόμενοι εργοδότες

Αυτή η άποψη των εργοδοτών μπορεί να εξηγήσει σε ένα βαθμό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί απόφοιτοι Gen Z (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2010) στην εύρεση εργασίας. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 54% των επαγγελματιών Gen Z χρειάστηκαν από τέσσερις έως εννέα μήνες για να εξασφαλίσουν τον πρώτη τους θέση εργασίας και το 62% των Gen Z είπε ότι η εύρεση εργασίας ήταν πιο δύσκολη από ό,τι περίμεναν.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας δουλεύουν περισσότερες ώρες από όσες θα έπρεπε

Η έρευνά μας έχει επισημάνει μια σαφή αποσύνδεση μεταξύ της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και του χώρου εργασίας και αυτό είναι ένα χάσμα δεξιοτήτων που πρέπει να γεφυρωθεί με πρόσθετη εκπαίδευση“, δήλωσε ο Becs Roycroft, στέλεχος της Wiley Edge.

Πολλές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι οι απόφοιτοι δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να ευδοκιμήσουν στον εργασιακό χώρο, αμέσως μετά το πανεπιστήμιο. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα προτίμηση για κορυφαία πανεπιστήμια και πτυχία“.

Στο παρελθόν, οι απόφοιτοι πληροφορικής έμεναν για καιρό άνεργοι μετά το πανεπιστήμιο, καθώς πολλοί οργανισμοί ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να αναλάβουν άμεσα έναν ρόλο.

Ωστόσο, η νέα έκθεση διαπίστωσε ότι υπάρχει επίσης μια μεροληψία στις προσλήψεις στον κλάδο της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να καταλήξει να αποκλείει τους εργαζόμενους με τις σωστές δεξιότητες αλλά τα λάθος διαπιστευτήρια. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 27% των επιχειρήσεων προσλαμβάνουν άτομα που έχουν αποφοιτήσει από κορυφαία πανεπιστήμια μόνο. Ομοίως, οι μισές από τις επιχειρήσεις είπαν ότι απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου για την ανάληψη μιας θέσης.

Η απόρριψη πτυχιούχων λόγω λιγότερου γνωστού πανεπιστημίου ή λόγω του κοινωνικοοικονομικού τους υπόβαθρου οδηγεί σε έλλειψη διαφορετικότητας στον κλάδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Roycroft είπε: “Η προτεραιότητα σε μια ομάδα αποφοίτων πανεπιστημίου ή ακόμη και σε μικρότερες ομάδες αποφοίτων κορυφαίας εκπαίδευσης σημαίνει ότι πολλοί, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο ή αντιμετωπίζουν αποκλεισμούς όταν κάνουν αίτηση για κορυφαία ιδρύματα, χάνουν ευκαιρίες να ξεκινήσουν την τεχνολογική τους σταδιοδρομία“.

Δείτε επίσης: Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας προβλέπουν αύξηση κακόβουλου AI

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες επιχειρήσεις που δίνουν λιγότερη έμφαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση: το 48% είπε ότι ένα πτυχίο απαιτείται “μερικές φορές“, το 3% ανέφερε ότι δεν απαιτούν ποτέ πτυχίο και μόλις το 4% εξετάζει όλους τους τύπους προσόντων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

επιχειρήσεις τεχνολογίας δεξιότητες

Επιπλέον, η έκθεση δείχνει ότι το 96% των επιχειρήσεων που δεν μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένων αποφοίτων, έχουν δει θετικό αντίκτυπο στην ποικιλομορφία του εργατικού τους δυναμικού.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις ήδη αλλάζουν το ρεύμα και διευρύνουν τα κριτήρια εισόδου τους για να συμπεριλάβουν εναλλακτικά προσόντα και άλλες δεξιότητες, για τη βελτίωση της διαφορετικότητας, και ελπίζω ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια“, δήλωσε ο Roycroft.

Η έλλειψη βασικών τεχνικών δεξιοτήτων στη βιομηχανία τεχνολογίας έχει συνέπειες

Η έλλειψη βασικών τεχνικών δεξιοτήτων στη βιομηχανία τεχνολογίας μπορεί να έχει πολλές συνέπειες. Για παράδειγμα, οι εργοδότες μπορεί να ανησυχούν για τη μείωση της παραγωγικότητας. Όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες, αυξάνεται ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση εργασιών και μειώνεται η αποτελεσματικότητα της εργασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων ή υπηρεσιών, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Η κλοπή δεδομένων ξεπερνά το ransomware ως η μεγαλύτερη ανησυχία των επαγγελματιών IT

Ένας άλλος πιθανός αντίκτυπος είναι η αύξηση των σφαλμάτων και των αστοχιών. Όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν τις απαραίτητες τεχνικές δεξιότητες, είναι πιθανό να κάνουν λάθη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ασφάλειας, απώλεια δεδομένων ή μη λειτουργικότητα των συστημάτων.

Τέλος, η έλλειψη βασικών τεχνικών δεξιοτήτων μπορεί να επηρεάσει την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Οι τεχνολογικές εταιρείες χρειάζονται υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας για να είναι σε θέση να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η έλλειψη αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να περιορίσει την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς και να προσφέρει καινοτόμες λύσεις.

Πηγή: www.computerweekly.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS